Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01

Re: Stigla zima...

Post od Dzona »

Šta bi bilo da nisu izbori Slika
I kod nas je zavejalo samo tako, lopatam ceo dan
A Nissan na letnjim gumama - nisam stigao da zamenim jer nisam bio u Srb. Srećom, jesu letnje ali nisu loše (M+S) pa ide bolje od 90% vozila ovde (naravno uz pojačan oprez).
Ladno sam juče izašao uz veoma strmu ulicu gde su nekoliko vozila bila zaglavljena i to poprilično pod snegomSlika
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Situacija na terenu izgleda ovako:

Slika
Slika

Ovo je ulica u mom selu. Pisao sam u nekoj temi kako jedan od stanovnika ne daje da se iseče rastinje pored puta jer je navodno njegovo (u katastru nije). Električari neće, komunalci ne smeju i neće. Imam i odgovor komunalnog inspektora gde piše da nema nikakvog rastinja.
U praksi, moja Niva se sinoć provukla ovuda neoštećena. Danas nismo ni pokušali. Sneg je do kolena ali to nam nije problem koliko ovo drveće. Ne želimo da oštećujemo svoja vozila, a nemoćni smo da ovo sredimo. Ni zakonskim putem (jer niko ne reaguje), ni da sami odradimo jer je posao ogroman. Pokušavali smo par puta da sprovedemo seču našim mašinama ali smo svaki put dobili prijavu i opomenu policije da ne diramo. :glavomuzid: Čovek prijavi kako mi sečemo njegovu dedovinu, policija dođe i upozori nas da ne diramo bez ulaženja u to šta je čije.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Koje je to selo?
Moja mama je iz tog kraja, tačnije iz Manojlice.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Pošaljite prijavu komunalcima da ne može da se prođe, sad dok je ovakvo stanje, pa neka rešavaju.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

carov2 napisao: 26 Nov 2023, 18:15 Koje je to selo?
Moja mama je iz tog kraja, tačnije iz Manojlice. Slika

Ovo je u Izvoru. U Manojlici slično. Komšija sinoć otišao na slavu i ostao mu Passat tamo. Danas neko išao džipom da ga vadi i tek predveče su došli.

Mogu da probam opet da prijavim komunalnom inspektoru ali ne verujem da bi nešto bilo. Oni papirološki odrade sve, a na terenu nije bitno. Jednom kad ništa nije uradio saobraćajni inspektor prijavio sam ga upravnoj inspekciji okruga. Upravna je odgovorila da je sve urađeno po zakonu i da oni ne gledaju stanje na terenu već proceduru - da li je izašao po prijavi, da li je naložio mere i da li je posle izvršio kontrolu ( gde je konstatovao da su nedostaci otklonjeni). Pošto je on sve to uradio, on je čist, a ja sam budala.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Treba ti neko iz stranke :)
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Eto, tu je najveća razlika između Srbije i razvijenog sveta. Da, ima i tamo korupcije, ali bar običan čovek ne bude maltretiran od strane budala...
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

@Dare4x4 da li ste probali da pisete najvisim instancama odgovornih sektora ili ministarstava?
Da ih oni pritisnu sa vrha.
Ovako vi prijavljukete lokalcima oni zavrse posao i papiroloski se pokriju a nista ne urade.

Reealno ovo nije prohodan put. A nije prohodan jer neko nije uradio svoj posao inocistio rastinje.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Zbog grana upletenih u provodnike, pisao sam mailove i slao slike eps-u. Oni proslede nekom sektoru, pa oni distributivnom području, pa oni lokalnoj distribuciji. Dobijem celu prepisku na mail kako su forwardovali. I na kraju stigne odgovor da su grane isečene, osim na malom delu gde taj neko ne dozvoljava ali da to ne utiče na prekide snabdevanja kad duva vetar ili pada kiša.
Preko sajta inspektor.gov.rs ili tako nešto prijavljivao sam raznim republičkim inspekcijama, nikad nisam dobio odgovor. Pisao sam mail ministarstvu za brigu o selu i zaista ih je briga za selo. Nisu ni odgovorili.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Dobar je trenutak da neko noću iseče to granje. :pssst:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ovde na severu nema zime :)

Slika
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ni ovde... SlikaSlika

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Dzona napisao: 26 Nov 2023, 17:12 A Nissan na letnjim gumama - nisam stigao da zamenim jer nisam bio u Srb. Srećom, jesu letnje ali nisu loše (M+S) pa ide bolje od 90% vozila ovde (naravno uz pojačan oprez).
M+S znači "Mud & Snow" - blato i sneg, što znači da su to praktično zimske gume. Ili, bolje rečeno - bliže su zimskim nego letnjim.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

u nasem narodu poznate kao univerzalne posto 80% ljudi misli da su m+s letnje-zimska guma
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Srećom zabraniće ih, barem u DE.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Odgovori