Kojim putem putovati?
Re: Kojim putem putovati?
Hvala, zanimljiva SAT reportaža.
Kojim putem do Divčibara iz Niša? Od Batočine preko Kragujevca i Mionice ili preko Kraljeva i Čačka?
Google map kaže da je vreme skoro isto, gde je bolji put, gde je manje krivina?
Google map kaže da je vreme skoro isto, gde je bolji put, gde je manje krivina?
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Najmanje krivina ti je ako dolaziš od Valjeva ali to ti je daleko.
Ako ideš preko Kragujevca imaš duplo više krivina ako su one problem
Ako ideš preko Kragujevca imaš duplo više krivina ako su one problem

Boringly average, but also perfect for school run mums
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Ja bih išao Kruševac Kraljevo Čačak Požega Divčibare
NIsu krivine neki problem, klinac dobro podnosi vožnju i uživa u njoj, svakako ne vozim brzo tako da mi više znači da li je loš put, krateri, radovi na putu i slično.
Sad mi Google map nudi i preko Obrenovca 354 km za 3h49min a preko Kruševca 238km za 8 minuta više
Nisam išao do sad na tu stranu, Divčibare mi deluju zanimljivo za beg od par dana sa gradske vrućine.
Sad mi Google map nudi i preko Obrenovca 354 km za 3h49min a preko Kruševca 238km za 8 minuta više

Nisam išao do sad na tu stranu, Divčibare mi deluju zanimljivo za beg od par dana sa gradske vrućine.
Bili smo nekoliko puta na Staroj, ali mi je sad preskupo za ono što nude - zadnjih nekoliko godina organizuju škole u prirodi za osnovce, sad su bili sa Medicinskog fakulteta studenti.
Prošle godine sin koleginice zaglavio stomačni virus, celo odeljenje.
Trebalo bi renoviranje, prebacili na polupansion a cene veće nego na Kopaoniku. Za dete od 3 godine treba da platim 30% pa 3 noći izađu 476 eur, 4 noći preko 600 eur.
Možda se odlučim za Brzeće ili Kopaonik, sad nešto gledam nije nešto mnogo svežije sledećih dana ni na Divčibarama. Mali ne voli vrućinu, odustali smo od Grčke u junu, već je blizu 30 stepeni u Platamonu, očekuje se i dosta više sledećih dana.
Prošle godine sin koleginice zaglavio stomačni virus, celo odeljenje.
Trebalo bi renoviranje, prebacili na polupansion a cene veće nego na Kopaoniku. Za dete od 3 godine treba da platim 30% pa 3 noći izađu 476 eur, 4 noći preko 600 eur.
Možda se odlučim za Brzeće ili Kopaonik, sad nešto gledam nije nešto mnogo svežije sledećih dana ni na Divčibarama. Mali ne voli vrućinu, odustali smo od Grčke u junu, već je blizu 30 stepeni u Platamonu, očekuje se i dosta više sledećih dana.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kopaonik je po meni dosta bolji od Divčibara, pa još ako je bliži... Moja preporuka je da se ode u centralni deo Kopaonika. Vikend naselje nema nešto staza za šetnju, a i Brzeće mi je isto pre za dan dva. Jedino ako nađete dobar a povoljniji smeštaj u vikend naselju, ali računaj da ćete verovatno ići do centra svaki dan. U centralnom delu pored šetanja ima i igrališta za decu, većih prodavnica, restorana i kafića... Možda i hoteli imaju akcije jer još nije počela prava letnja sezona.
Ja sam se neki dan baš prijatno iznenadio cenama na Kopu za jun mesec, gledao sam hotel Grand.
- grujicd
Mi smo pre par godina bili u Gorskom kad je zimska sezona bila na izmaku pa su dali neke akcije. Bila je (tad) sasvim pristojna cena a hotel je sa bazenom, hrana odlična... Treba proveriti ko daje kakve akcije, ovo je još uvek mrtva sezona za Kopaonik. U vikend naselju obično bude još boljih ponuda, jedino što bi moralo svaki dan 6-7 minuta kolima do centra, da te smaraju na ulazu u nacionalni park... Ali nije ni to tako strašno. Iz Brzeća već jeste "strašno" da se ide svaki dan do gore, smor je.
Mi se pre dve godine vratili sa mora i kao gde cemo i naletim na akciju u Putniku. Polupansion.
Bili nas dvoje i jos dve porodice u hotelu. Prazni bazen i spa. Kakav je to odmor od odmora bio. Plus temperatura 17 C.
Posle sam trazio da uporedim i ista cena bila u Gorskom i Grandu.
Bili nas dvoje i jos dve porodice u hotelu. Prazni bazen i spa. Kakav je to odmor od odmora bio. Plus temperatura 17 C.
Posle sam trazio da uporedim i ista cena bila u Gorskom i Grandu.
Deluje da će ipak biti Kopaonik, proveriću ponude hotela, deluje na prvi pogled prilično skupo, Gorski za 5 noći preko 700 eur, mada smo ionako planirali Grčku
Problem je što malo sadržaja koristimo sa detetom, jedva da stignemo da jedemo, obično na smenu. A i treba nam pomoćni ležaj, navikli ga da se raširi preko celog kreveta, nije do sad spavao između nas.
Gledaću da ubodem radne dane, vikendom je verovatno već gužva.
Ima baš finih apartmana u Aparthotel Woodside koliko sam video, sa podzemnom garažom a u centru. Vikend naselje mi se manje sviđa, nema tamo gde da šeta dete, nije problem da se vozi gore - dole, bili smo par puta u Milmari, ali bez deteta.

Problem je što malo sadržaja koristimo sa detetom, jedva da stignemo da jedemo, obično na smenu. A i treba nam pomoćni ležaj, navikli ga da se raširi preko celog kreveta, nije do sad spavao između nas.
Gledaću da ubodem radne dane, vikendom je verovatno već gužva.
Ima baš finih apartmana u Aparthotel Woodside koliko sam video, sa podzemnom garažom a u centru. Vikend naselje mi se manje sviđa, nema tamo gde da šeta dete, nije problem da se vozi gore - dole, bili smo par puta u Milmari, ali bez deteta.
- grujicd
Ima u centralnom delu uvek povoljnog apartmanskog smeštaja, može čak i sa terasom da se nađe. A za klopu ima izbora, ne mora da se jede u najskupljim mestima. Recimo restoran u Nebeskoj stolici je imao dnevni meni, kuvano jelo, salata, a mislim da je i neki od restorana u konacima (Alo Alo?) imao ok cene... Za decu ima igralište u dolini sportova (tamo odakle kreću žičare). U junu ne bi trebalo da bude frka za parking pa mi to ne bi bio presudan faktor.
Ako hoćeš hotel sa klopom da ne razmišljaš o tome pogledaj Klub A (ima i bazen), Putnik, a povoljniji su ti Jat apartmani, Srebrna Lisica, Nebeske Stolice... Ne znam u kojoj formi sad radi Angella, tamo sam bio pre 7-8 godina i tad su imali i spa i igraonicu za decu i odličnu hranu.
Ako hoćeš hotel sa klopom da ne razmišljaš o tome pogledaj Klub A (ima i bazen), Putnik, a povoljniji su ti Jat apartmani, Srebrna Lisica, Nebeske Stolice... Ne znam u kojoj formi sad radi Angella, tamo sam bio pre 7-8 godina i tad su imali i spa i igraonicu za decu i odličnu hranu.
Iskreno kopaonik bih zaobisao u sirokom luku, pogotovo leti i pogotovo za neke dobre pare, pogotovo sa decom, ne vidim bas nijedan benefit tog izbora.
Organizovani letnji turizam tamo prakticno ne postoji, kapiram da od gradjevinskih masina trenutno ne moze da se zivi.
5x bolji izbor je zabljak ako je bas zelja da se ide na nase govorno podrucje. u tom cenovnom rangu za 3-4 sata voznje vise imas slovenju/austriju koji ti pruzaju neuporedivo bogougodno iskustvo, najvise iz razloga jer je to tamo neko osmislio i organizovao a ne prepustio stihiji.
Organizovani letnji turizam tamo prakticno ne postoji, kapiram da od gradjevinskih masina trenutno ne moze da se zivi.
5x bolji izbor je zabljak ako je bas zelja da se ide na nase govorno podrucje. u tom cenovnom rangu za 3-4 sata voznje vise imas slovenju/austriju koji ti pruzaju neuporedivo bogougodno iskustvo, najvise iz razloga jer je to tamo neko osmislio i organizovao a ne prepustio stihiji.
- grujicd
Meni je Kop super leti, ali smo te letnje varijante počeli kad su deca imala već 10+ godina i cepali smo po celoj planini uzduž i popreko. Nije nam trebao nikakav poseban sadržaj, planina nudi dosta toga za nedelju dana aktivnog odmora.
Ali nismo leti išli dok su bili mali da bi dao ocenu iz te perspektive.
Ali nismo leti išli dok su bili mali da bi dao ocenu iz te perspektive.