Pticiji izmet
Pticiji izmet
Pozdrav drustvo, imam problem vec par dana od kako sam uzeo kola, ptice svako jutro ostave izmet na njima, parking mi je ispred kuce a iznad stoji kabal od struje verovatno tu borave i onda izbacuju izmet na kola. To se preko dana stvrdne dok sija sunce i onda je nemoguce ocistiti, drzao sam ukvaseno da omeksa 10 minuta ali posle ciscenja vidim da je ostavilo otisak na haubi pa moram na poliranje, da li neko zna sa cim se moze izmet ocistiti da ne ostanu tragovi po farbi.
Re: Pticiji izmet
Koliko znam nije problem u čišćenju što ostane to na farbi, već to što je to ostalo duže vreme na suncu tako, a ptičji izmet je baš agresivan za lak. Rešenje je da se odmah opere ili da se ne parkira na to mesto..
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Postoji i drugačije tumačenje. Lak na mikro nivou "radi", širi se i skuplja u zavisnosti od temperature. Kada je raširen, postaje vise porozan i upija deo izmeta koji nakon hlađenja ostaje zarobljen u njemu. Pri površini, ali ipak u njemu. Plus, hemija iz izmeta, naravno. Slicnu stvar sam imao sa tragom od nekog velikog insekta. Bukvalno je usao u lak posle par dana na 35 stepeni. Samo je poliranje pomoglo.Momčilo napisao:Koliko znam nije problem u čišćenju što ostane to na farbi, već to što je to ostalo duže vreme na suncu tako, a ptičji izmet je baš agresivan za lak. Rešenje je da se odmah opere ili da se ne parkira na to mesto..
A, preventiva, osim cerade... vosak ili keramika.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ili da pređeš na wi-fi, bez kablova i žica 
Šalu na stranu, najbolje bi bilo kada bi nekako odvratio ptice od sletanja na taj kabl. Ipak, mislim da nije dozvoljeno ništa što bi bilo efikasno.
TapaT

Šalu na stranu, najbolje bi bilo kada bi nekako odvratio ptice od sletanja na taj kabl. Ipak, mislim da nije dozvoljeno ništa što bi bilo efikasno.
TapaT
Vazdušna rešava to
. Tupa dijabola i nema frke.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk

I obavezno gadjati u vratsebekkg napisao: 04 Jun 2024, 17:14 Vazdušna rešava to. Tupa dijabola i nema frke.

I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
To me podseti...
https://www.instagram.com/reel/C6PPG4ot ... R1N3Y0MDhn
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

https://www.instagram.com/reel/C6PPG4ot ... R1N3Y0MDhn
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Sta mislite za voskiranje ili onaj keramicki coating sto ide preko farbe. Po netu kazu da je korisno sto se tice pticijeg izmeta jer ne ostavlja tragove posle ciscenja.
Ako možeš da priuštiš - da.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Sve ove puške na koje sam išao do sad, skidaju bez problema izmet. Lakše od buba, ali i njih skinu sasvim.
Ja u svakom automobilu držim negde (obično u zadnjim levim vratima ili kod Jazz-a ispod zadnjih "magičnih sedišta" (kako ih fabrika nazva)) jednu zubnu četkicu i neku flašicu vode.
I čim uočim "pogodak" ptice, pokvasim, malo sačekam, četkicu u ruke i lagano, ako treba još vode ...
I čim uočim "pogodak" ptice, pokvasim, malo sačekam, četkicu u ruke i lagano, ako treba još vode ...
Četkica mora biti dečija Curaprox? 
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja licno nisam imao problema da ne mogu da skinem smrkom u perionici. Da sam negde na kriticnom mestu, verovatno bi presvukao auto folijom pa bolje to da uniste nego farbu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk