Polovnjak oko 10K EUR

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Polovnjak oko 10K EUR

Post od trojanac »

@OMP C-HR je Toyota. I jeste malo tesniji unutra ali ni blizu kao CX-3.
C-HR je dimenzijama bliži Nissan Qashqai.

U svakom slučaju CX-3 je najmanji od pomenutih i to mu je najveća mana.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

trojanac napisao: 24 Sep 2023, 14:43 @OMP C-HR je Toyota
ne znam sto napisah honda ali ako je manja mazda i od chr onda ebes ga ne bih je ni pogledao jer meni je chr uzasno tesna i kalustrofobicna
Korisnikov avatar
Nightmaster
Reactions:
Pridružio se: 22 Sep 2023, 09:00

Post od Nightmaster »

Da, CX-3 je definitivno skučenija prostorno posebno pozadi, ali obzirom da mi je retko kada više od dvoje ljudi u kolima okej mi je to, i lišio bih se komfora na putničkoj klupi zarad lepog dizajna mazde i kvaliteta.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Mene taj CX3 ni po čemu nije oduševio u vožnji. Niti ima mesta, niti je nešto posebno udoban... A polovan nije ni povoljan za održavanje za neke specifičnije kvarove.
Korisnikov avatar
AchtungDichtung
Reactions:
Pridružio se: 02 Jun 2020, 13:11

Post od AchtungDichtung »

Meni je u toj klasi Peugeot 2008 bas dobra kupovina. Ima dobar odnos dizajna, opreme, kvaliteta i cene.
Nije izraziti lepotan kao Mazda CX-3 ali je dosta prostraniji a i jefiniji.
Korisnikov avatar
Nightmaster
Reactions:

Post od Nightmaster »

sa 10k ipak dođoh do 14, 15k jer to što bih uzeo ipak nema po toj ceni :glavomuzid:

Pošto sam bio na putu dva puta u ovom periodu nisam još stigao da potražim detaljnije, otišao sam samo da vidim jednu mazdu CX-3 uvezenu iz Norveške, koja deluje super. Nervira me što nema rezervnu gumu doduše, već samo onaj set za reparaciju guma :kuku:

Gore ste mi preporučili i Peugeot 2008, pa sam i to krenuo da gledam, kakva su iskustva sa tipa 2018 godištem, 1.6 motor? Što se tiče dimenzija kada uporedim ovaj Peugeot je kraći i uži od mazde, jedino što je u plusu što se visine tiče, ali po komentarima kažu da je prostraniji i komforniji od mazde? Koliko su pouzdani njihovi motori, u mom okruženju nisam imao pozitivne priče što se njih tiče :zbunjen:
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Prijatelj je kupio novu CX5 pre 2 godine i isto nema rezervnu. :) Doduše, on je toliko bio zabrinut zbog toga, da je kupio onaj dodatak (valjda novi "oblik" stiropora, ili koji je već to materijal) i posle nabavio rezervni točak u toj dimenziji.
Korisnikov avatar
Nightmaster
Reactions:

Post od Nightmaster »

Ja sam zabrinut iz razloga što mi se nekoliko puta dešavalo da mi pukne guma i to ne malo nego skroz po strani tako da nema tu krpljenja nego samo menjanje. A sa setom za reparaciju mogu samo da se slikam ako sam negde van grada i dalje od vulkanizerske radnje :kezo:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Volim što imam rezervnu u gepeku, svaka guma može da se iseče, ali se meni nije desilo jedno 20 godina. U praksi se pokazalo da bi mi bilo bolje da imam rezervni akumulator nego gumu u gepeku, to me češće izdaje :).
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Nightmaster napisao: 30 Nov 2023, 12:47 Gore ste mi preporučili i Peugeot 2008, pa sam i to krenuo da gledam, kakva su iskustva sa tipa 2018 godištem, 1.6 motor?
1.6 Hdi je odličan motor, možda i jedini koji bih preporučio kao polovan.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Sta fali 2.0 hdi, bolji je od 1.6 a onaj koji bih ja najradije preporucio medju dizelima su svakako jtd motori u svim kubikazama sa par izuzetaka u verzijama.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

2.0 Hdi i JTD se nisu ugradjivali u 2008.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

ok ako se misli iskljucivo na 2008 onda je 1.6hdi jedina valjana opcija
Korisnikov avatar
Nat7
Reactions:
Pridružio se: 07 Jun 2024, 09:04
Garaža: Citroen C3 1.4HDI 2007.

Post od Nat7 »

Pozdrav svima! Da ne otvaram novu temu, a imam slicno pitanje: Auto oko 10k max do 11k. Gledam Citroen C3 (2018. i noviji) i Cactus (2018. i noviji).

Imam 2-3 kandidata i ne znam da li sam malo nerealna u svojim zeljama da za taj novac kupim ove automobile koje su ovo godiste. Da li je diesel i benzin, nisam odlucna jer znam za sve probleme za 1.5 HDI Francuzima, i za zupcasti kais kod benzinaca 1.2 puretech, tako da kao laik ne umem da odlucim koja je opcija najbolja, osim sto imam preporuku za 1.6 diesel kao pouzdanu varijantu. O poluautomaskim/automatskim menjacima ne znam sta da mislim.

Gledala sam kod AC Mice u Jagodini i Central u Pozegi. Bila bih zahvalna za savet ili predlog posto vec mesec dana aktivno pokusavam da resim situaciju, ali iskreno mi je ovo malo veca investicija i onda se bojim da ne napravim neku bas veliku gresku. :glavomuzid:

Ovo su potencijalni kandidati:

1. https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl2_plv3

2. https://www.polovniautomobili.com/auto- ... -shine-aut

3. https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl2_plv3

Pa eto, ako imate neki predlog ili sugestiju u ovom rangu, ili smatrate da je nesto od ovoga ok, bila bih vam neizmerno zahvalna. Dodajem, da dolaze u obzir i Peugeot 2008, Citroen SpaceTourer, ali se bojim da su mi izvan cenovnog ranga.

Hvala unapred i izvinjavam se na predugom postu. :pardon:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Pozdrav i dobrodošla.

C3 jeste nešto manji, ali po meni je bolji model. Meni je ostao u dobrom sećanju sa testiranja. Ja bih lično birao benzinac, dizel jedino ako se pravi velika kilometraža. Ne znam ova nova generacija automatika kakva je, ranije su imali dobre automatske menjače.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Odgovori