Ovaj se uklopio kao saliven

Po saobraćajnoj je preporuka 74ah...
Lično se uverio u prodavnici

Hvala na odgovoru.ljubitelj napisao: 01 Dec 2023, 07:34 Već je 100 puta pisano, svaki punjač koji je kontrolisan elektronikom može direktno na auto jer se neće dogoditi prepunjavanje usled previsokog napona punjenja. Automatski se isključuju na 14,3 +- V a to je i inače redovni radni napon alternatora u vožnji dok se puni aku.
Dakle, da.
Baš sad da je sve isto...Bax napisao: Ne bih se primao na neke skupe akumulatore, to je sve isto sad....
Kada je meni vrisnuo onaj iz prve ugradnje, ugradio sam Vartu. Sa obzirom da su u ovlašćenom imali akciju, tamo je ugrađen (za nekih 100din više od istog najjeftinijeg koji sam našao), pa sam pitao i da li mogu kupiti isti koji je ugrađen u novo vozilo. I taj prvi je bio Varta, samo malo drugačiji i bez sjajnih oznaka, kao kod zamenskih. Crna cigla, sa natpisom Varta.Skipper napisao: Iz tog razloga se i sada premišljam za OEM, cena je 16k vs 10k koliko je npr. Exide premium.
Pune 4, ali manje više to. Ono što mi se dopalo jeste da nema mnogo oscilacija u radu. Pali jednako dobro nakon par ili 7-8 dana stajanja. Isto tako i ne oseća temperaturne oscilacije, mada je auto garažiran pa i to pomaže.dragvorl napisao:Potrajao je 3 godine?