Polovnjak oko 10K EUR

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
Nat7
Reactions:
Pridružio se: 07 Jun 2024, 09:04
Garaža: Citroen C3 1.4HDI 2007.

Re: Polovnjak oko 10K EUR

Post od Nat7 »

Hvala puno na odgovoru! I jako mi se dopada paket opreme zapravo koji on nudi. Malo mi deluje da je cena niza za nesto sto je 2020. godiste, i jedino da zbog kilometraze koja nije mala bude nize.

Sad jos samo da doznam da li je ok i CentralAuto. Deluju jako pristojno i poslali su bukvalno preko vibera svu pratecu dokumentaciju, i broj sasije, pa cu provuci preventivno kroz CarVertical, iako znam da ne mora biti to sve precizno.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Zar nije kod njih onaj robotski poluautomatski menjač koji je za izbegavanje? Bar sa stanovišta korišćenja, da je spor i smara, ne znam kakav je po pouzdanosti. Skroz sam laik za te menjače ali je to stavka br 1 koju bi guglao i tražio iskustva.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

@lami će možda znati nešto više.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

jok, citroen fura AISINove klasicne automatike, koji su.... okej :D

nit smrde nit mirisu :)
Korisnikov avatar
Nat7
Reactions:

Post od Nat7 »

Ne znam kako deluje ovaj Peugeot 208: https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl2_plv3

Zapravo me muci taj 1.5HDI za koga sam cula da je od 2020. bilo nesto jako problematicno i da je bilo i opoziva i svacega. A ogroman broj vozila je upravo sa njim.

I jos jedna opcija mi je ovaj C3 Aircross sa 1.6HDI koji bi trebalo da je ok: https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl2_plv3

Tako da eto, ako neko ima predlog neki izmedju ta tri modela iz ovog i prethodnog posta, valjda cu moci da uklopim nesto.
Korisnikov avatar
Nat7
Reactions:

Post od Nat7 »

Nikolaa napisao: 07 Jun 2024, 17:05 jok, citroen fura AISINove klasicne automatike, koji su.... okej :D

nit smrde nit mirisu :)
Da li ovo znaci da bih smela da se usudim da pazarim sa poluautomatskim? Tj. da nece biti neka ogromna i preskupa greska.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Garancija je danas upitna, čak i za novi automobil. Nadam se da ove dve teme mogu da pomognu.

viewtopic.php?f=10&t=5331&p=825909
viewtopic.php?f=2&t=5352#p829285

Dakle, treb utvrditi kakav je automatik u tim primercima koje gledaš.
@lami da li znaš od kog godišta su promenili automatik u C3?
Posetite www.garaza.rs !
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Zdravo, novi c3 - 2017 pa nadalje je 100% Aisin, znaci klasicni automatik. Ja nisam imao probleme sa zupcastim, mislim da su to vise imali probleme ovi bez turba, a C3 automatik ti je sa turbom. Prvi sam vlasnik, presao nesto vise od 100 000, pogledaj onu drugu temu sto je trojanac okacio, mozda vidis nesto korisno.
P.S.
C4 Cactus, obrati paznju, mislim da su zadnji prozori kao kod juga, tj na kant.
Prikačeni fajlovi
20240525_164404.jpg
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Nat7 napisao:Hvala puno na odgovoru! I jako mi se dopada paket opreme zapravo koji on nudi. Malo mi deluje da je cena niza za nesto sto je 2020. godiste, i jedino da zbog kilometraze koja nije mala bude nize.

Sad jos samo da doznam da li je ok i CentralAuto. Deluju jako pristojno i poslali su bukvalno preko vibera svu pratecu dokumentaciju, i broj sasije, pa cu provuci preventivno kroz CarVertical, iako znam da ne mora biti to sve precizno.
Pogledaj French Concept, plac je izmedju Pozege i Arilja, ima dosta veci izbor francuskih vozila (mislim da uvek na lageru ima oko 100 komada) i sva vozila su proverena, prave kilometraze i servisne istorije. Uzimao sam par automobila od Sase i kada bi ponovo birao nesto iz FR to mi je prvi izbor.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ja sam sa 1.5 HDI 100ks prešao nekih 60-70k službeno. Iskreno ja samo reči hvale imam za njega. Komforniji je recimo od 208, taj sa 100ks se lepo vozi, moj je bio manuelni. Ono što mi je smetalo je 5b menjač, s obzirom da sam ga ja mahom na otvorenom koristio. Menjač je lepo ukomponovan sa motorom, ali mu ipak fali 6. brzina. Opet, kad ga poredim sa 208 koji je 2016. ono što mogu reći je da se lepše nađe položaj za volanom u 208, u C3 kao da se, koliko god nisko sedište bilo, ipak više sedi. S druge strane, u celoj kabini više mesta ima u C3.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Polovnjak oko 10K EUR

Post od shandu90 »

lami napisao:Zdravo, novi c3 - 2017 pa nadalje je 100% Aisin, znaci klasicni automatik. Ja nisam imao probleme sa zupcastim, mislim da su to vise imali probleme ovi bez turba, a C3 automatik ti je sa turbom. Prvi sam vlasnik, presao nesto vise od 100 000, pogledaj onu drugu temu sto je trojanac okacio, mozda vidis nesto korisno.
P.S.
C4 Cactus, obrati paznju, mislim da su zadnji prozori kao kod juga, tj na kant.
Da. Cactus nema klasicno otvaranje zadnjih prozora, nego kao ona stara kola sa troje vrata (ne racunam kadett karavan).

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Cactus ide na leptir, a (prvi) Citroen DS4 nikako ne otvara stakla na zadnjim vratima.

TapaT

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

U poređenju C3 vs 208, ne znam za klirens ali duži, višlji i širi je C3. I prtljažnik je malko veći. Sve su to male razlike ali znače.

Dakle tražiš 2018 i mlađe ako ti je bitan automatik.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Nat7
Reactions:

Post od Nat7 »

Hvala svima na odgovorima. Idem vrv naredne nedelje u Pozegu pa cu proveriti i Central Auto i French Concept. Javicu stanje, kao i sta sam kupila, pa mozda jos neko dobije ideju. :)

I samo za kraj, da li je nov dizelas koji je presao skoro 200k za 4 godine ok izbor? Znam da je to vrv tacna kilometraza i znam da mogu da predju i vise od pola miliona ako se ok servisiraju, ali mi je malo onako psiholoska barijera da dam recimo 12k za auto koji je presao toliko. Povrsno mi se najvise dopada ovaj Peugeot 208 Allure, a znam da bi mozda racionalno trebalo uzeti Citroen 3 zbog prostora i toga sto je robustan.
Korisnikov avatar
Nat7
Reactions:

Post od Nat7 »

A da, kada sam pominjala 1.5 dizel probleme, mislila sam na ovo: https://autorepublika.com/2022/11/08/pr ... la-i-ds-a/

I od nekoliko ljudi sam cula da se klonim tog motora. Cak mi je i jedan mehanicar rekao da cak i ranije verzije nisu ok, nesto u vezi sa time da trose jako puno ulja i ne secam se tacno sta jos. I kad ukombinujemo to sa ovim prolemom sa zupcastim kaisem kod trocilindarskog 1.2 benzinca, i time da ja u sustini sve ovo izucavam tek poslednja dva meseca, bas imam problem da se odlucim.

Do sada sam vozila C3 iz 2007, 1.4hdi i svakako ce bilo sta novije biti napredak, ali cisto da ne kupim sebi rupu bez dna samo zato sto mi se dopada unutrasnjost i karakteristike novog Peugeota 208. :zbunjen:
Odgovori