Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Grčka

Post od Ji 4Tze »

Pa i nije nešto...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ma nek' je dobra struja samo.

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

Korisnikov avatar
aboki
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2017, 22:23
Garaža: Renault Zoe R135, Renault Scenic 2 2.0T

Post od aboki »

I džabe

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Ja sam jednom prespavao i jeo tamo, bilo je OK, ali samo OK.

Nisam više ni jeo ni prespavao tamo.

Ali, možda se u međuvremenu i promenilo.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

I mi smo samo jednom svratili i to je bilo to.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

OMP napisao:Pa koji izbor imas generalno na Sitoniji sto se samih mesta tice, Nikiti, Neos i Toroni to su 3 jedina mesta na zapadnoj obali, ostalo su seoca poput Porto koufo i Metamorfozi i onih mesta na samomo pocetku Sitonije sta ima Psakudia, Gerakini i sl.
I Toroni je mali i meni se uopste ne svidja, nema nikakav sadrzaj, neuredjeno, jedna ulica, sta znam obisao sam ga prosle god kad sam bio u Neosu a i ove godine cemo opet Neos, nekako mi je on najlepsi u tom delu a i odlicna baza za obilazak plaza. Istocu obalu ne bih, tamo jedino Sarti ima ostalo su neka seoca.
Najveci problem Sitonije je Srbija i Bugarska preblizu. Tu ne ostane grka, a ja zbog njih dolazim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Eh, ne bi bio zakrčen put od Soluna petkom popodne da nema grka. Doduše vikend grka ;)
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Vise je srba na kasandri
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:

Post od mix024 »

Uroš S. napisao: 07 Jun 2024, 09:47
OMP napisao:Pa koji izbor imas generalno na Sitoniji sto se samih mesta tice, Nikiti, Neos i Toroni to su 3 jedina mesta na zapadnoj obali, ostalo su seoca poput Porto koufo i Metamorfozi i onih mesta na samomo pocetku Sitonije sta ima Psakudia, Gerakini i sl.
I Toroni je mali i meni se uopste ne svidja, nema nikakav sadrzaj, neuredjeno, jedna ulica, sta znam obisao sam ga prosle god kad sam bio u Neosu a i ove godine cemo opet Neos, nekako mi je on najlepsi u tom delu a i odlicna baza za obilazak plaza. Istocu obalu ne bih, tamo jedino Sarti ima ostalo su neka seoca.
Najveci problem Sitonije je Srbija i Bugarska preblizu. Tu ne ostane grka, a ja zbog njih dolazim.

Sitonija je prelepa što se tiče mora, ali je sada previše iskomercijalizovana za moj ukus. Ranije je bilo mnogo bolje.

Isto je i sa Lefkadom. Ranije je bila mnogo više "divlja", a sada već prelazi u Sitoniju.

Ipak, i pored toga sledeću subotu odosmo na Lefkadu. Jedva čekam...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Razmotrite i atos, konkretno jerisos je meni bio ok pre 3-4 godine kad sam bio. Tiho mirno mesto sa ok javnom plazom a opet ima nekih 'sadrzaja' da se prosetas. Kad duva vetar za 5 min si na drugoj obali gde nema vetra.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ove godine idemo u Paraliju Pantelejmonas, odmah iznad Platamona. Baš sa idejom da izbegnemo Solun. Ne znam kakvo je more, sa slika deluje ok, apartmani su na samoj plaži, ima pored kafić u drveću... Jedino što je bilo prilično mršavo kad sam tražio na bukingu i airbnb. I onda krenuo po google maps, gledao šta je na obali, da sa slika deluje ok, i kontaktirao 5-6 smeštaja preko vajbera ili fejsa dok nisam našao termine koji nam odgovaraju.

https://www.blue-house.gr/

Na kraju nam je apartman na obali sa pogledom na more kraj juna početak jula - 70e. Ne pamtim kad sam zadnji put toliko platio, zadnjih par godine mi je svuda bilo preko 100 za sličan nivo. E sad, kako je uživo javljam za par nedelja.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Uroš S. napisao:

Generalno, ni Grci u tom delu nisu mnogo bolji.

Korisnikov avatar
mix024
Reactions:

Post od mix024 »

Spremamo se polako za Grčku, jedino još nisam siguran koju pomoć na putu da uzmem?

Imao sam Vozzi dok nije odvozio svoje...

Šta imate vi?
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Hvala društvo za sve komentare. Baš mi i trebaju ideje, planiram negde u avgustu, ali još nisam odlučio gde bi tačno.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Grčka je izbacila aplikaciju MyCoast. U aplikaciji su ucrtane sve plaže, a plavom bojom su obeležena mesta zakupljena za ležaljke. Sve okolo mora biti dostupno "za peškire".

Napravili su mogućnost prijave zloupotrebe zakupa/koncesije, ukoliko baratate jezikom na kojem je aplikacija :D

https://www.gov.gr/en/upourgeia/upourge ... yCoast_app

TapaT

Odgovori