Nemam srece sa kupovinom auta, pomoc!
Re: Nemam srece sa kupovinom auta, pomoc!
Sto se tice klime, on je sanira o svom trosku. Konkretno trazi 14.000e, ali posto se znamo meni daje za 13k.
Pieces will never tell the whole story.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Arona je auto u koji je moja žena sela i rekla NE!
Nije da često ima mišljenje o automobilima, osim da li imaju lepe felne, ali je na Aronu stavila veto
Bile u Porscheu, stare godinu dana (ili dve) prešle smešno, TDI, DSG.
Prošireni komentar je bio, otprilike, nećemo valja lošiji auto od Zukija, vidi kako ovo izgleda
To je bila godina u kojoj smo pogledali skoro sve slične crossovere, i broj veće.
Arona je završila kao no no, No2.
No1 je bio tadašnji 2008
TapaT
Nije da često ima mišljenje o automobilima, osim da li imaju lepe felne, ali je na Aronu stavila veto

Bile u Porscheu, stare godinu dana (ili dve) prešle smešno, TDI, DSG.
Prošireni komentar je bio, otprilike, nećemo valja lošiji auto od Zukija, vidi kako ovo izgleda

To je bila godina u kojoj smo pogledali skoro sve slične crossovere, i broj veće.
Arona je završila kao no no, No2.
No1 je bio tadašnji 2008
TapaT
Ček sad, jel kilometraža znači nešto ili ne znači ništa? Može da bude bitno a i ne mora? Živo me zanima ko su "stručnjaci koji misle suprotno, a imali 3 auta u karijeri", jer nas učestvuje nekolicina u ovoj diskusiji, pa na koga konkretno misliš a valjda svako može da kaže šta misli. Ili ne može jer je "stručnjak"?dag81 napisao: 29 Okt 2023, 18:52 lamby, vrlo dobro primecujes da km ne znace nista, kao sto se i vidi na terenu. Ali ovde ima strucnjaka koji misle suprotno, a imali 3 auta u karijeri.
Opste stanje je najbitnije, a da li ima 120 ili 220km psihicki jeste 220 puno, ali moze biti duplo bolji od ovog sa 120k km. Naravno nije uvek tako, ali nisu ni samo km bitni.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
U normalnim uslovima upotrebe auto sa 200k km je pohabaniji od auta sa 100k km. Da li može da bude dobar primerak sa 200k km a loš sa 100k km - naravno da može. Ovi što ih lamby gleda mi se na žalost čine da nisu baš najbolji.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Decko ima ogranicen budzet i zelju za SUV vozilom.
Da, ako auto ima 200k km i 4 godine ili 8 godina i 120k km, uglavnom bolje stanje bude ovog mladjeg sa 200k km. Ali opet treba gledati stanje, a ne km, ako uzmemo da su pravi 120k/200k.
I uvek biram auto iz uvoza, da prvi ja registrujem, kad pricamo o autima ovog ili viseg cenovnog ranga. Bolje su odrzavani preko, sacuvaniji.
Univerzalno pravilo ne postoji, zato sam i krenuo u diskusiju kad ste vas par rekli taj od 200k zaobidji.
Da, ako auto ima 200k km i 4 godine ili 8 godina i 120k km, uglavnom bolje stanje bude ovog mladjeg sa 200k km. Ali opet treba gledati stanje, a ne km, ako uzmemo da su pravi 120k/200k.
I uvek biram auto iz uvoza, da prvi ja registrujem, kad pricamo o autima ovog ili viseg cenovnog ranga. Bolje su odrzavani preko, sacuvaniji.
Univerzalno pravilo ne postoji, zato sam i krenuo u diskusiju kad ste vas par rekli taj od 200k zaobidji.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Mi u firmi imamo mučenu Fabiju, vozi se samo po lokalu. Mislim da je na oko 130kkm i nije joj dobro, odavno.
I Golf "iz lokala" je u primetno lošijem (ne baš kao Fabija, iako je prešao dosta više km) stanju od drugih vozila, plus je dosta više uloženo na popravke.
TapaT
I Golf "iz lokala" je u primetno lošijem (ne baš kao Fabija, iako je prešao dosta više km) stanju od drugih vozila, plus je dosta više uloženo na popravke.
TapaT
@lamby evo kako izgleda moj auto sa 185k km pa uporedi sa tim koje gledaš.
2014. godište a koštao je 9000 pre pola godine

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
2014. godište a koštao je 9000 pre pola godine

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Slazem se sa Dagom. Evo drugar je pre koji dan kupio 2013. Q7 od naseg drugara. Auto ima 110k km. Vozen kao drugi auto. Vlasnik je bas bolesna picajzla. Auto je propao od stajanja. Momak je ulozio 9000$ u proteklih pola godine i jos treba da sredi procurela creva od klime. Enterijer je bukvalno iz salona, sve sem vozacevog sedista. Koza nije popucala ali se videlo da je neko sedeo.
Drugi auto, audi s6. Prijatelj vozi. Drugi je vlasnik. Auto je blizu 200k km. On, a uglavnom mu zena su nabili 120k km za nesto preko dve godine. Decko menja ulje i pretresa auto na svakih 5000km. Ja sam ga gledao letos, bio mi u uzem izboru. Unutra je onako ali zato mehanicki besprekoran.
Naravno ovo nije pravilo. Sve je do odrzavanja.
Sent from my SM-G998W using Tapatalk
Drugi auto, audi s6. Prijatelj vozi. Drugi je vlasnik. Auto je blizu 200k km. On, a uglavnom mu zena su nabili 120k km za nesto preko dve godine. Decko menja ulje i pretresa auto na svakih 5000km. Ja sam ga gledao letos, bio mi u uzem izboru. Unutra je onako ali zato mehanicki besprekoran.
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Zaboravlja se u ovoj 200k prici, ko ce posle taj auto da kupi i koliko ce da vredi.
Uvek se vodim poslovicom "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".
Das fini iznos novca da kupis nesto sa 200k, kod tebe auto vec prelazi drugi zivot i sa 250k si se diskvalifikovao za kupovinu bilo cega slicnog, ako ne dodas brdo love. Ili ga vozis do treceg zivota i pocnes majstora da zoves na slavu
P.S. Been there, done that
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Uvek se vodim poslovicom "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".
Das fini iznos novca da kupis nesto sa 200k, kod tebe auto vec prelazi drugi zivot i sa 250k si se diskvalifikovao za kupovinu bilo cega slicnog, ako ne dodas brdo love. Ili ga vozis do treceg zivota i pocnes majstora da zoves na slavu

P.S. Been there, done that

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Onda je Astra g izmislila kvalitet za taj Q7, nasa je presla 119k, od 2007, i zadnjih godinu dana ulozio sam 50evra, podozace gepeka, sajle rucne,i zakrpio cev od auspuha.Branya napisao: 29 Okt 2023, 22:44 Slazem se sa Dagom. Evo drugar je pre koji dan kupio 2013. Q7 od naseg drugara. Auto ima 110k km. Vozen kao drugi auto. Vlasnik je bas bolesna picajzla. Auto je propao od stajanja. Momak je ulozio 9000$ u proteklih pola godine i jos treba da sredi procurela creva od klime. Enterijer je bukvalno iz salona, sve sem vozacevog sedista. Koza nije popucala ali se videlo da je neko sedeo.
Auto ide ko kad smo ga izvezli iz radnje pre 16 godina.
Najveci kvar Dis modul, na 90.000km, 100evra.
Kupis nov auto i vozis se ko gospodin 15 godina, ne znas sta je kvar....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Slazem se. Nov je nov. Najveci problem u Srbiji je sto svako treba biti i mehanicar i limar da bi skontao koja je prava kilometraza.
Nema šanse ni oni da skontaju...
U Nemačkoj je pre 4-5god bila afera sa vraćanjem kilometraže
Lik vozio E klasu i zbog ogromne km koju je pravio, ladno odveze jednom u ovlašćeni, a onda 2-3x kod 'turčina', pa mu vrate kilometražu i onda opet u ovlašćeni (čovek imao urednu istoriju i garanciju
)
Provalili ga tek kad je reklamirao kvar automatskog menjača - ugradili mu novi u garanciji, a stari menjač poslali fabrici na analizu. E tek tada su na osnovu menjača utvrdili pravo stanje stvari
Mož zamisliti kako je kod nas - kola često žive treći život
https://www.thelocal.de/20110410/34299
U Nemačkoj je pre 4-5god bila afera sa vraćanjem kilometraže
Lik vozio E klasu i zbog ogromne km koju je pravio, ladno odveze jednom u ovlašćeni, a onda 2-3x kod 'turčina', pa mu vrate kilometražu i onda opet u ovlašćeni (čovek imao urednu istoriju i garanciju

Provalili ga tek kad je reklamirao kvar automatskog menjača - ugradili mu novi u garanciji, a stari menjač poslali fabrici na analizu. E tek tada su na osnovu menjača utvrdili pravo stanje stvari
Mož zamisliti kako je kod nas - kola često žive treći život

https://www.thelocal.de/20110410/34299
Gotovo svuda u svetu su isti ljudi i isti motivi pa se i isto radi, tj vara ako se može nekako.
Kilometraža odavno nije presudni kriterijum za procenu preostalog životnog veka.
Km jeste vrlo koristan podatak da bi se procenilo stanje vozila koje se očekuje za datu km ali je bitnije od nje samo održavanje i gde i kako su izvezeni ti kilometri.
Naravno da pohabanost raste sa kilometrima, tj nema zbora ali koliko je auto prešao je manje bitno od onoga koliko još može auto da predje.
A nije svakom autu isti ukupni životni vek, ni medju modelima a ni jednog istog modela mada neki prosek se obično zna statistički.
Spolja ja uopšte ne gledam auto, to je tako nebitno kako izgleda jer auto nije stvar koja stoji na izložbi ali jako gledam na ono što se ne vidi na slikama (to znači odole) i ono što se čuje (to znači rad motora) kada se proba.
Naravno eneterijer je uvek zgodno da je što očuvaniji jer je svaka sanacija jako skupa i to može da se vidi sa slika dosta dobro.
Kilometraža odavno nije presudni kriterijum za procenu preostalog životnog veka.
Km jeste vrlo koristan podatak da bi se procenilo stanje vozila koje se očekuje za datu km ali je bitnije od nje samo održavanje i gde i kako su izvezeni ti kilometri.
Naravno da pohabanost raste sa kilometrima, tj nema zbora ali koliko je auto prešao je manje bitno od onoga koliko još može auto da predje.
A nije svakom autu isti ukupni životni vek, ni medju modelima a ni jednog istog modela mada neki prosek se obično zna statistički.
Spolja ja uopšte ne gledam auto, to je tako nebitno kako izgleda jer auto nije stvar koja stoji na izložbi ali jako gledam na ono što se ne vidi na slikama (to znači odole) i ono što se čuje (to znači rad motora) kada se proba.
Naravno eneterijer je uvek zgodno da je što očuvaniji jer je svaka sanacija jako skupa i to može da se vidi sa slika dosta dobro.
Ali vise nama takvih auomobila, to sto se pravilo do pre 15 godina je i vredelo nesto posle toga ni novo nije sigurica, ajde sad se vozi tako sa nekim novim autom bez ulaganja 15 god, sanse nemaBax napisao: 29 Okt 2023, 23:39
Onda je Astra g izmislila kvalitet za taj Q7, nasa je presla 119k, od 2007, i zadnjih godinu dana ulozio sam 50evra, podozace gepeka, sajle rucne,i zakrpio cev od auspuha.
Auto ide ko kad smo ga izvezli iz radnje pre 16 godina.
Najveci kvar Dis modul, na 90.000km, 100evra.
Kupis nov auto i vozis se ko gospodin 15 godina, ne znas sta je kvar....
Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
Auto za 15 godina prešao 119.000km? Druže ,pa to nije auto, to je nekretnina.
Ja sam uzeo A4 koji je za 2 godine natukao 220.000. Na zadnja sedišta nikad niko nije seo, na suvozačkom možda neko seo ,ali vozač je bio neki debeli od 150kila koji je bukvalno razvalio sedište da one bočne potpore za ledja su sažvakane ko novine. Na tabli i oko menjača ima 3 cm masnoće od hrane i pića, a u autu ne možeš da dišeš od smrada cigara. Iznad vozačevog sedišta ima žuta fleka u plafonu od dima. Debeli nije izlazio iz auta , tu je jeo, spavao, a možda i pišao.
Na koliko da mu skinem km pa da bude nov nov?
E sad, ono što je smor, što vidim da je bilo dosta servisa zbog izduva, i računi su bili baš veliki, ali i dalje auto uopšte ne radi lepo da prede, nego nekako drobi grubo i na gasu ima neku knedlu. A auto je vožen po autoputu i ne bi trebalo da ima neke probleme.
E takva auta kod nas dolaze. Ko nova,a u stvari potrošena.
Ja sam prso definitivno, odradim carvertical za ovog Nissana 2017 i lepo imam sta da vidim. Prosle godine u septembru kod nas u Srbiji steta na levom delu branika, levim vratima i levom zadnjem braniku. 180.000 dinara steta. Naravno to mi prijatelj nije rekao, pa sam ga nazvao i kaze da ga je neka prikolica izgrebala. Moze tako biti a i ne mora, mogao je lepo odma da mi kaze a ne da ja saznajem ko debil. Vise ni sebi ne verujem...
Pieces will never tell the whole story.