E vidiš ja znam za slučak gde se ubica nije pokajao pred sudom i dobio je maximalnih 15 godina. Prema tome ako je 12 godina max kazna. 8 godina izrečena je adekvatna ako se učinioc pokajao, prvi mu je put, a uz to je i porodični čovek.Rakhil napisao:Ja te necu napadati (mada sam siguran da mnogi hoce), jer svakako imas pravo na svoje misljenje, ali malo mi deluje pausalno ovo sto si rekao.
Pokaje se 90% ljudi pred sudom, obicno deklarativno - morao bi biti bas malouman da kaze sudiji "zabole me, bas sam se lepo proveo vozeci 130 na sat". To sto ima decu bi mu se u dobrom pravosudnom sistemu (sto nas svakako nije) uzelo kao otezavajuca okolnost - kad imas decu, ocekivano je da se neces ponasati kao naprzeni tinejdzer kome testosteron siklja iz usiju. Svi mi pravimo prekrsaje u saobracaju i prekoracujemo brzinu, ali da vozis 130, prodjes kroz crveno i ubijes 4 ljudi - za to je potrebna posebna doza bahatosti i bola u penisu.
Dobar sudija bi bio svestan sa kakvim zakonskim ogranicenjima ima posla, pa bi mu udario maksimalnu kad vec ne moze vise. Ja ovde ne vidim ni trunku necega sto bi njega moglo opravdati, da ne ulazim u sam karakter optuzenog i detalje koje sam pokupio usput.
Pa samo pogledajte presude za ubistva u srbiji. Pa retko ko dobije max kaznu osim ako nije povratnik. Silovanja takođe. Pa zašto onda da za saobraćajni udes dobio max kaznu.
Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2