Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od nidza »

Koliko mu to pomaže bez LSD, koji sigurno nema?
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Sa šperom bi imalo vajde (moguće i da ga ima, matori BMW-i su imali često). A ovako, kontam da kao da kreneš na kišu sa jednom cipelom, pa razmišljaš na koju nogu da obuješ, da budu što suvlje noge. :kezo:
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ali BMW to sve stoicki podnosi. I kuka napred montirana, verovatno ne bez veze.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Kuka napred jer zna sta ga ceka, spreman covek

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Pre će biti da su ga dovukli. On je kilav i sa zimskim gumama, a ne sa letnjim na 1 lancu.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Hoce li pasti vise taj sneg, da isprobam gume, godinama ga vec cekam.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Pa svake godine ga bude na Fruskoj gori

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Sneg u ponedeljak i utorak, sa blagim minusom. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Leonn
Reactions:
Pridružio se: 27 Nov 2023, 17:07

Post od Leonn »

Koje zimske gume preporucujete za SUV CRV, nije 4x4...dimenzije 225/65/17? Kontinental koje su sad na njemu ce izdrzati ovu zimu, za sledecu ce trebati druge. Tokom zime obicno imam dva puta put do planine, Kop, Stara Planina...doduse nije uvek po snegu. Sad sam isao, nije bilo snega, ali ce mozda biti neki naredni put. Zimi predjem max 5000km, vecina grad. Razmisljam da li da se ulozi u visu klasu (michelin, mozda hankook, dunlop...), ili ce i neka srednja biti dovoljna za to sto mi treba? Pritom ne vidim vise u prodaju nokian gume, ranije sam imao zimske, top su bile.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

SUV, a nije 4x4...
Hmmm... Nešto tu nije u redu :D

Kupi najbolju gumu koju možeš da priuštiš, a da ne moraš da otkidaš od bitnih ti stvari u životu.

TapaT

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dobar savet.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Leonn napisao: 07 Jan 2024, 19:37 Koje zimske gume preporucujete za SUV CRV, nije 4x4...dimenzije 225/65/17? Kontinental koje su sad na njemu ce izdrzati ovu zimu, za sledecu ce trebati druge. Tokom zime obicno imam dva puta put do planine, Kop, Stara Planina...doduse nije uvek po snegu. Sad sam isao, nije bilo snega, ali ce mozda biti neki naredni put. Zimi predjem max 5000km, vecina grad. Razmisljam da li da se ulozi u visu klasu (michelin, mozda hankook, dunlop...), ili ce i neka srednja biti dovoljna za to sto mi treba? Pritom ne vidim vise u prodaju nokian gume, ranije sam imao zimske, top su bile.
Ja bih na tvom mestu uzeo neke brendirane (Michelin, Good Year ... ). Sitna je to razlika cene u svetlu činjenice koliko dugo gume traju, pri čemu CRV načelno "nosi" jeftinu dimenziju guma (npr. za CRV 5. generacije guma košta skoro isto kao za Civic desetku, a verujem da je tako i za taj CRV 4. generacije ).
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ovo je hit sa letnjim gumama na skijanje :kezo: :rofl: :loool:
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Leonn
Reactions:
Pridružio se: 27 Nov 2023, 17:07

Post od Leonn »

pedalaš napisao: 08 Jan 2024, 10:02
Leonn napisao: 07 Jan 2024, 19:37 Koje zimske gume preporucujete za SUV CRV, nije 4x4...dimenzije 225/65/17? Kontinental koje su sad na njemu ce izdrzati ovu zimu, za sledecu ce trebati druge. Tokom zime obicno imam dva puta put do planine, Kop, Stara Planina...doduse nije uvek po snegu. Sad sam isao, nije bilo snega, ali ce mozda biti neki naredni put. Zimi predjem max 5000km, vecina grad. Razmisljam da li da se ulozi u visu klasu (michelin, mozda hankook, dunlop...), ili ce i neka srednja biti dovoljna za to sto mi treba? Pritom ne vidim vise u prodaju nokian gume, ranije sam imao zimske, top su bile.
Ja bih na tvom mestu uzeo neke brendirane (Michelin, Good Year ... ). Sitna je to razlika cene u svetlu činjenice koliko dugo gume traju, pri čemu CRV načelno "nosi" jeftinu dimenziju guma (npr. za CRV 5. generacije guma košta skoro isto kao za Civic desetku, a verujem da je tako i za taj CRV 4. generacije ).
Gledao sam sve, od tigrusa koje u ovoj dimenziji koju sam napisao kostaju oko 11500...pa preko lasse, riken i sl koje su slicna cena...onda ide fulda, matador oko 3k vise, pa hankook(dosta hvale zimsku) i mozda dulop, uniroyal su oko 17000, a najvisa klasa(michelin, conti, gy) prakticno nema ispod 20k, mozda nesto 19500...tako da razlika nije mala u odnosu na tigar recimo, pa cak i fulda i matador....inace, znam nekoliko ljudi iz tigra, koji bas rade u proizvodnji, jer mi je otac iz pirota...oni tvrde da su tigrove zimske u rangu mnogo skupljih guma i da je tigar uvek znao da napravi dobru zimsku. Na prethodnom autu sam imao njihove zimske(16"), pristojne su bile, nisam imao problem na snegu, doduse nije bio bas veliki sneg. Zato se pitam da li se isplati menjati tigar na 3 godine recimo, za isti novac za koji bi 6 godina vozio conti ili gy...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja bih uzeo Matadora, kao sto sam i uzeo....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Odgovori