grujicd napisao:sebekkg napisao: 22 Dec 2023, 09:10
Radim za humanitarnu organizaciju pa zato. Ne idemo tamo gde je mirno
Aj nam ispričaj malo kako je tamo, verujem da nisam jedini koga zanima. Jesi li u Kijevu? Koliko se u Kijevu oseća da je rat? Kako se putuje do tamo, lete li avioni? Daj malo detalja.
U Kijevu sam. Ovde je mirno, ništa naspram onoga kako je kod nas bilo. Tako da nema straha.
Za nekih mesec dana tri puta sam samo čuo neke detonacije. Dva puta su bili dronovi i to obaljeni i jednom pvo kojije opalio negde blizu stana.
Zivot je kako za koga, sirotinje ima dosta, vidi se naročito u marketima. Kada dovoze ona kolica sa robom pred istek roka, ljudi se guraju ko će da uzme. A nije da je neka skupa roba. Kao kod nas u lindi.
Narod u potpunosti veruje svojoj vlasti i oseti se maksimalan napor iste da sve odvoji od svih svojih korena i da naprave sliku nove države. Pomeren od ove godine kalendar, žele da ukinu ćirilicu, azov reklame svugde...
Dolazak ovde je cimanje žešće jer ne lete avioni, pa se može doći samo vozom ili organizovanim prevozom. Granica mora da se prodje peške i poljaci gledaju naš pasoš kao da smo Sao Tome i Principe, a ne evropska država. Ja rekoh ženo idem ti iz države ali ko me šiša. Zadržavali me 10 minuta dok joj šefica nije došla i rekla službenici da me pusti. Ja rekoh gospođo ovo je evropska država, ne Mauricijus (mada nam se vlada ponaša tako).
Cene osnovnih tj socijalnih kategorija su niske da bi mogli da održe kakav takav kvalitet života za najugroženije. Dok u dvorištu zgrade, u kojoj sam ja, od 12-15 auta ima 3 poršea, 340i i po koji LR, a onda te na ulici startuju prosjaci.
Muškarcima je zabranjen izlaz iz države, a ovi što su kod nas su iz istočnih krajeva.
Sent from my SM-G780G using Tapatalk