- IMG-20231115-WA0022.jpg (49.99 KiB) Pogledano 2055 puta
Vazduhoplovi
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Vazduhoplovi

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Dobro radno mesto 
Sent from my SM-S906B using Tapatalk

Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Jedno laganica taksiranje pred celonocni let...
U Istanbulu danima vetar sa udarima do 45 cvorova (80 na sat).
Vreme je gore iz godine u godinu.
U Istanbulu danima vetar sa udarima do 45 cvorova (80 na sat).
Vreme je gore iz godine u godinu.
E ovo je posao

I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Odbravljivanje rukom

I takmicenje za najkrace sletanje (2,9 m)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Avionu Suhoj Superjet 100 na letu kompanije IrAero iz Novosibirska (OVB) za Talakan (TLK) 01. decembra otkazao je autopilot, zakrica (flaps) i predkrilca (slats).
Osam minuta nakon poletanja, posada je prihavila kontroli leta da imaju problemima sa zakrilcima i da su doneli odluci da odu u zonu čekanja
radi sagorevanja goriva, a zatim se vrate na polazni aerodrom, preneo je Telegram kanal Aviaincident.
Posle nešto više od sat vremena i devet napravljenih krugova, piloti su prijavili i kvar autopilota i predkrilca uz već postojeći problem.
Pola sata kasnije, avion sa 78 putnika bezbedno je sleteo u Tolmačevo.
Osam minuta nakon poletanja, posada je prihavila kontroli leta da imaju problemima sa zakrilcima i da su doneli odluci da odu u zonu čekanja
radi sagorevanja goriva, a zatim se vrate na polazni aerodrom, preneo je Telegram kanal Aviaincident.
Posle nešto više od sat vremena i devet napravljenih krugova, piloti su prijavili i kvar autopilota i predkrilca uz već postojeći problem.
Pola sata kasnije, avion sa 78 putnika bezbedno je sleteo u Tolmačevo.
Uterase ameri Boeing 737 max na mala vrata. Posle onih incidenata, sve se zataskalo i cepaj dalje.
Sent from my SM-G998W using Tapatalk
Koliko bi stajanje ovog aviona moglo da kosta kad im konacno skinu embargo, i da li ce vredeti cemu?
Da stvar bude tuznija ili smesnija, avion je doneo kovid testove iz Kine.
https://www.cbc.ca/news/politics/russia ... -1.6939473
Da stvar bude tuznija ili smesnija, avion je doneo kovid testove iz Kine.
https://www.cbc.ca/news/politics/russia ... -1.6939473
A i ekipa koja leti je neumoljiva.Branya napisao: 08 Dec 2023, 14:45 Uterase ameri Boeing 737 max na mala vrata. Posle onih incidenata, sve se zataskalo i cepaj dalje.
Pre neku nedelju kazem kopilotu da odmah ukljuci autopilot i da mi ne leti na ruke posle poletanja.
Vidim bleji zacudjeno.
Pitam ga koji su uslovi za aktivaciju MCAS ne bi li se dosetio u cemu je trik.
Covek pojma nema kako radi sistem koji je pobio 400 ljudi. A dodatna predavanja i vezbe na simulatoru su bili uslov da se avion vrati u saobracaj.
Da li je istinita prica da su ga progurali kao modifikovani stari model i koristili sertifikate sa starog modela?
Koliko letis dnevno? Pricas skoro sa nekom nasom stjuardesom u Air Canada i, meni se ono cini malko nehumano, ako me ne laze.
Koliko letis dnevno? Pricas skoro sa nekom nasom stjuardesom u Air Canada i, meni se ono cini malko nehumano, ako me ne laze.
Mislim da prica nije istinita. Daleko je od toga.
Do duse, nije tacno ni ono sto pisu u medijima - da je sistem ugradjen da bi parirao propinjucem momentu od vecih i jacih motora.
Sati leta (flight time)?
I nisu nesto senzacionalni. Mnogo gore je radno vreme (duty time) jer se vreme trosi na cekanju u avionu na aerodromu koje moze biti i 4 sata, pa na kraju dana radno vreme bude 16 sati za let od 6 sati.
I jeste to abnormalno kada cuje covek koji nije iz materije:
Radim noc od 22 do 10, u hotelu sam u 11.30, uvece u 23 novi let pa dodjem ujutro u 10, pa opet...
Ja nisam presao 3 noci za redom, a bio sam planiran i 5 za redom, samo zbog toga sto sam odbijao letove.
Neko se plasi za posao, pa pristaje na ovo mrcvarenje.
Danju nema zdravog sna. Mozda dremka od 2-3 sata, a treci dan si gotov.
Bezbednost je otisla u k.
Do duse, nije tacno ni ono sto pisu u medijima - da je sistem ugradjen da bi parirao propinjucem momentu od vecih i jacih motora.
Sati leta (flight time)?
I nisu nesto senzacionalni. Mnogo gore je radno vreme (duty time) jer se vreme trosi na cekanju u avionu na aerodromu koje moze biti i 4 sata, pa na kraju dana radno vreme bude 16 sati za let od 6 sati.
I jeste to abnormalno kada cuje covek koji nije iz materije:
Radim noc od 22 do 10, u hotelu sam u 11.30, uvece u 23 novi let pa dodjem ujutro u 10, pa opet...
Ja nisam presao 3 noci za redom, a bio sam planiran i 5 za redom, samo zbog toga sto sam odbijao letove.
Neko se plasi za posao, pa pristaje na ovo mrcvarenje.
Danju nema zdravog sna. Mozda dremka od 2-3 sata, a treci dan si gotov.
Bezbednost je otisla u k.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...