SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Re: SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Post od pedalaš »

Stvarno ne znam kakvo je sada stanje za stari CRV (a da nije hibrid ). Letos mi u salonu rekoše da ih ima u dolasku za narednih mesec-dva sigurno. Proizvodnja te generacije je davno okončana (mislim, još u maju).
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

Aham, razumem... Sumnjam da će nas to onda dočekati, tj. verovatno će prodati sve do naše kupovine, koja će izvesno biti posle NG, šta više sumnjam pre marta.

Hvala za info.

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

:D
Videh ga i ja, uplatio oglas na naslovnoj na PA pa mi iskocio juce.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Nema greške.
Otporan na rupe, ivičnjake i puščana zrna. Skoro nov, garažiran, a ima i puškarnicu, za one koji nose lično naoružanje.

TapaT

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Saša napisao: 26 Okt 2023, 10:17
mironiko napisao: 25 Okt 2023, 21:37 Inače, to što je malo stariji model nas ne sputava mnogo. Šta više, pošto nismo nenormalno ludi za novotarijama, tj. i modeli od 5-6-7 godina su sasvim dovoljno moderni za nas, radije ćemo i uzeti model na kraju "karijere", proveren i sa preležanim "dečijim bolestima".
Time sam se i ja dobrim delom vodio kada sam kupovao svoj auto. Restyle, model na zalasku karijere, otklonjeni verovatno svi raniji problemi.. Da kucnem u drvo, do sada zaista i nisam imao nikakvih problema.

Ili znaju da završavaju s tim modelom, pa ih baš briga da previše paze na izradu... :mrgreen:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Za sada je sve super, da kucnem u drvo, čak sam generalno iznenađen kvalitetom i opštim utiskom ovog automobila.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Šala, Saša, šala. Ne sumnjam da je dobro odrađen auto...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Primedba ti je u stvari na mestu. No restyle se ne radi da bi odmah posle toga ugasili tu liniju već da bi istom produžili prodajni život i povećali atraktivnost, tako da ipak mislim da im je bilo u interesu da to urade dobro. Kadjaru je restyle odrađen 3 godine posle predstavljanja (2018.) j prodavan je posle toga još 4 godine (do 2022.) Da nešto ne valja - pokazalo bi se to sigurno u prvih par godina.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

Mali update:

Zatražio sam prošle nedelje (preko sajta na mobilnom) Mazdi ponudu za CX-5 sa 2.0 motorom i AWD-om, i - ništa. Čak mi je i delovalo da je forma fejlovala, pošto nikakvu poruku nisam dobio (tipa: Vaš upit je prosleđen), i zaista ništa se nije desilo nekoliko dana.

Uradim to juče opet preko kompa (opet bez poruke da je upit poslat), ali evo jutros mejla.

Grand Motors mi kaže da takav model nemaju na stanju, ako se poruči 6m je period isporuke, a cena je ~32.5k za Center Line opremu (nju ne želimo) i nepunih 37k za Advantage opremu (oko 37k za Newground).

To nam je preko budžeta, a pošto je tu već uračunat popust koji su mi pomenuli u mejlu (u attach-ovanom cenovniku, cene su više), i sa tolikim čekanjem - bojim se da ćemo odustati od Mazde.

Center Line oprema je baš tanka, na nivou da kažem da je to neprihvatljivo za vozilo ovog tipa (nema uopšte senzore ni kameru, primera radi), a to čak i nije najniži paket. Druge dve pomenute su nam ok, ali kao što rekoh - mislim da nismo spremni toliko da izdvojimo.

Videćemo, možda od NG padnu cene (ne nadam se, naravno), ili za Sajam bude neka akcija...

Sem toga, videh je neki dan u gradu, pa sam shvatio - Kugu bukvalno nismo ni uzeli u obzir, niti ju je iko pomenuo ovde na temi, ako se dobro sećam. :D

Vozi li ko taj auto, ima li ga smisla uvrštavati u jednačinu sad uopšte..?

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Sem gadnog imena - sasvim fin auto, što da ne. :D
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

mironiko napisao: 08 Nov 2023, 10:37 Mali update:

Zatražio sam prošle nedelje (preko sajta na mobilnom) Mazdi ponudu za CX-5 sa 2.0 motorom i AWD-om, i - ništa. Čak mi je i delovalo da je forma fejlovala, pošto nikakvu poruku nisam dobio (tipa: Vaš upit je prosleđen), i zaista ništa se nije desilo nekoliko dana.

Uradim to juče opet preko kompa (opet bez poruke da je upit poslat), ali evo jutros mejla.

Grand Motors mi kaže da takav model nemaju na stanju, ako se poruči 6m je period isporuke, a cena je ~32.5k za Center Line opremu (nju ne želimo) i nepunih 37k za Advantage opremu (oko 37k za Newground).

To nam je preko budžeta, a pošto je tu već uračunat popust koji su mi pomenuli u mejlu (u attach-ovanom cenovniku, cene su više), i sa tolikim čekanjem - bojim se da ćemo odustati od Mazde.

Center Line oprema je baš tanka, na nivou da kažem da je to neprihvatljivo za vozilo ovog tipa (nema uopšte senzore ni kameru, primera radi), a to čak i nije najniži paket. Druge dve pomenute su nam ok, ali kao što rekoh - mislim da nismo spremni toliko da izdvojimo.

Videćemo, možda od NG padnu cene (ne nadam se, naravno), ili za Sajam bude neka akcija...

Sem toga, videh je neki dan u gradu, pa sam shvatio - Kugu bukvalno nismo ni uzeli u obzir, niti ju je iko pomenuo ovde na temi, ako se dobro sećam. :D

Vozi li ko taj auto, ima li ga smisla uvrštavati u jednačinu sad uopšte..?

Proveri opet danas ili sutra. Mazda ima akciju neku, ja sam juce bio kod dilera da pogledaju nesto na CX-5 i uzeo ponudu za CX-60. Koliko ja znam akcija je na nivou Evrope. Nije specificna za pojedinacnu drzavu.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Za Kugu...
Zašto bi platio 30k+ evra (minimum) par santimetara podignutog Ford Fokusa? :)
Meni taj auto nema nikakvog smisla.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa gotovo ceo C SUV segment se oslanja na C hatchback. Dakle može se za sve isto konstatovati.
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Ja i dalje stojim da je novi QQ najbolja kupovina u tom segmentu trenutno Slika
Preuzeo brat pre neki dan, a ja se šunjao..

Kvalitet istog je za nivo ili dva iznad starog modela
Mada mi je XTrail klasa SlikaSlika
Zaključana tema