Zimske gume - da ili ne?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Zimske gume - da ili ne?
Dayton je krs.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ja redovno viđam one što usmerene gume stave da se okreću u rikverc. Neverovatno mi je koliko ljudi mogu biti glupi i nemarni.
Tako "vracaju kilometrazu" pneumatiku 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Jel sad pravo vreme za kupovinu zimskih guma, ili ce biti nekih popusta preko leta?
Konkretno gledam SAVA 245/45 R18 Eskimo HP2.
Konkretno gledam SAVA 245/45 R18 Eskimo HP2.
Pravo vreme je u aprilu.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Koliko je skuplja neka Kleber ili nešto drugo iz srednje klase u odnosu na Savu? Ona je baš samo dno ponude.
NEmoj Savu budu tvrde ko kamen, mi je vozimo zimsku na jednom autu, i sve je OK, osim sto je neprijatno tvrda na rupama.....
Ja na Astri vozim Savu Eskimo S3+, bas sam zadovoljan sa njom, mekana i slabo se trosi, pa iz tog razloga Sava....obzirom da je ovo drugi auto, slabije se vozi pa cu je verovatno pre zameniti zbog starosti nego potrosnje, jer ga slabije vozim.
@nidza Kleber Krisalp HP3 je 15.836 din, Sava 12.442 din...znaci razlika je nekih 3.394 po gumi x 4 = 13.576 din.
@nidza Kleber Krisalp HP3 je 15.836 din, Sava 12.442 din...znaci razlika je nekih 3.394 po gumi x 4 = 13.576 din.
A neki nexen?
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Ni jedan Nexen mi ne izlazi za tu dimenziju (245/45 R18), gledam na IPG i Kemoimpex. Jel ima jos neki provereni sajt gde bih mogao da gledam?
U ponudi jos oko te cene ima samo Laufenn I FIT LW31+(11.874 din), Dunlop WINTER SPORT M3 (14.172 din) i razni Tigar/Riken koje bih izbegao. Po ovim cenama Sava mu dodje kao zlatna sredina.
U ponudi jos oko te cene ima samo Laufenn I FIT LW31+(11.874 din), Dunlop WINTER SPORT M3 (14.172 din) i razni Tigar/Riken koje bih izbegao. Po ovim cenama Sava mu dodje kao zlatna sredina.
ja bi uzeo MAtador ili Viking, obe su mi bolje od Save.
Brendovi od Continetala.
Brendovi od Continetala.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kakve veze ima čiji su brendovi?
TapaT
TapaT
Vredi svaki dinar za razlika, ali kako želiš.Masinac napisao:Ja na Astri vozim Savu Eskimo S3+, bas sam zadovoljan sa njom, mekana i slabo se trosi, pa iz tog razloga Sava....obzirom da je ovo drugi auto, slabije se vozi pa cu je verovatno pre zameniti zbog starosti nego potrosnje, jer ga slabije vozim.
[mention]nidza[/mention] Kleber Krisalp HP3 je 15.836 din, Sava 12.442 din...znaci razlika je nekih 3.394 po gumi x 4 = 13.576 din.
Za zimsku gumu je već neko duže vreme Kleber najbolja od pristupačnih guma. Ove ostale koje su navedene su samo jeftine, ispunjavaju minimum minimuma.
Sava nije zlatna sredina već samo dno ponude, pa sad kako koje sezone, nekad dobije prelazne ocene, nekad ne. Šta bi i više za te pare.
Zet je uzeo Kleber zimske ali meni se ne sviđa što su im bočni zidovi jako tanki. Daj Bože da ima preko 1mm debljine. Ono bi najmanji ivičnjak isekao koliko je tanko.