Totalovo Ineo ECS 5W-30 nema ni jedno MB/Daimler odobrenje/approval.
Takođe, ono je bitno tečljivije (odnosno manje viskozno) u odnosu na mobilovu varijantu (10.1 vs. 11.9 mm2/s na 100 C) sa obzirom da je koncipirano po ACEA C2, dok je mobilka po ACEA C3 - tj. ECS je praktično na donjoj granici viskozitetne gradacije 30, dok je 3000 XE na gornjoj, na radnoj t. odnosno na 100 C.
Od totalovih ulja, odobrenje po MB 229.52 imaju Ineo MC3 5W-30 i Ineo MDC 5W-30
Darko napisao: 18 Nov 2023, 19:00
Da li je sajt prodajadelova.rs pouzdan za kupovinu motornih ulja?
Ja kad god sam gledao kod njih,nista specijalno od ulja nisu imali..nikakva ponuda.
Sto se tice porucivanja kod njih,iz mog iskustva...da kazem od 10 porudzbina dve su zajebali...za jednu nisu poslali polu osovinu a na racunu uredno stoji poluosovina i cifra za naplatu,a drugi put neki set dihtunga koji su poslali i koji je bio povoljan (da je u njemu bilo sve kao sa slike kao sto nije bilo..a i na sajtu proizvodjaca tih dihtunga je stajala ta slika i opis celog tog seta) tako da kad je stiglo pola od toga sa slike nisam ni dobio.
Darko napisao: 18 Nov 2023, 19:00
Da li je sajt prodajadelova.rs pouzdan za kupovinu motornih ulja?
Ja kad god sam gledao kod njih,nista specijalno od ulja nisu imali..nikakva ponuda.
Sto se tice porucivanja kod njih,iz mog iskustva...da kazem od 10 porudzbina dve su zajebali...za jednu nisu poslali polu osovinu a na racunu uredno stoji poluosovina i cifra za naplatu,a drugi put neki set dihtunga koji su poslali i koji je bio povoljan (da je u njemu bilo sve kao sa slike kao sto nije bilo..a i na sajtu proizvodjaca tih dihtunga je stajala ta slika i opis celog tog seta) tako da kad je stiglo pola od toga sa slike nisam ni dobio.
Sve u svemu...kako ti se zalomi sa njima.
Vise me zanima mogu li da uvale neku kopiju ulja ili se to vise generalno ne radi kod nas?
Kad se kupe gume preko IPG, dobije se 10% popusta na delove na prodaja delova rs.
I kod njih dobijas 10% na delove..ali ne i na ulja cini mi se...oni su ti internet prodaja,znaci imaju rabat i uzimaju od Sanela,Kit komerca,Wint-a,Gazele komerc itd...
Tako da su i ulja od uvoznika i tih vecih prodavaca.
Zdravo, da li imate preporuku sta sipati u 2.0tdi 110kw (skoda superb 2017g). Do sada je sipano Castrol long life 5w30 (vw 507), pa me zanima da li ostati na istom ili naci neku zamenu? Prelazi se 15k km godisnje. Hvala.