SUV srednje velicine - razmisljanje unapred
Re: SUV srednje velicine - razmisljanje unapred
Meni je na C5 2.0HDi (2011) problem sa DPF filterom bio na 350k km. Došlo je do toga da je morao da se čisti - što je ispalo, pre 2 god, oko 100eur sa skidanjem i vraćanjem. Posle toga nikakav problem do 400k km kada je prodat (pre mesec dana)
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Udjem na forum i vidim ispisanih 5-6 stranica. Kontam, mironiko obišao 10 salona i piše utiske, kad ono… 

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
SUV srednje velicine - razmisljanje unapred
Ma jok, to mi podgrevamo temu i držimo je aktuelnom. Kako će čovek da je pronađe ako “potone”? 
Btw, mislim da meni sa punim rezervoarom ispiše da je domet 850 km ali nisam 100% siguran. Zavisi to sigurno i od prethodne dugoročne potrošnje.

Btw, mislim da meni sa punim rezervoarom ispiše da je domet 850 km ali nisam 100% siguran. Zavisi to sigurno i od prethodne dugoročne potrošnje.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Očistiću temu čim stignem.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- mironiko
- Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
- Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
- Kontakt:
Nekoliko dana se nismo bavili kupovinom auta, pošto sam se bio razboleo (tačnije, sve troje smo bili bolesni), ali danas sam odradio vožnju Kie (malo sveobuhvatniju), a sutra idemo da vidimo u salonu Mazdu u paketu koji nas zanima. Vožnja takvog modela ostaje san, ali bar da ga vidimo, jer su svi koje smo do sad vozili/videli bili sa 2.5 motorom i u Executive opremi (ili tako već neki visoki paket).
Bilo kako bilo, današnja vožnja je bila pozitivno iznenađenje. Pre svega, izašao sam na autoput na zapadnom izlazu, vozio do istočnog, pa Žeželjevim mostom preko i uz Tvrđavu se popeo na Trandžament (tu je jedno kilometar uspona), i Mostom Slobode nazad u salon. Tako sam dobio i malo AP-a i malo uspona i grad.
Pre svega, u krivini kod Lesnine, Kia se ponela isto kao i Mazda, tj. moj subjektivni osećaj je bio jednak. To je naravno dobro, očekivao sam da će Mazda tu biti bolja, ali i Kia je u 120 na sat ležala odlično, kao pegla.
Pre uspona uz Tvrđavu, navukao sam ga na 80 i kad je krenuo uspon, pojačao i zadovoljan sam kako je odreagovao. Naravno, nije instant-reakcija kao sa manuelnim, ali nije sporo, a i sam motor je pokazao da ima snage za to.
Najzad, vožnja po gradu (u podne, dakle, bilo je gužve) je bila lagana sa DCT-om, a prethodno resetovana potrošnja izašla je na 7.4 na kraju vožnje. Takođe, solidno - u 4x4 modelu bilo bi maks 8 onda, što mi je takođe u redu.
Pričasmo malo još o proceduri poručivanja, saznao sam da bih dobio verovatno i dva seta patosnica i sigurnosne šrafove (pitao sam za njih) i to je to - ostaje da mu se javimo ako prelomimo.
Posle ove vožnje, definitivno više naginjemo Kii, i sutra, osim ako nas odmah nešto ne odbije u Mazdi sa paketom koji nas zanima, probaću da izboksujem još neko sniženje. Ako, pak, ostane sve kako jeste (Mazda 35k, Kia 33k) mislim da je to to. Kia nam se za nijansu više i sviđa, jeftinija je, ima više prostora (navodim samo to jer nam je to glavni kriterijum), tako da je za nas logika jasna.
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Bilo kako bilo, današnja vožnja je bila pozitivno iznenađenje. Pre svega, izašao sam na autoput na zapadnom izlazu, vozio do istočnog, pa Žeželjevim mostom preko i uz Tvrđavu se popeo na Trandžament (tu je jedno kilometar uspona), i Mostom Slobode nazad u salon. Tako sam dobio i malo AP-a i malo uspona i grad.
Pre svega, u krivini kod Lesnine, Kia se ponela isto kao i Mazda, tj. moj subjektivni osećaj je bio jednak. To je naravno dobro, očekivao sam da će Mazda tu biti bolja, ali i Kia je u 120 na sat ležala odlično, kao pegla.
Pre uspona uz Tvrđavu, navukao sam ga na 80 i kad je krenuo uspon, pojačao i zadovoljan sam kako je odreagovao. Naravno, nije instant-reakcija kao sa manuelnim, ali nije sporo, a i sam motor je pokazao da ima snage za to.
Najzad, vožnja po gradu (u podne, dakle, bilo je gužve) je bila lagana sa DCT-om, a prethodno resetovana potrošnja izašla je na 7.4 na kraju vožnje. Takođe, solidno - u 4x4 modelu bilo bi maks 8 onda, što mi je takođe u redu.
Pričasmo malo još o proceduri poručivanja, saznao sam da bih dobio verovatno i dva seta patosnica i sigurnosne šrafove (pitao sam za njih) i to je to - ostaje da mu se javimo ako prelomimo.
Posle ove vožnje, definitivno više naginjemo Kii, i sutra, osim ako nas odmah nešto ne odbije u Mazdi sa paketom koji nas zanima, probaću da izboksujem još neko sniženje. Ako, pak, ostane sve kako jeste (Mazda 35k, Kia 33k) mislim da je to to. Kia nam se za nijansu više i sviđa, jeftinija je, ima više prostora (navodim samo to jer nam je to glavni kriterijum), tako da je za nas logika jasna.
Astra >> Lambo
Qashqai niste probavali?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- mironiko
- Kontakt:
Ima gore na temi, pisao sam: otišli smo da ga vidimo u salonu, ali nismo ni tražili test-vožnju kad smo videli da je auto praktično istog unutrašnjeg prostora kao i Suzuki S-Cross (koji sad imamo), i tek, tek većeg gepeka.
Šteta, bila je sjajna trenutna ponuda, ali nama je trebao ipak nešto veći auto.
Šteta, bila je sjajna trenutna ponuda, ali nama je trebao ipak nešto veći auto.
Astra >> Lambo
Bices zadovoljan. Jos ako mozes ubisti Kiu u mat boji, imaju neku sivkasto zelenu-plavu, bas perverzija.
Mislim da si odlucio
P.S.: nije 4x4 vec awd
ali who gives a f**
Sent from my SM-G998W using Tapatalk
Mislim da si odlucio
P.S.: nije 4x4 vec awd

Cek' automatik awd je 33k? Fresh plus oprema? Kakav ti je u pogledu udobnosti?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- mironiko
- Kontakt:
AWD nema u Fresh Plus opremi, samo Fresh, i da, on je 33k.
Udobnost je dobra. Baš sam ga forsirao preko ležećih i tu je za nijansu mekši od Suzukija. Pritom, sedište je baš dobro za moju građu, fino me obgrli. Sve u svemu, nije kao 3008, ali nemam zamerki na tom polju.
Udobnost je dobra. Baš sam ga forsirao preko ležećih i tu je za nijansu mekši od Suzukija. Pritom, sedište je baš dobro za moju građu, fino me obgrli. Sve u svemu, nije kao 3008, ali nemam zamerki na tom polju.
Astra >> Lambo
- mironiko
- Kontakt:
Zapravo, nama se najviše sviđa svetlo-plava, onako sivkasta malo - u toj boji je bilo i test-vozilo i kad smo ga videli baš nam je legla...Branya napisao:Bices zadovoljan. Jos ako mozes ubisti Kiu u mat boji, imaju neku sivkasto zelenu-plavu, bas perverzija.
Mislim da si odlucio
P.S.: nije 4x4 vec awdali who gives a f**
Ali zainteresovao si me - pogledaću koja ne to mat boja, to mi isto zvuči primamljivo.

Astra >> Lambo
Ne vidim da u Srbiji nude mat boje. Ono sto sam video je mat siva i ta mat, zovu je Shadow mate grey.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Koja je poenta da forsiras auto preko lezeceg?
Jel inace tako vozis ili sta?
Ako me nesto nervira, to je kad neko namerno gadja rupe i leze.
Brzine idu u H-a !!!

- mironiko
- Kontakt:
Ne ne, nisi shvatio: nisam ga uopšte forsirao u smislu da sam velikom brzinom nateravao na ležeće, nego sam gledao sa prođem ulicama gde ih ima da bih video kako prelazi preko njih - upravo u normalnoj vožnji. Rupe sam, naravno, izbegavao: praktično sam vozio kao i uvek.Day Walker napisao:Koja je poenta da forsiras auto preko lezeceg?
Nego... Bili u Mazda salonu. Auto u opremi koja nas zanima (Center-Line + CoCo paket) ne odaje neke velike razlike u odnosu na više pakete: i dalje je tu dosta solidnih materijala, samo su sedišta drugačija, ali isto su udobna, nemam zamerki.
Posle smo malo popričali sa prodavcem, i nažalost - cena ne može nikud ni milimetar, isto dobijamo patosnice, sigurnosne šrafove nije pomenuo, a zadržali smo se u priči o all-season gumama (pomenuli smo da bismo ih stavili), pošto on tvrdi da su sa njima po blagom snegu sa 2WD CX-5 imali horor iskustva...
U suštini, to je to - zovem lika iz Kie kasnije, Mazda ostaje back-up ako tamo nešto krene neočekivanim putem.
P.S. Juče proverio, imaju još dva ovlašćena servisa Kie u NS, pored SB Company-a: Veternik i Cubi na Naselju.
Astra >> Lambo
Zašto bi uzimao SUV ako ne da mogu da ga forsiram preko lezecih.. A ima ih na svakih 30m.