to je bas dzabe, nisam nesto obracao pazunju na Manol do sad, koristio sam neku penu za plastiku dobra je a o uljima nisam ni razmisljaoUroš S. napisao: 16 Jan 2024, 22:31 Uzeo juče u Centru S ulje Mannol 5W-30 504.00/507.00 za po oko 680rsd/L, i isto Mannolov filter ulja made in Germany oko 210 dinara, bakarna podloska za šraf 35din
Cena servisa
Re: Cena servisa
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Takve su jednostavno cene u ovlašćenim i na to svesno pristajes kada kupujes nov auto. Samo treba izabrati najpovoljniji servis jer znaju da budu razlike.
Kao što ne vredi toliko usluga, tako ne vrede ni pojedini delovi opreme pa ni auti u celini, pa ih opet kupujemo.
@milekmilek
Ako ti nije teško, predstavi auto.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Kao što ne vredi toliko usluga, tako ne vrede ni pojedini delovi opreme pa ni auti u celini, pa ih opet kupujemo.
@milekmilek
Ako ti nije teško, predstavi auto.
Koliko budu te razlike u ovl. servisima vrv ne nista bitno, u tvom slucaju mozda 50e gore dole ne verujem da moze ne znam kolko da se ustedi.
Sto se tice cena samih automobila to vec ne mozemo da znamo koliko stvarno kosta proizvodnja jednog auta i naravno da je tu krajnja cena sa velikom zaradom proizvodjaca i dilera ali to vec ne mozemo da pormenimo pa nije ni realno poredjenje sa cenom servisa a na delove opreme mozemo da uticemo tako sto ne odaberemo nesto sto smatramo da ne vredi toliko jer bez mnogih danasnjih gedzeta u autu se itekako moze ali jbg svi bi da nabudze sve trebalo ili ne trebalo, neka se nadje. Ali dobro svako ima svoju politiku i neka radi kako misli, ja nov auto ne verujem da cu ikad kupiti pa i ne moram da se tangiram oko toga.
Sto se tice cena samih automobila to vec ne mozemo da znamo koliko stvarno kosta proizvodnja jednog auta i naravno da je tu krajnja cena sa velikom zaradom proizvodjaca i dilera ali to vec ne mozemo da pormenimo pa nije ni realno poredjenje sa cenom servisa a na delove opreme mozemo da uticemo tako sto ne odaberemo nesto sto smatramo da ne vredi toliko jer bez mnogih danasnjih gedzeta u autu se itekako moze ali jbg svi bi da nabudze sve trebalo ili ne trebalo, neka se nadje. Ali dobro svako ima svoju politiku i neka radi kako misli, ja nov auto ne verujem da cu ikad kupiti pa i ne moram da se tangiram oko toga.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Daj ponudu, ja ne mogu da verujem.milekmilek napisao:Tako je. Imaju čak stavku za odlaganje starog ulja, čini mi se oko 20e. Ovlašćeni vw servis u Bavarskoj.carov2 napisao:@milekmilek
530e filter ulja i promena kočione tečnosti?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja to nisam mogao da svarim i sam sam uradio servis u hobi radionici (drugi po redu, auto tek izašao iz garancije od 2 godine). Sad razmišljam šta ću, auto ima samo digitalnu servisnu, boleće me glava kad ga budem prodavao.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
- 123456
Pa kao što ne možemo da utičemo na cenu auta tako ne možemo ni na na cenu dodatne opreme, ni na cenu servisa. Nije rešenje nećemo uzeti ovaj deo opreme i tako smo zeznuli sistem. Po toj logici ćemo još više profitirati ako i ne kupimo novi auto, što i jeste tačno 
Jedino što možemo da izaberemo servis koji je u tome najpovoljniji. Budu razlike do 20% na osnovu iskustva sa prethodnim autom.
Daleko od toga da ja branim servis i da opravdavam ove zelenaške cene, samo kažem da gubitak cene kod novog auta, skuplji servisi, kasko...itd idu u paketu sa odlukom o kupovini novog auta. Sa tim se raščisti pre kupovine i onda nema nerviranja. Auto mi je star 10 dana i već sam izgubio 3.000 EUR
I nije od krucijalne važnosti da li je servis 200 EUR skuplji, za koji ponavljam da se slažem da je čist lopovluk. Ali na koji svesno pristajemo. I to koliko košta kod nekog u kanalu ne igra bas nikakvu ulogu.

Jedino što možemo da izaberemo servis koji je u tome najpovoljniji. Budu razlike do 20% na osnovu iskustva sa prethodnim autom.
Daleko od toga da ja branim servis i da opravdavam ove zelenaške cene, samo kažem da gubitak cene kod novog auta, skuplji servisi, kasko...itd idu u paketu sa odlukom o kupovini novog auta. Sa tim se raščisti pre kupovine i onda nema nerviranja. Auto mi je star 10 dana i već sam izgubio 3.000 EUR

Poslednja izmena od 123456 u 17 Jan 2024, 08:42, izmenjeno 1 put ukupno.
- 123456
Sto se mene tiče, ja mu verujem i ne trebaju nikakvi dokazi. Ako ovako klepaju u Sloveniji, logično je da u DE bude još više.carov2 napisao:Daj ponudu, ja ne mogu da verujem.milekmilek napisao:Tako je. Imaju čak stavku za odlaganje starog ulja, čini mi se oko 20e. Ovlašćeni vw servis u Bavarskoj.carov2 napisao:@milekmilek
530e filter ulja i promena kočione tečnosti?
Ja to nisam mogao da svarim i sam sam uradio servis u hobi radionici (drugi po redu, auto tek izašao iz garancije od 2 godine). Sad razmišljam šta ću, auto ima samo digitalnu servisnu, boleće me glava kad ga budem prodavao.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
- carov2
- Kontakt:
Filter ulja koliko može da košta za Pasata u ovlašćenom u Nemačkoj?
To je otprilike najjeftiniji filter.
Evo neću da krijem, ne verujem mu.
To je otprilike najjeftiniji filter.
Evo neću da krijem, ne verujem mu.

- 123456
Verovatno idu i neke servisne provere na drugom servisu.
- carov2
- Kontakt:
Sve mi je jasno, ja ovaj S7 održavam u ovlašćenom, tako da znam šta i koliko naplaćuju.
Pogledaj obavezno koliko je u Madjarskoj u ovlastenom servisu ili u Austriji
Taman lep izlet... Inace u NL ne mogu da te primoraju da radis servise u ovlastenom da bi zadrzao garanciju...

Imam za G7 ako nesto znaci?carov2 napisao:Sve mi je jasno, ja ovaj S7 održavam u ovlašćenom, tako da znam šta i koliko naplaćuju.
Sto bi Ljubitelj rekao, cene kao iz casopisa

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
- carov2
- Kontakt:
Može, što da ne...
- 123456
Evo juče poslao mail u obližnjem servisu u Celju i prvi servis 265 EUR a ovi u drugom daljem 430 EUR 
Oj Slovenijo medju šljivama
Čarovu verovatno trebaju dokazi

Oj Slovenijo medju šljivama

Čarovu verovatno trebaju dokazi

Ima svega, taman da se vide cene za razlicite delove.carov2 napisao:Može, što da ne...
Izrazena cena je bez poreza. Sa porezom je 958 eur

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Nadjoh jednu od ponuda, uz ispravku da je dodata i zamena filtera ventilacije. Ali ulje je moje (cena preko 100e za 6 litara LM 0w20).