Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
S388
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2022, 14:07

Re: Letnje gume

Post od S388 »

Nisam još gledao cene ali ako bude skup eibach pro kit ili neki drugi onda ću samo amortizere. Vrlo moguće da će mi to biti dovoljno + mogao bih i tu prednju kosku staviti.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

"prednju kosku" valjda fabrički več ima Audi, ili je to neka bazna verzija koja i nije predvidjena za ozbiljnije zahteve?
Ne znam za VAG grupu kako je po serijama/modelima predvidjeno ali recimo npr. BMW i Volvo to standardno imaju, podrazuemva se da iole sposobniji auto (motor) je opremila fabrika već pri proizvodnji.

Nisi naveo koliki ti je budžet, od toga dosta zavisi šta i kojim redosledom, ali prvo amortizeri moraju da budu ispravno da bi i ostali elementi vešanja /čitait/ opruge korektno radili.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa nije to bmw, a i bmw mislim da ne stavlja na nize od serije 3.

npr. seat je stavljao u ibizu cupru.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Momčilo napisao:
Momčilo napisao:Probacu da nadjem bas na kojoj kilometrazi sam ih menjao, ali vise od 20k nema.. I ja sam iznenadjen. Vulkanizer ih pisao za otpis.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Uradjena optika, bili tockovi rascereceni. Videcu bas sledece godine u ovo vreme kako ce biti.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Evo danas Kadjar, isto pojeo u utrasnju stranu skroz. Auto je 2022, zaboravio sam km pogledati.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока

ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

ftj napisao: 16 Nov 2023, 17:44 Pa nije to bmw, a i bmw mislim da ne stavlja na nize od serije 3.

npr. seat je stavljao u ibizu cupru.
Nije BMW ali je Audi a to važi da je premium brend VAGa pa sam pretpostavio da nije škrtareno baš toliko.
Onda jbg šta je tu je, verovatno nije taj auto ni predvidjen za bolje podvozje.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Imao sam jednog novog i jednog polovnog A3, stabilna su bila oba auta. Sto kaze ostali, promeni amorte, pogotovu zadnje.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока

S388
Reactions:

Post od S388 »

ljubitelj napisao: 16 Nov 2023, 17:23 Nisi naveo koliki ti je budžet, od toga dosta zavisi šta i kojim redosledom, ali prvo amortizeri moraju da budu ispravno da bi i ostali elementi vešanja /čitait/ opruge korektno radili.
500-600e
Mislio sam da kompjuterski testiram amortizere čisto da bih video koliko su loši mada ću ih svakako zameniti. Ako je neko imao iskustva sa tim nek piše gde je najbolje u BG da se testira i koja je cena.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne bih trošio novac na to. Imaš put kojim treba da kreneš, ako planiraš da zadržavaš i duže voziš taj auto. Nije to prevelika investicija za efekat koji će da prouzrokuje.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Meni je na Alfi 166 zadnji kraj malo "plesao" na neravninama, ali ne zbog amortizera, nego zbog nekih drugih delova trapa. Mislim da treba da pretreseš detaljnije ceo trap, da ne bude da amortizeri ne reše problem koji imaš.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ko kaže da su tigruše letnje loše, juče ih videh, na a6 c6 benzinjara neka, na istoku. Napolju oko 2 ali neki djedo ga gazi sa tigricama njemu su odlične. A vidim dosta vozi i ove zimsle za ekserima, živo me interesuje kako li to koči sad po asfaltu kad nema leda i snega nego je npr losiji asfalt ili kaldrma kakve ima na dosta mesta ovde.

Sent from my SM-G780G using Tapatalk

Slika
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Gde je to ovde, gde se koriste te gume sa spajkovima. Neki sever severa Evopre?

Inače, Fulda fabrika prestala da postoji, ugasio GY.
Nisam ispratio da li će brend da se zadrži ili je i to otišlo u okviru bankrota.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Istocno od poljaka.

Sent from my SM-G780G using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

GY je ugasio dve fabrike, ne brend.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

S388 napisao: 17 Nov 2023, 01:31
ljubitelj napisao: 16 Nov 2023, 17:23 Nisi naveo koliki ti je budžet, od toga dosta zavisi šta i kojim redosledom, ali prvo amortizeri moraju da budu ispravno da bi i ostali elementi vešanja /čitait/ opruge korektno radili.
500-600e
Mislio sam da kompjuterski testiram amortizere čisto da bih video koliko su loši mada ću ih svakako zameniti. Ako je neko imao iskustva sa tim nek piše gde je najbolje u BG da se testira i koja je cena.
Ako su amorti sa 270,000km iza sebe ne vidim potrebu da se vreme troši na testiranje, bolje uložiti vreme na dijagnostiku vešanja.
Mislim da tije potreban veći budžet za realizaciju ideje konstruktivnih izmena vešanja, što uključuje i više proba dok ne pronadješ optimalnu kombinaciju.

U tih 500evra ako može da se uklopi ja bih prvo recimo ubacio B6 seriju Bilstein amortizera i promena silent blokova stabilizatora+ zamena spona (možda je i to sa 270,000km pa ima lufta).
S388
Reactions:

Post od S388 »

Upravo sada istražujem koje brendove amortizera da gledam kao i iskustva. Ne želim da propadnu pre 80k km od ugradnje.
B6 Bilstein košta oko 680e. B4 Bilstein je oko 520e za kojeg kažu da je malo bolji od fabričkih.
Razmatrao sam coilovers/gewinde/štelujuće amortizere ali mislim da to nema neku poentu van trkačke staze i skupi su, ispravi me ako grešim.
Koji još kvalitetni brendovi postoje? Ne znam kakvi su Monroe i Sachs?
Odgovori