Zimske gume leti

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Re: Zimske gume leti

Post od Dusan »

Pritisak nisam proveravao :uf: Ali montirao je vulkanizer, tako da verujem da bi proverio. Ali svakako cu pogledati to.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Одг: Zimske gume leti

Post od Day Walker »

Otisle su ti te wintere na vecna lovista..
Ako uspes da preguras zimu odlicno, ako ne, moraces da pazaris nove.
5 god je svim ximskim gumama rok trajanja... Meni su GY trajale tacno 5 sezona i onda su se uplasticile, a sara je i dalje bila dobra.
Послато са Telenor_Smart_HD користећи Тапаток 2
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Pa to je i neko moje misljenje. Nema veze sto je sara dobra, kad se guma promeni. Samo mi je bilo cudno kako pre nisam nista primetio. Necu kupovati nove iz finansijskih razloga jer i onako niko ne vozi auto.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ili si navikao na letnje, ili ti je okrenuo naopako. Odjednom bas da pocne da bruje tesko.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

To je bila moja prva misao da su okrenute naopako, odmah proverio, nisu. Ima sigurno i toga da sam navikao na letnje, ali mislim da nije to to, isto nije to toliko jak zvuk, putnici ne primecuju ali mene izludjuje.
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Kao sto ti je Dag rekao, postoji verovatnoca da ti je samo veliki prelazak, jer po karakteristikam smese, dezena....njanjanja su zimske bucnije od letnjih. Postoji verovatnoca da su ti se testeraso potrosile pa da prave buku. Razlog sto si to sada primetio je sto se prosle zime vremenom povecavao koeficijent buke, samim tim si se ti privikavao i nisi primetio. Dok ti je sada prelazak sa letnjih tisih velika razlika.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Imam sasvim suprotno iskustvo. Zimske Kleberke Punta pretvaraju u ,,gluvu sobu'' posle zaglušujućih Firestone iz prve ugradnje...
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Proverio pritisak, bio na 1.7 sve cetri :uf: , stavio sam na 2.3, i dalje bucne ali dosta manje.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Dodaj još 0.2bar na prednju osovinu pa vidi opet. Moje su potpuno tihe, ali sa ojačanom strkuturom su. Skoncentriši se na zvuk, da li prenosi hrapavost asfalta ili brundaju kramponima.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

nidza napisao:Skoncentriši se na zvuk, da li prenosi hrapavost asfalta ili brundaju kramponima
Ti ovo ozbiljno?
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Re: Letnje gume

Post od Captain Slow »

31.11. sam namontirao nove zimske gume i do danas prešao <2kkm (vozim drugi auto).
Da li da uopšte stavljam letnje, obzirom da ću preći sličnu km, <2kkm, ili da vozim na zimskim, koliko bi ih oštetio za tu "malu" km?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Zar ti se isplati da pališ auto za manje od 2k godišnje? Od stajanja će te gume propasti, deformisaće ih težina kola, ne od vožnje leti. To je zanemarljiva kilometraža za ispravan trap.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Captain Slow napisao:31.11. sam namontirao nove zimske gume i do danas prešao <2kkm (vozim drugi auto).
Da li da uopšte stavljam letnje, obzirom da ću preći sličnu km, <2kkm, ili da vozim na zimskim, koliko bi ih oštetio za tu "malu" km?
Ako imas letnje stavi ih, a ako ne za tu kilometrazu se ne isplati kupovati letnje gume. Sa nekom normalnom voznjom ne bi trebalo da imas problema sa zimskim gumama.
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

nidza napisao:Zar ti se isplati da pališ auto za manje od 2k godišnje?
Ne, ali šta da radim kad sam bio preko, a opet idem početkom jula.

Nidza i Piros hvala na odgovorima
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Captain Slow napisao:Da li da uopšte stavljam letnje, obzirom da ću preći sličnu km, <2kkm, ili da vozim na zimskim, koliko bi ih oštetio za tu "malu" km?
Naravno, gume se menjaju sezonski prvenstveno zbog bezbednosti tvoje i drugih koje mozes da ugrozis voznjom leti sa zimskim gumama.
Odgovori