SUV do 34000

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
hal
Reactions:
Pridružio se: 03 Mar 2018, 19:42
Garaža: Škoda Yeti Adventure 2.0 TDI 4x4

SUV do 34000

Post od hal »

Već neko vreme gledam da zamenim Yetija, dugo sam gledao polovnjake do recimo 25k ali nikako nisam uspeo da nađem nešto što ima opremu, motorizaciju i kilometražu koja bi odgovarala pa sam se prebacio da gledam novi auto. Pošto sam propustio sajamske popuste (nisu bili neki ali baš nešto, ali bilo je bolje nego sad) sad pokušavam da nađem nešto što ima smisla.

Ovo je ono što sam zacrtao obavezno od opreme, pogona i motorizacije
  • Automatik i da ide do 100 ispod oko 9 sekundi(znači preko 150ks)
  • Pogon prednji, nije mi presudno da bude 4x4
  • Motor može biti i benzinac i dizel
  • Gepek oko 500l
  • adaptivni tempomat
  • Apple car play
  • Kamera i senzori (idealno 360 ali mogla bi da prođe i obična ako je ok ostatak opreme)
  • Led farovi
Ovde mi se najbolje uklopio Tucson Impression ali na žalost više nema starih a FL dolazi sa većom cenom i sa oslabljenim motorom i ovo me bukvalno vratilo na početak. Gledao sam i qashqai, super je ali me odbija kombinacija 1.3 i cvt. Naravno razlgedao sam i druge modele, Kia je otpala jer su paketi opreme lošiji od hyundaija a pritom je skuplja. Kinezi zanimljivi, možda je Geely i ok izbor tu ali gepek smešan i ko zna kako i šta posle 5 godina.

I sad dolazim i do glavnog razloga mog pisanja. Pre dva dana listam oglase, već očajan jer ne mogu da nađem ništa što mi odgovara u nadi da će neko čudo da se pojavi i naletim na Cupra Ateca. Odem da probam auto (probao Seat 2.0 TDI). Sve super, žena se oduševila, malo falilo da naručimo auto ali ipak odlučim da prespavam i da vidim kako ću sutra razmišljati. U međuvremenu mi prodavac pošalje spisak opreme i ja skontam da auto nema grejanje sedišta, nema ni 360 i shvatim da je to veliki minus). Danas već razmišljam o praktičnosti, ok mi je 2.0 TSI što se tiče potršnje ali se iskreno plašim kako će se to posle prodati. Auto koji smo probali je imao 18 inča dok Cupra ima 19, sa praktične strane i sa strane udobnosti i ovo mi se ne sviđa, ispred zgrade moram da se popnem na ivičnjak da bih parkirao i samo bih se nervirao pri svakom parkiranju. I sad ono što me možda i najviše odbija je da li dati toliko para za auto koji je end of life.
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Re: SUV do 34000

Post od AleksandarAca »

+ Ateca kod nas nema ACC.
U obzir ti dolaze samo novi automobili?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
hal
Reactions:

Post od hal »

Ova ima ACC, znam da ranije nisu imali. Pa može i polovno ali max 2 godine staro do 20-30kkm ali mora da može i na kredit.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Po meni ACC ima smisla samo ako je vozilo istovremeno opremljeno i sistemom za aktivno centriranje u sredinu saobraćajne trake (kako god da ga komercijalno zove koji brend), tj, da ima "poluautonomnu vožnju".
A neki znaju i da razdvoje te dve stvari. Pa da imaš samo ACC, a ne i sistem za aktivno centriranje u sredinu saobraćajne trake. Što je za mene glupost, bar u 2024. godini i za potpuno nov automobil ( koji bi se upotrebljavao i za putovanja ).
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Što si odbacio Qashqai 1.3 CVT? Ako je zbog pouzdanosti na duže staze to ne mogu ništa da ti kažem, ali utisak u vožnji je odličan, motor je tih, dobro povlači, a CVT daje osećaj klasičnog menjača, prebacuje kroz lažne stepene, ne primetiš da išta tu nije u redu. Preporučujem da ga probaš pošto daje dosta za taj budžet.
Korisnikov avatar
hal
Reactions:

Post od hal »

pedalaš napisao: 28 Maj 2024, 11:56 Po meni ACC ima smisla samo ako je vozilo istovremeno opremljeno i sistemom za aktivno centriranje u sredinu saobraćajne trake (kako god da ga komercijalno zove koji brend), tj, da ima "poluautonomnu vožnju".
A neki znaju i da razdvoje te dve stvari. Pa da imaš samo ACC, a ne i sistem za aktivno centriranje u sredinu saobraćajne trake. Što je za mene glupost, bar u 2024. godini i za potpuno nov automobil ( koji bi se upotrebljavao i za putovanja ).
Da da, nisam napisao ali uz ACC lane assist je obavezan, vozio sam škodu sa ACC i bez lane assista, jeste glupost. Ova Ateca ima i ACC i lane assist.

A što se tiče QQ, nisam ga skroz otpisao, ali bih baš voleo da dobro istestiram taj motor i menjač a to je nemoguće u kratkoj test vožnji.
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01

Post od Dzona »

QQ je odličan sa tom motorizacijom i menjačem... Motor je već mator, a menjač je definitivno odličan sada u toj iteraciji.
Ali QQ je jedan od najmanjih u klasi (napred odličan, ali na zadnjoj klupi skučen) - a i dolazi FL verzija. E sad on se uklapa u toj ceni sa odličnim paketima opreme
Korisnikov avatar
hal
Reactions:

Post od hal »

Jeste, kad sam seo iz Yetija u QQ delovalo mi je baš skučeno pozadi, mada su klinci 4 i 6 godina tako da im ne bi smetalo. Gepek je 480l, opet jeste malo manji ali bi prošao. I kad se sve sabere fali mi to nešto kod QQ što bi ga izdvojilo po mojim kriterijumima.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Šta znam, nas 4 muškarca putovali Qashqai-jem, a evo i sutra ćemo na par dana do Slovenije. Jeste, ima više mesta kod mene u CR-V-u, ali daleko od toga da je QQ skučen i neupotrebljiv auto.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

hal napisao: 28 Maj 2024, 13:09 Jeste, kad sam seo iz Yetija u QQ delovalo mi je baš skučeno pozadi, mada su klinci 4 i 6 godina tako da im ne bi smetalo. Gepek je 480l, opet jeste malo manji ali bi prošao. I kad se sve sabere fali mi to nešto kod QQ što bi ga izdvojilo po mojim kriterijumima.
Nissan Qashqai u Tekna+ opremi ima prtljažnik od „ukupno“ 436 litara.
Korisnikov avatar
hal
Reactions:

Post od hal »

Verovatno AWD i multi link pozadi smanjuju gepek.
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Meni najbolja varijanta deluje QQ, ali bi me isto tako odvratio CVT menjač.

Moguće da je stvar navike, ali mislim da bi me nervirao jako. Osim menjača, sve ostalo mi je OK.

Ima i varijanta najnovijeg Tiguana za nekih 35000 EUR, čini mi se neka promotivna akcija.

Benzin 1.5 eTSI.

"Novi Tiguan je u ponudi sa Welcome paketom, a registrovane su i prve porudžbine modela sa cenom od 34.990 €."
Poslednja izmena od mix024 u 28 Maj 2024, 14:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Moja (kratka) iskustva su da taj njegov CVT uopšte ne nervira, nema moped osećaj, deluje kao i bilo koji drugi automatik.
Korisnikov avatar
hal
Reactions:

Post od hal »

mix024 napisao: 28 Maj 2024, 14:45 Ima i varijanta najnovijeg Tiguana za nekih 35000 EUR, čini mi se neka promotivna akcija.

Benzin 1.5 eTSI.

"Novi Tiguan je u ponudi sa Welcome paketom, a registrovane su i prve porudžbine modela sa cenom od 34.990 €."
Bila je akcija ali ne mogu više da nađem, verovatno su rasprodali sve.
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

I ja mislim da je rasprodato. Razmisljao da uzmem, ali nisam jos prodao moj :)

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Odgovori