Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Meni je tako bilo na starijim automobilima elektrika - odnosno bobina / visoko naponski deo....
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Meni to zvuči kao da imaš problem sa pumpom goriva ili nepovratnim ventilom koji održava pritisak goriva u sistemu. Sa dužim stajanjem taj pritisak oslabi odnosno gorivo se vrati u rezervoar i zato duže verglaš dok ponovo navuče gorivo, uspostavi pritisak i upali. Skoro isti problem sam imao sa Puntom i nestao je zamenom pumpe goriva.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pogledaj na stranim forumima, mnogi su menjali pumpe, senzore i svasta nesto i nisu resili problem.
https://www.google.com/search?q=mercede ... ribution=1
https://www.google.com/search?q=mercede ... ribution=1
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Sto rece Ljuba, vidi koliko kosta bobina, moguce je i to.
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Hvala na predlozima.
Najgori je taj metod eliminacije. U ovlascenom su rekli da nema greske ali da preventivno ocistim dizne. Uradio sam to i ista prica.
Posle mi jedan momak sa istim autom preko FB rekao da je resio isti problem zamenom senzora bregaste. Uzeh juce bosch senzor i nista.
Najgore sto u NS nema mehanicar strucan za ove motore.
Najgori je taj metod eliminacije. U ovlascenom su rekli da nema greske ali da preventivno ocistim dizne. Uradio sam to i ista prica.
Posle mi jedan momak sa istim autom preko FB rekao da je resio isti problem zamenom senzora bregaste. Uzeh juce bosch senzor i nista.
Najgore sto u NS nema mehanicar strucan za ove motore.
Dal ce da ti pomogne ne znam ali isti problem sam imao na Citroenu do duse..C5 prva generacija 1.8 benzinac. Vergla kao lud kad je hladan,kad upali normalno radi i kad ga ugasis pali odma ugrejan. Kad se ohladi,opet ista prica.
Isto terao u servis,na dijagnostici senzor radilice...zamenjen,nov stavljen...isto sranje opet.
E sad...kod mene je problem bio do dizne, jedna dizna se nalivala/davila u gorivu pa dok to izbaci...
Mooozda da se ipak malo bolje provere dizne...to je moje misljenje...kod mene je isto sve bilo kao sto si ti opisao i snimio na videu, samo drugi auto.
Isto terao u servis,na dijagnostici senzor radilice...zamenjen,nov stavljen...isto sranje opet.
E sad...kod mene je problem bio do dizne, jedna dizna se nalivala/davila u gorivu pa dok to izbaci...
Mooozda da se ipak malo bolje provere dizne...to je moje misljenje...kod mene je isto sve bilo kao sto si ti opisao i snimio na videu, samo drugi auto.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Moze biti i senzor temp antifriza. To se da izmeriti.
- Darko
Dizne sam nosio na ultrazvucno ciscenje. 3x su ih potapali.Koshmar je napisao: ↑17 Jan 2024, 12:44Dal ce da ti pomogne ne znam ali isti problem sam imao na Citroenu do duse..C5 prva generacija 1.8 benzinac. Vergla kao lud kad je hladan,kad upali normalno radi i kad ga ugasis pali odma ugrejan. Kad se ohladi,opet ista prica.
Ne znam sta vise mogu da uradim sa njima
Ja sam promenio senzor bregaste. Nepotrebno.
Senzor radilice nisam. Dosta su povoljni ti senzori. 20-30e. Ali nema poente menjati sve redom sto ti padne na pamet. A majstori isto nemaju ideju. Kao dijagnostika je ok, vozi..
Ne znam..sve je moguce opet sa druge strane.
Samo to sto su ociscene kako treba, ne znaci da su ispravne dizne...jel su ih oni uopste proverili da li su ispravne ili samo ultrazvucno ciscenje i to je to?
Mislim,jbg sad..ja se uhvatio za dizne jer sam imao isti problem a bilo je na kraju do njih.
Samo to sto su ociscene kako treba, ne znaci da su ispravne dizne...jel su ih oni uopste proverili da li su ispravne ili samo ultrazvucno ciscenje i to je to?
Mislim,jbg sad..ja se uhvatio za dizne jer sam imao isti problem a bilo je na kraju do njih.
Nekad davno sam cistio u kadici nije pomoglo, posle sam cistio sa Vinsom i to je dosta bolje ispalo, preporodio se auto. Ovo ultrazvicno ciscenje mi je samo zamaglilo sotuaciju.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
samo potapanje dizni u kadicu ne naci puno, mora da se prikaci na masinu koja simulira njihov rad i tako u radu da se pusti hemija kroz njih, onda odmah vidis na menzurama kako koja dizna baca i vidis stanje pre i posle.
Metoda eleminacije delova je bez veze, bacanje para i gubljenje vremena, mora neko tacno da dijagnostikuje kvar
Metoda eleminacije delova je bez veze, bacanje para i gubljenje vremena, mora neko tacno da dijagnostikuje kvar
- Darko
Vidim ja da tu moze da bude milion stvari.
Sad mi se recimo desilo da sam hteo da ponovo upalim vec zagrejan motor (a tu uvek pali kao mina) samo nisam sacekao ono 2 3 sekunde da pogasi lampice sa table nego sam odmah okrenuo kljuc i verlgao je 10 sekundi.
Sad mi nekako to deluje da moze biti pumpa.
Sad mi se recimo desilo da sam hteo da ponovo upalim vec zagrejan motor (a tu uvek pali kao mina) samo nisam sacekao ono 2 3 sekunde da pogasi lampice sa table nego sam odmah okrenuo kljuc i verlgao je 10 sekundi.
Sad mi nekako to deluje da moze biti pumpa.
Sve se to vidi na dijagnostici, i pritisak goriva, i očitane temperature rashladne tečnosti
Ovde meni liči ili senzor temperature neki, ili regulator pritiska goriva
Ali servis bi morao da može to da vidi sve
Ovde meni liči ili senzor temperature neki, ili regulator pritiska goriva
Ali servis bi morao da može to da vidi sve
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Servisu se ne isplati bavljenje kompleksnim problemima.
- Darko
U ovlascenom su mi 45 min radili testiranje sa nekom giga mega dijagnostikom i rekose da je auto savrsen
Mozda cu da svratim u ovaj servis. Nasao ih na netu.
https://servicehrubik.rs/