SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Post od Saša »

Mora da ima i običan tempomat jer zimi kada napada sneg po senzorima i uhvati se na masci, adaptivni ne funkcioniše i onda sam počinje da radi kao običan. Tako je bar na firminom RAV hibridu. Probaj da razdaljinu maksimalno smanjiš/isključiš, možda to isključuje adaptivni mod.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Na Skodi ne postoji opcija da adaptivni bude obican. (Ili ja prosto ne znam, al sam prilicno siguran da ne moze).
Probao sam vise puta.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

ftj napisao: 30 Dec 2023, 13:29 Na bmwu drzis dugme za razdaljinu i iskljuci, mozda je ta neka caka.

BMW moze, suzuki valjda isto moze i fiat moze, ostali vise manje ne mogu.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Sad ste me bacili u rebus, al me mrzi da idem napolje da palim auto sad. Sutra ću pogledati. Ne vidim zašto nebi bila opcija za običan. Čak i moj kamion ima da izabereš koji želiš, odnosno imaju to kamioni već bar 10 godina.

Slika

Ovo "0/1" je da se upali i ugasi, a ovo "Mode" je da izabereš koji režim rada želiš.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Post od carov2 »

Male su ti šanse da pobediš

"Mode" nudi neki speed limiter ili tako neka priča.

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

"Tomorrow never dies" :kezo:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ahhaahha

Dani buduće prošlosti

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

mironiko napisao: 30 Dec 2023, 08:08 Vrata se dobro otvaraju (bar se ne sećam da je sa tim bilo problema), ali auto sedište/jaje "iza mene" dodiruje prednje sedište i jedva se veže pojas. U Suzukiju je lakše. Probali i žena i ja, jednostavno je teže smestiti jaje tu.

Kad sednem iza sebe, potpuno isti osećaj prostora kao u Suzukiju. Kad pređem iz Suzukija u Kiu, razlika je evidentna. Slično i u Forestera, recimo. Kod Mazde je manja razlika, kod QQ je nema.

Što se bezbednosti tiče - jbg, ispada sad bilo koji auto koji nema ACC je nebezbedan. :) Nama će svakako bilo koji od auta koje razmatramo biti napredak u odnosu na Suzukija, koji nema sisteme aktivne bezbednosti. Ne shvati me pogrešno, daleko od toga da ne bih voleo više bezbednosti, ali tom logikom mogu i do G klase da nastavim, prodam kuću i tako dalje... :)

Pritom, ponuda u NS je bila još bolja: poslednji paket + panorama i još par dodataka, za 35.5k. Ali jbg, i pored toga, morali smo da se okrenemo drugim opcijama.

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Pa, ja ti to i govorim. Da u toj klasi za slične pare imaš vozila koja su dobro opremljena kao taj QQ koji pominješ, a i vozila koja nisu.
Veruj mi, više će ti detetu značiti ta panorama koju pominješ nego bilo šta drugo.
To je za decu ogromna zabava i zanimacija, da gledaju u nebo.
A i za ostale putnike, kada recimo, putuješ nekim kanjonima, jer je doživljaj prirode tada nadrealan. Vide neke stvari (iznad glava) što inače šanse nema da vide u vožnji.
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

Uu, ima baš dobrih ponuda. Posebno Sportage-a.

Naravno, ništa 4x4. :/

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ne odustaj od 4x4 nikako, daje neku novu dimenziju posedovanja auta pogotovo kod krosovera i slicnog.

Ne zbog nekog snega par puta godisnje, mada je tad pre svega super osecaj imati cak i da ti nije neophodan.

Znaci i kad je kisa i lep je osecaj ako se zustrije startuje iz mesta pa zalepi u sediste bez slajfanja i skripanja guma itd.

Evo pre neki dan se na limanu kod vrtica noviji mondeo zaglavio na travi, popeo se preko bankine prednjim delom na travu da ne smeta i kad je hteo krenuti samo slajfao dok se nije ukopao, morali ga izvlaciti.

Hocu reci mozes sici sa asfalta i po gradu , a kamoli ako ides po fruskoj gori i slicno, da mozes otici na livadu itd.

Ne kazem da ti je neophodan, ali ga je bas lepo imati za neki svakodnevni auto.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Gledam "akcijski cenovnik"

Yanimljivo da su cene identične za AWD u istom paketu opreme za verziju od 150KS i 180KS.
sportage.png
sportage.png (55.66 KiB) Pogledano 914 puta
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

Ivan napisao:Ne odustaj od 4x4 nikako, daje neku novu dimenziju posedovanja auta pogotovo kod krosovera i slicnog.

Ne zbog nekog snega par puta godisnje, mada je tad pre svega super osecaj imati cak i da ti nije neophodan.

Znaci i kad je kisa i lep je osecaj ako se zustrije startuje iz mesta pa zalepi u sediste bez slajfanja i skripanja guma itd.

Evo pre neki dan se na limanu kod vrtica noviji mondeo zaglavio na travi, popeo se preko bankine prednjim delom na travu da ne smeta i kad je hteo krenuti samo slajfao dok se nije ukopao, morali ga izvlaciti.

Hocu reci mozes sici sa asfalta i po gradu , a kamoli ako ides po fruskoj gori i slicno, da mozes otici na livadu itd.

Ne kazem da ti je neophodan, ali ga je bas lepo imati za neki svakodnevni auto.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Ne odustajemo. Sve što si rekao + prethodni put (sa Suzukijem) smo se nećkali i odustali, pa se nekoliko puta kajali. Naš stil života nas zaista neretko dovede u situacije da je potreban, tako da ovaj put (potkovani iskustvom) ne popuštamo.

@trojanac
Taj sa 150KS je m-HEV, dok je 180KS čist benzinac (morao sam prodavca to da pitam, jer iz brošure/cenovnika nije jasno). To je jedina razlika, eto čak uključujući i cenu (i verovatno potrošnju, mada sumnjam da je ogromna razlika tu).

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Onda deluje da je slabiji bolja kupovina.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Evo ga za tržište Srbije energetski pasoš za sve verzije modela Kia Sportage. Pa su tu i podaci o deklarisanim WLTP potrošnjama za sve pojedinačne WLTP faze testa.

https://www.kia.rs/emission?model=SPORTAGE
Zaključana tema