Heinz napisao: 03 Nov 2023, 16:55
Izgubio si komfor.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ne bih to tako gledao, Investirao si u sebe, u novu veštinu uz pomoć koje ostvaruješ popriličan benefit. Uz veće uživanje, imaš i neku kontrolu nad tim šta unosiš u sebe svaki dan, a uzgred moguće da za iste ili možda i manje pare, piješ vrlo kvalitetne sveže kafe, umesto ko zna čega.
grujicd napisao: 03 Nov 2023, 17:15
Imaš odvojen mlin, pa onda stavljaš u espreso aparat, ili je sve u jednom?
Neophodan preduslov je da bude odvojeno. Nije po istom principu ekstrakcija u automatu kao kod ručnih aparata. Mora mlin, mora ručni aparat, mora sveža dobra kafa i mora da se zna.
Tamo mi odgovara da je manji aparat, ne smeta mi što ima manji prostor za otpadne kapsule. Kad se uzme sa 150 kapsula dobije se 50% popusta, tj. 7500din. I većina ostalih modela je na popustu, samo ne u svim kombinacijama boja.
Videh za vikend u TC Galerija da je imao Nespresso štand, popusti na aparate ali ne i na kapsule. Mi na poslu imamo Lattisima One a kapsule uzimamo u Lidlu.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
mislim meni je nespreso prihvatljiv, al ako je taj kao malo bolji al opet sranje i ni blizu kakvu kafu dobijes npr. u kofeinu, onda cu da ostanem na nespresu i da cekam priliku za nesto gde je stvarno velika razlika.
U stvari kad bolje razmislim ja nespreso samo sa mlekom pijem, jako retko pijem bez, ocigledno da mi i nije toliko prihvatljiv.
Naravno da je lošiji. Međutim, dovoljno dobar da otvori oči, a može jednostavno da se modifikuje portafilter kada se nabavi mlin i sveže pržena kafa, kad to sve postaje jako blizu tim skupljim aparatima.
Jbt novi nespresso aparat koji je u ofisu, nije odradio još ni 10 kapsula - nađem danas crviće u odlivu. Ali sam video prethodnih dana sitnu mušicu da se muva tuda. Bitan podatak je i da su potrošene kapsule stajale možda i nedelju dana, tu se pravi tu i tamo po neka kafa. Izgleda da mora svaki dan da se prazni otpad, čak i kad nije pun. Tako sad i radim na kućnom aparatu ali tu se više pije, ima i hrane okolo, voća, veći je rizik za kontaminaciju. Ovde me baš iznenadilo pošto smo u sveže renoviranom stanu, i nije ni letnje vreme da su prozori stalno otvoreni, ali eto, jedna mušica ako uleti dovoljno je.
Uzgred, pošto sam imao i tih zadnjih 4-5 kapsula uzmem i otvorim ih za svaki slučaj. Da vam bude lakše u njima nije bilo ništa sem kafe. A u pm. Praznite posudu svaki dan.