SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Branya
Reactions:
Pridružio se: 08 Mar 2021, 19:52

Re: SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Post od Branya »

Rekoh ti. To je to. Mazda daje malo osecaj kaustrofobicnosti. Kakva ti je Kia takav ti je i Tucson, bar po prostoru. Prijatelj je ove godine kupio S-cross ali u Bgu i bio je zadovoljan.
Srecno i samo polako.

Sent from my SM-G998W using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Kako je moguće da 6 cm duži auto od recimo Kie Sportage bude unutra skučeniji? Plus i spolja deluje za broj veći...
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

@pedalaš
Ma kakav neizdrž, taman posla. :) Naravno da ne bih baš plakao da već od sutra vozim novi auto, ali potpuno smo spremni da čekamo i posvećeni smo donošenju ispravne odluke. Pa, i prošli put smo testirali sva vozila koja su nam ušla u uži izbor (S-Cross, Arona, Crossland) i tek onda prelomili, pa poručili (i čekali 4m).

Više mi je neverovatno da recimo Kia ne može (sa fabrikom u Slovačkoj) da održi neki tempo poručivanja pa da rokovi budu bar malo razumniji, hajde Mazda se i sklapa u Japanu, pa prevoz otežava - no, šta je tu je, čekaćemo...

@trojanac
Ne kažem da je Mazda obavezno premala (probaćemo da procenimo tokom test-vožnje), ali već naoko se vidi očigledna razlika u odnosu na Kiu i Hyundai. S druge strane, Karoq nam je bio zanimljiv kad smo tek krenuli da gledamo, ali bio je samo kao dizel i po cenovniku dosta jak. Međutim - ovo što @Day Walker piše uopšte nije tako loša varijanta... Možda ipak odemo i do Intersrema, da bacimo oko. Po spoljnoj dužini deluje da je nemoguće da bude izdašniji sa prostorom od Kie, ali nikad se ne zna...

@milanns
Iskreno, i ne očekujem mnogo u Goti, ali ako ništa, i oni i Stojanov su na putu za Zr, gde mi sestra živi, pa će nam u nekom trenutku biti baš blizu da svratimo.

@Branya
Mi smo sa Betom imali pravi roller-coaster, pisao sam o tome na temi o S-Crossu... Nekad su bili odlični, nekad baš slabo poslovni, da ne upotrebim neki strožiji izraz, ali ovo juče je bilo kao da im je klovn ušao u salon i gleda malo da se zabavi. Pa, da nismo imali ugovoren dolazak, pa i da kaže čovek, nezgodan momenat ili tako nešto, nego lik se nije udostojio ni da mr zadrži u salonu. Starog kupca, koji je razmatrao novih 35+ hiljada da im ostavi... Sa kakvim oni kupcima rqde kad su u tom fazonu - zaista bih voleo da znam.

@Saša
To isto sam i ja mislio (da možda drugi malo preteruju) dok nisam juče video svojim očima. I to, prvo smo videlo Tucson-a, pa CX-5, pa Sportage-a, i zaista je CX-5 delovao unutra znatno manje od Hyundaia, a zatim Kia opet znatno veće od Mazda, svega 20ak minuta kasnije... Mazda ima predugačku haubu, može biti do toga.

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Neverovatno je koliko prodavac može da doprinese pozitivnom iskustvu i potencijalnoj prodaji, a još neverovatnije je da toga nisu svesni u menadžmentu i da nemaju bolje organizovanu selekciju. Pisao sam u mojoj temi o kretenu od prodavca u AK Kole i mom iskustvu sa njim. Da je bio samo malo normalniji, lagano bi mi prodao auto. A pričamo o ozbiljnim svotama novca, a ne u paklici žvaka...

Što se same teme tiče, na više mesta sam čuo/pročitao kako su se isporuke vozila stabilizovale, dok sad iz prve ruke vidimo da i nije baš tako.

Nekako mi se čini da će ovde pasti Kia, mada mislim da ćeš se prijatno iznenaditi prostorom u Škodi. Uzgred, mislio sam da je Karoq jeftiniji. Užas kako su cene otišle gore. Za te pare se do skoro mogao uzeti odlično opremljen Kodiaq...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Svuda je to tako nažalost, i ne samo u "auto-branši". Zaposleni su većinom slabo plaćeni i loše motivisani i niko ne razmišlja kakve to sve posledice nosi dalje. Bitno da se posao odvija i da bude eto pozitivno na kraju godine, a koliko je dodatnog prometa, kupaca i profita verovatno izgubljeno, toga je retko ko svestan.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

DukeNS napisao: 22 Nov 2023, 09:14 Neverovatno je koliko prodavac može da doprinese pozitivnom iskustvu i potencijalnoj prodaji, a još neverovatnije je da toga nisu svesni u menadžmentu i da nemaju bolje organizovanu selekciju. Pisao sam u mojoj temi o kretenu od prodavca u AK Kole i mom iskustvu sa njim. Da je bio samo malo normalniji, lagano bi mi prodao auto. A pričamo o ozbiljnim svotama novca, a ne u paklici žvaka...

Što se same teme tiče, na više mesta sam čuo/pročitao kako su se isporuke vozila stabilizovale, dok sad iz prve ruke vidimo da i nije baš tako.

Nekako mi se čini da će ovde pasti Kia, mada mislim da ćeš se prijatno iznenaditi prostorom u Škodi. Uzgred, mislio sam da je Karoq jeftiniji. Užas kako su cene otišle gore. Za te pare se do skoro mogao uzeti odlično opremljen Kodiaq...
Moglo je do pre 3-4 godine :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Day Walker napisao: 21 Nov 2023, 23:28 Karoq Ambition sa par dotaka 2.0 tdi 4x4 150ks DSG je 34.500€, raspoloziv u decembru :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Šta taj Ambi'šn za 34.500 ima sve na sebi od opcionala ?
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Probaces QQ u Tekna paketu sa 4x4 za 33k i to je to :D Preboleces manji gepek u odnosu na Hyu :D ali ima dosta bolja sedista u odnosu na Hyu/Kia i udobniju voznju :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

pedalaš napisao: 22 Nov 2023, 09:58
Day Walker napisao: 21 Nov 2023, 23:28 Karoq Ambition sa par dotaka 2.0 tdi 4x4 150ks DSG je 34.500€, raspoloziv u decembru :)

Šta taj Ambi'šn za 34.500 ima sve na sebi od opcionala ?
Pored standardne opreme (LED farova, dvozonske klime, 16" alu felni, zatamnjenih stakala itd) ima dodato:
KESSY sistem, "SMART LINK" (wireless za Apple), navigacioni uređaj Amundsen + Web radio, glasovna kontrola i parking paket (Zadnja kamera, prednji i zadnji parking senzori)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Znači, ima analogne instrumente ?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Ne postoje više analogni. Ima digitalne ali ne onu full virtuelnu.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Hvala.
milekmilek
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29

Post od milekmilek »

O kakvoj posvećenosti pričate kada još uvek nemaju šta da prodaju?

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

@mironiko , iskočio mi je jedan test na YT i sad nešto razmišljam... Ne znam da li je ovde bilo pomena i da li si voljan da gledaš malo egzotičnije i šire, ali me zanima da li bi probao nekog od novih Kineza? Možda bi cenovno mogli da ti budu interesantni, puni su opreme, a po testovima deluje da nisu uopšte ni loši...
Korisnikov avatar
Branya
Reactions:
Pridružio se: 08 Mar 2021, 19:52

Post od Branya »

Mislim da mu je Kia sigurica kad vec nema za Alfu

Sent from my SM-G998W using Tapatalk

Zaključana tema