SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Re: SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Post od mironiko »

Izgleda su ovih dvoje (koji su danas bili u salonu) nekog nižeg ranga u hijerarhiji, i nisu imali dozvolu za više. Prodavac od prošle nedelje se baš smorio kad je čuo moju pritužbu, kaže trebali ste reći unapred, pa da im damo odgovarajuće instrukcije. Ništa, ići ćemo opet (ili ću ići, sam), pa da ispravimo tu "nepravdu".

@123456
U slučaju kandidata koji su nam ostali, obe garancije su odlične: Kia 7 godina ili 150kkm, Mazda 6 godina ili 100kkm.

Kod Mazde možda pre dobacimo do kilometražne granice, ali baš u 6oj godini, recimo; kod Kie teže. Sve u svemu, pošto su obe garancije super, tu nemamo prevage. Da je Forester ostao u igri, to bi mu bio minus: Subaru daje samo 3 godine...

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Kada sam nedavno obilazio salone, u Mazdi mi je rečeno 6 god/150.000 km. Piše i na zvaničnom sajtu.
Kako to da se razlikuje u Srbiji, jesi 100 % siguran?

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

123456 napisao: 01 Dec 2023, 16:21 To je bas neprofesionalno s njihove strane. Ja više puta uzimao kod jednog dealera, i to po par sati. Sami u autu i mogli smo gde hoćemo. Na kraju kupili kod skroz drugog :-)

Meni se tako nešto desilo samo kod Tojote, kad sam testirao RAV-4. Prodavačica je samo napravila krug sa mnom da se uveri da znam da vozim automatik i onda mi prepustila auto na više sati. I kod Mazde jednom, ali to je više bilo zato što me znaju, a bili su u gužvi. I bilo je kratko, ne kao kod Tojote. A sećam se kako smo pre 20-ak godina, dok sam bio na studijama u Fr redovno uzimali kola od raznih dilera na nekoliko sati i sećam se da mi je to bilo neverovatno (doduše, francuski drugar je bio nešto stariji i on ih je uzimao).

A pričali smo ovde o prodavcima već. Ja verovatno nikada ne bih ni pomislio da kupim Alfu da me prodavac u Stojanovu nije ubedio da je probam i onda mi omogućio jednu baš ozbiljnu test vožnju. Očigledno me je dobro procenio. Nažalost, zbog (ne)dostupnosti vozila nisam kod njega kupio, ali je on definitivno najzaslužniji.
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Kontakt:

Post od mironiko »

@DukeNS
Tako bi i ovaj "glavni" iz Kie mogao da izvadi situaciju u našem slučaju. Mislim, nije da je trenutno očajna, ali mogu oni to i bolje.

@123456
Pogledah, i u pravu si - 150kkm i kod njih. Ne znam odakle mi 100kkm, ali eto i sebe sam ubedio u taj podatak. Izvinjavam se na konfuziji.

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Kod koga si gledao Kiu?
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Kontakt:

Post od mironiko »

SB Company. Dušan, ako si upoznat sa ljudima tamo.

Što, imaš neke insajderske info?

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Nemam. Samo me zanimalo da li su oni ili Veternik. Gari što je radio kod njih kao prodavac je otvorio u Veterniku.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

O SB sve najgore.
Taj prodavac sto je radio u SBu (zaboravio sam ime) ima/o je neke bas seljacke fore.
On je meni prodao auto. Posle je hteo da izvacari nesto sitno eura na gluposti, valjda je pomislio da sam veverica.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

mironiko napisao: 01 Dec 2023, 17:34 @DukeNS
Tako bi i ovaj "glavni" iz Kie mogao da izvadi situaciju u našem slučaju. Mislim, nije da je trenutno očajna, ali mogu oni to i bolje.

@123456
Pogledah, i u pravu si - 150kkm i kod njih. Ne znam odakle mi 100kkm, ali eto i sebe sam ubedio u taj podatak. Izvinjavam se na konfuziji.

Oko tih garancija, ako ćeš i sa time da se bakćeš, bitno je da pročitaš i sitna slova garancije, da bi znao šta je zaista pokriveni koji period. A tih garantnih isključenja ili ograničenja može da ima mnogo. Jer, kod nekih koji se reklamiraju tom dugačkom garancijom možeš da pročitaš i nešto ovako:

Garancija na količinu rashladnog sredstva uređaja za klimatizaciju

Garancija iznosi 12 meseci bez obzira na broj pređenih kilometara. Garantni rok počinje da teče od dana izdavanja računa za vozilo."
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:

Post od blaugrana »

Meni je Kia ispostovala garanciju i u poslednjoj godini (7)

Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

blaugrana napisao: 01 Dec 2023, 19:29 O SB sve najgore.
Taj prodavac sto je radio u SBu (zaboravio sam ime) ima/o je neke bas seljacke fore.
On je meni prodao auto. Posle je hteo da izvacari nesto sitno eura na gluposti, valjda je pomislio da sam veverica.

Željko se zove. Pričalo se da je gomilu ljudi zavrnuo za siću. Pokušao je i mene. Svojevremeno sam ostavio kaparu za Ceed od 100€, po njegovim rečima neobavezno, čisto da se rezerviše auto, ma šta se ja odlučio. Odlučio sam se za Mazdu i nekoliko poziva me je levatio i izmišljao izgovore. Kada sam sledeći put otišao direktno u salon, rečeno mi je da više ne radi, da nisam jedini, ali su odbili da mi oni isplate novce. Zatim sam čuo da je otvorio svoj salon i na FB sam napisao kulturica komentar, da bi me odmah nazvao i kao nesporazum, ovo, ono... i da mu pošaljem broj računa da mi uplati. Uplatio je odmah, a ja sam obrisao komentar. Nije 100€ nešto što bi mi preokrenulo život, ali je princip bio u pitanju.

Kontam da sad kad radi za sebe nema takvih vratolomija...
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:

Post od blaugrana »

E, tako je, Zeljko.

Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Kontakt:

Post od mironiko »

@pedalaš
Da, to mi je jasno. Ipak, na motor i menjač uvek važe te najduže brojke, a to mi je najvažnije. Za ovo ostalo ću čitati mala slova ako ne daj Bože zatreba. :)

@blaugrana
To je lepo znati. Koji deo je bio sređivan u sedmoj godini?

@DukeNS
Uh, tu su više SB Company ispali šibicari, čuj prebacuješ krivicu na radnika koga si sam zaposlio, i to za siću... Nadam se da su se i oni opametili posle tih sranja, sad u naše dve posete su baš delovali fino i profesionalno.

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Nisam ja njih amnestirao. I za njihovog gazdu sam od jednog bivšeg radnika čuo loše stvari...
milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

U sbu je meni bio ok neki lik sa bradom (valjda). Ne znam kako se zove. Vrlo entuziijastican i susretljiv oko testne voznje. I (kao) spreman za popuste. Mada nisam proverio u praksi. I Jelena koja je nekad radila.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zaključana tema