Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Stigla zima...

Post od grujicd »

Stoji autoput, 20km od Ljubjane prema Zagrebu. Dosta teška vožnja kroz Sloveniju. U jednom trenutku vozim levom trakom oko 70, vidim iza sebe BMW 1, kreće dupetom levo desno, prvo malo pa sve više, sa leve strane ograda sa desne kamion, krene on još više da leluja i na kraju se okrenuo 2 kruga i nekom srećom završio u pravom smeru a da nije ništa udario. Ja sam se presekao a mogu da mislim kako je njemu bilo.Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Na tom potezu je inače neviđena gužva radnim danom što sam video u aprilu prošle godine. Na sreću, vraćao sam se u nedelju pa je bilo ok.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

jbg zadnja vuca i sneg nisu za svakog
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Znači do vozača je...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja sam video BMW da se vrte po snegu na autoputu, ali kapiram da su neke loše gume ili tako nešto. Kako može tek tako da se zavrti sa ESP?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Za koji sat i ja krecem tim putem prema austriji uz veru da ce se situacija rascistiti dok stignem.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Vozac je sigurno glavni faktor, neko se uplasi kad krene auto da kliza ne zna sta ce pre volan, kocnicu, gas, prosto ljudi nemaju iskustva u tim situacijama pa i kad su iskusnii vozaci kamoli neiskusni, ako tome dodamo i lose gume eto igranke, tu elektronika ne moze mnogo.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Ja bih rekao da su gume glavni faktor, kao i model auta, nije isto BMW iz 2015. god. recimo i iz 2005.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Naravno da nije isto koji je model auta ali dzaba ti i nove gume ako ne umes da se snadjes u nekim situacijama pogotovo kod zadnje vuce ili se oslonis samo na elektroniku da ce zavrsiti posao umesto tebe.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Pa i nije džabe kada treba ženu da pošalješ negde sa tim autom.

Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01

Post od Dzona »

More zanosi se i prenja vuča, kada su na zadnjoj osovini lošije gume iz iskustva, ne preporučuju bez veze da se nove gume stave na zadnju osovinu (naši ljudi to ne j*bu ni 2%)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Deluje pre da su ga izdale (verovatno lošije) gume pozadi nego da je gasom nešto zeznuo. Možda je i išao brže pa kočio kad mi se približio. Po mom mišljenju nije bilo za preko 70 u tom trenutku, a na osnovu onoga što mu se desilo rekao bi da sam bio u pravu. Bilo je ono klasično klatno, 3-4 mrdanja sve više levo desno dok nije odradio duplu piruetu. I mene čudi da ESP to nije obuzdao. Možda je driftovao pre toga na parkingu pa mu ostala isključena elektronika?

Inače kroz hrvatsku je čist put, a kroz Sloveniju su bili zastoji na sve strane, Radio Si daje redovno izveštaje o stanju na putevima.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

AP kroz Luksemburg juce. Sa parkinga hotela sam morao okolo da izadjem zbog leda. Nista ocisceno ili vrlo slabo. Nemacka vec dosta uredno.
Prikačeni fajlovi
IMG_20240118_093115.jpg
IMG_20240118_093115.jpg (69.48 KiB) Pogledano 751 put
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Dzona napisao: 19 Jan 2024, 13:30 More zanosi se i prenja vuča, kada su na zadnjoj osovini lošije gume Slika iz iskustva, ne preporučuju bez veze da se nove gume stave na zadnju osovinu (naši ljudi to ne j*bu ni 2%)
Naravno, fizika je neumoljiva i njeni dobro poznati zakoni. A nažalost ljudi neće da se edukuju, a i kada im serviraš gotovu sažvakanu informaciju ne žele da prihvate nova saznanja. Bilo i na forumu ovde osporavanja opšte poznatih stvari koje si naveo.

Elektronika je samo pomoćna stvar, i uglavnom beskorisna čim su iole malo lošiji uslovi podloge. Ko se oslanja na delovanje elektronike da ga spasi od vozačkog (ne)umeća u startu je nadrljao.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Na BMW-u sa zadnjom vučom možemo slobodno da pretpostavimo da su zadnje gume više potrošene ako ih nije rotirao. To mi je najlogičnije objašnjenje zašto mu je tako pobegao zadnji kraj.
Odgovori