Ovo je ono što sam zacrtao obavezno od opreme, pogona i motorizacije
- Automatik i da ide do 100 ispod oko 9 sekundi(znači preko 150ks)
- Pogon prednji, nije mi presudno da bude 4x4
- Motor može biti i benzinac i dizel
- Gepek oko 500l
- adaptivni tempomat
- Apple car play
- Kamera i senzori (idealno 360 ali mogla bi da prođe i obična ako je ok ostatak opreme)
- Led farovi
I sad dolazim i do glavnog razloga mog pisanja. Pre dva dana listam oglase, već očajan jer ne mogu da nađem ništa što mi odgovara u nadi da će neko čudo da se pojavi i naletim na Cupra Ateca. Odem da probam auto (probao Seat 2.0 TDI). Sve super, žena se oduševila, malo falilo da naručimo auto ali ipak odlučim da prespavam i da vidim kako ću sutra razmišljati. U međuvremenu mi prodavac pošalje spisak opreme i ja skontam da auto nema grejanje sedišta, nema ni 360 i shvatim da je to veliki minus). Danas već razmišljam o praktičnosti, ok mi je 2.0 TSI što se tiče potršnje ali se iskreno plašim kako će se to posle prodati. Auto koji smo probali je imao 18 inča dok Cupra ima 19, sa praktične strane i sa strane udobnosti i ovo mi se ne sviđa, ispred zgrade moram da se popnem na ivičnjak da bih parkirao i samo bih se nervirao pri svakom parkiranju. I sad ono što me možda i najviše odbija je da li dati toliko para za auto koji je end of life.