Kad već pokrećem temu očekivano je da imam i sam potrebu za istom. Pa da krenem sa istorijom bolesti.

Škoda mi odbrojava nešto sitno kilometara do 200 000km, na drumovima je od 2004.god. i za to vreme grejači dizela nisu menjani. I ja mislim da im je došlo vreme za zamenu. Ali o samim grejačima ne znam gotovo ništa tako da očekujem pomoć od iskusnijih forumaša. Prvenstveno mislim na Dag81-a jer mi se čini da je on, na jednom od onih milion pasata koje je do sad imao

Zašto sumnjam na grejače?
MOŽDA i nisu oni, ali mi iz nekog samo meni jasnog razloga liči na njih. I evo zašto: pri prvom jutarnjem paljenju pri ovim nižim temperaturama motor se muči da upali. Za početak lampica za grejače drži dosta duže nego obično (to je još i normalno). A onda krene verglanje koje traje nekoliko sekundi. Juče i danas sam se baš razočarao kada sam čuo to verglanje. Nije to bilo da zavergla jednom-dva puta. Osećao sam se kao da treba upaliti neku kršinu koja je 90-ih vožena na preprženo ulje iz tiganja.
Svako naredno startovanje motora u toku dana je milina. Skroz drugi auto. Kako se ovaj problem pojavio sa mrazevima, a akumulator nov, kasnije nema problema da upali... ja sam otpisao sve druge moguće kvarove i grejače prozvao za problem.
Slažete li se i vi da su grejači?
Ako se složimo da su grejači problem, šta dalje? Moram li kod majstora ili ih mogu i ja sam zameniti? Kojim grejačima ih zameniti?
Čitam trenutno jedan drugi forum koji ima ovakvu temu. Meni je neverovatno šta čitam tamo. Jedan kupuje grejač po komadu za 100din, ali bukvalno! Drugi opet za 25e/kom, a opet sva 4 grejača na vozilu menja svake godine!

Interesuje me vaše mišljenje.