Polovnjak oko 10K EUR
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Polovnjak oko 10K EUR
Dobar malisa. Takvog je koleginica sklopila, kombinaciju boja.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- AchtungDichtung
- Pridružio se: 02 Jun 2020, 13:11
Re: Polovnjak oko 10K EUR
Sto kazu kolege gore, kupljeno u Srbiji i po mogucstvu sto manja KM.
filteri:
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... =price_asc
Konkretno moj favorit, mada na samom vrhu budzeta:
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0
A dobro izgleda i ovaj poslednji C3 (iz Bobana)
filteri:
Konkretno moj favorit, mada na samom vrhu budzeta:
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0
A dobro izgleda i ovaj poslednji C3 (iz Bobana)
Mene da pitas, pre bih uzeo onog sivog c3 sto si ti kacila, nego ovaj sto nude, bez obzira na kilometrazu. Zasto:
Onaj sivi ima autmatska duga svetla, senzore mrtvog ugla, automatsko kocenje u slucaju prepreke, automatsko zatamnjenje unutrasnjeg retrovizora, zadnju kameru, navigaciju, automatski menjac, jaci motor.
Totalno dva druga automobila, ako dobro vidim, nema cak ni kozni volan, plus ono za zupcasti, najvise problema je bilo sa tim od 82 konja (doduse, najvise se i prodavao).
Kazem ti, odvedes majstora da pogleda onaj sivi i vidi ako mozes da ubijes jedno 500 evra.
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Onaj sivi ima autmatska duga svetla, senzore mrtvog ugla, automatsko kocenje u slucaju prepreke, automatsko zatamnjenje unutrasnjeg retrovizora, zadnju kameru, navigaciju, automatski menjac, jaci motor.
Totalno dva druga automobila, ako dobro vidim, nema cak ni kozni volan, plus ono za zupcasti, najvise problema je bilo sa tim od 82 konja (doduse, najvise se i prodavao).
Kazem ti, odvedes majstora da pogleda onaj sivi i vidi ako mozes da ubijes jedno 500 evra.
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Problem zupcastog imaju svi od 82 -150 ks.
I ne samo citroeni,vec svi pezoi,opeli a od skora i fiati u koje ide taj 1.2 psa motor.
Sad je to Stellantis sve.
Razlika nekog odrzavanog u ovlascenom servisu do danas i onog sa auto placa je znacajna i prevelika da se potceni.
Stelantis od aprila 2024 daje 10 godina garancije i 170.000 km na sve 1.2 motore proizvedene od 2014- 2022( avgust).
Uslov je da su auta servisirana u ovlascenom po planu servisa.
Onaj iz "bobana" je samo primer da ima ok auta.Dal ima svaki pecat i servis,treba pitati.
Ako ima svaki servis ,onda ima 10 godina garancije na agregat,tj motor.
Onaj sa placa - NEMA.
Treba se raspitati kod ovlascenih.
Ja kad sam zvao,nisu imali pojma,pa sam morao da im objasnjavam gde i sta je objavljeno.Ali i ja sam bio u krivu,jer ne vazi za nova narucena vozila vec samo proizvedena do avgusta 2022.
I ne samo citroeni,vec svi pezoi,opeli a od skora i fiati u koje ide taj 1.2 psa motor.
Sad je to Stellantis sve.
Razlika nekog odrzavanog u ovlascenom servisu do danas i onog sa auto placa je znacajna i prevelika da se potceni.
Stelantis od aprila 2024 daje 10 godina garancije i 170.000 km na sve 1.2 motore proizvedene od 2014- 2022( avgust).
Uslov je da su auta servisirana u ovlascenom po planu servisa.
Onaj iz "bobana" je samo primer da ima ok auta.Dal ima svaki pecat i servis,treba pitati.
Ako ima svaki servis ,onda ima 10 godina garancije na agregat,tj motor.
Onaj sa placa - NEMA.
Treba se raspitati kod ovlascenih.
Ja kad sam zvao,nisu imali pojma,pa sam morao da im objasnjavam gde i sta je objavljeno.Ali i ja sam bio u krivu,jer ne vazi za nova narucena vozila vec samo proizvedena do avgusta 2022.
- Nat7
- Pridružio se: 07 Jun 2024, 09:04
- Garaža: Citroen C3 1.4HDI 2007.
Ovde covek stvarno moze svasta da nauci, i zaista sam zahvalna svima koji dele savete, cak i kada me malo to sve zbuni. Uglavnom, meni je ovaj Bobanov na listi kao i onaj Cactus Somborac.
@lami Ja imam pik bas na tog C3 iz istih tih razloga (i boja je extra,) i probacu da nadjem nekog majstora ili nekoga ko bi sa mnom isao od NS do Pozege (prilican poduhvat
).
@sasha015 Nadam se da nije previse glupo pitanje: da li postoji recimo neka kao elektronska servisna knjiga koja bi recimo vazila ukoliko plac to dostavi? Ili se to odnosi samo na vozila kjoja su odrzavana u drzavi u kojoj su i kupljena, tj. da time sto polovno vozilo bude prodato u drugoj drzavi ono gubi tu neku garanciju na te motore?
Ako sam lepo shvatila neko je napisao da u automatik Citroen C3 vozilima nije isti 1.2 benzinac vec neki turbo koji nema problem sa tim zupcastim.
Realno, oko ove kupovine vise se mucim nego kad je trebalo da napisem diplomski. I mislila sam da ako je iznos veci od 4-5 hiljada, da ce mi biti lakse da nadjem, ali ne lezi vraze, sve za po hiljadu skace, do te mere da sam sinoc od muke gledala ko daje na lizing i razmisljala da uzmem nov auto i rizikujem da mi ga izgrebu i urnisu na parkingu, kao i da se ugrobarim u narednih pet godina.
@lami Ja imam pik bas na tog C3 iz istih tih razloga (i boja je extra,) i probacu da nadjem nekog majstora ili nekoga ko bi sa mnom isao od NS do Pozege (prilican poduhvat

@sasha015 Nadam se da nije previse glupo pitanje: da li postoji recimo neka kao elektronska servisna knjiga koja bi recimo vazila ukoliko plac to dostavi? Ili se to odnosi samo na vozila kjoja su odrzavana u drzavi u kojoj su i kupljena, tj. da time sto polovno vozilo bude prodato u drugoj drzavi ono gubi tu neku garanciju na te motore?
Ako sam lepo shvatila neko je napisao da u automatik Citroen C3 vozilima nije isti 1.2 benzinac vec neki turbo koji nema problem sa tim zupcastim.
Realno, oko ove kupovine vise se mucim nego kad je trebalo da napisem diplomski. I mislila sam da ako je iznos veci od 4-5 hiljada, da ce mi biti lakse da nadjem, ali ne lezi vraze, sve za po hiljadu skace, do te mere da sam sinoc od muke gledala ko daje na lizing i razmisljala da uzmem nov auto i rizikujem da mi ga izgrebu i urnisu na parkingu, kao i da se ugrobarim u narednih pet godina.

Ja sam menjao zupcasti na skoro 90k, bez traga ostecenja, to je turbo, novije c3 sa ispod 50k km i slabijim motorom su dolazili na servis sa poluraspadnutim zupcastim.
Da li je to do stila voznje ili turba, ko ce ga znati
P.S. meni bilo zanimljivo da pogledamo tu c3, ali ajde ti objasni ppsle devojci zasto se vozis sa nepoznatom odobom tako daleko
Da li je to do stila voznje ili turba, ko ce ga znati
P.S. meni bilo zanimljivo da pogledamo tu c3, ali ajde ti objasni ppsle devojci zasto se vozis sa nepoznatom odobom tako daleko

Bio sad kod klimadzije, pored jedan majstor, kaze da je radio bas ovakav motor skoro. Ne zanm sta da ti kazem.
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... ross-shine
Ovo nije los izbor. Plus uradjen veliki servis.
I ovaj decko prodaje dobre automobile sa licitacija iz FR.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ovo nije los izbor. Plus uradjen veliki servis.
I ovaj decko prodaje dobre automobile sa licitacija iz FR.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Nat7
@AleksandarAca Na slikama i na papiru ovako extra izgleda. Stavljam na listu. Hvala.
@lami Ako je jedini problem tog motora zupcasti, pa menjacu cesce ulje tj, na krace periode. I zamenicu odmah kais, ako vec to nije odradjeno.
@lami Ako je jedini problem tog motora zupcasti, pa menjacu cesce ulje tj, na krace periode. I zamenicu odmah kais, ako vec to nije odradjeno.
Paradoks je sto ce taj tvoj auto da sahrani te nove sa tim glupim motorima.
Peugeot je imao savrsene i dizelase i benzince, pre 20ak godina, i bili su poznati po tome....
Skoro sam drugaru servisirao skoro 30 godina staru 306 1.6 benzin, PET godina nije ulje menjao, i nosta auto radi normalno.
Peugeot je imao savrsene i dizelase i benzince, pre 20ak godina, i bili su poznati po tome....
Skoro sam drugaru servisirao skoro 30 godina staru 306 1.6 benzin, PET godina nije ulje menjao, i nosta auto radi normalno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Polovnjak oko 10K EUR
A da, u tome je i fora sto ja ne bih preporucio te male turbobenzince sa tim ogromnim kilometrazama (za 1.2 1.0 tri cilindra je to 200k). Ne bih da kvarim autorki nesto sto je skoro pa, rekao bih, odlucila, ali i ja vozim 1.0 tri cilindra u 1350kg, ali sam ga kupio novog i ima 40k km. I kupio bih takav samo od prvog vlasnika (koga vidim svojim ocima, ne ono kupljeni 100 sa locitacije) ali sa 80k km -maaaaks 100k km. I tek tada bih dao tih 12k. I Da, za 1.2 je npr. karakreristican zupcasti. I to su problemi koji se masovno spominju na netu ali se gotovo cesce desavaju u garantnom roku. To autorki, po meni, ne vredi ni gledati, jer na 200k km potencijalno krecu neki drugi problemi koji su karakteristicni za taj opseg. A to je ko zna sta jos (a mozda i nista).
- Nat7
Ok, posto se nacelno slazem sa svim savetima i predlozima koje ste dali, zakljucila sam cu mozda morati da malo podignem budzet i da se ugrobarim tokom narednih par godina
ali da uzmem potencijalno auto u malo boljem stanju. Nisam odusevljena, za sada, idejom da kupim direktno od fizickog lica, pa sam htela da pitam za misljenje o sledeca tri modela koja prodaje uvoznik:
1. Toyota Auris o kojoj sam sve procitala+drugarica ima isti model iz 2016. i apsolutno sve pozitivno i o motoru i o paketu opreme. E sad, mala je kilometraza i ne znam da li je i koja sansa da je vracano. Druga stvar je sto mi spoljna estetika bas ne odgovara, ali bih na to i mogla da zazmurim.
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl2_plv3
2. Opel o kome skoro nista ne znam, osim onoga sto sam procitala ovde na forumu i malo sa strane istrazila, ali nedovoljno da formiram misljenje o bas ovom primerku. I tu mi je kilometraza previse dobra da bi bila istinita (mozda veoma gresim.) Vidim da su misljenja da je grdan i slicno, ali meni je ok.
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl2_plv3
3. Citroen C3, testni iz salona. I o tome sam istrazivala ovde i vidim da su misljenja podeljena da li treba uzimati vozilo koje su ljudi "pipali" i "vozikali.". U komsiluku imam nekoga ko radi za jedan od salona poznatih, i cesto vidim parkirano to rekllamno vozilo, pa ne znam da li mozda postoji sansa da ga i zaposleni voze povremeno. Takodje, odgovara mi oprema, ali ne znam sama konfiguracija motor, KS, i ostale stvari kako deluju. Takodje, ne znam da li je i koliko ova cena ok ili treba traziti korekciju. https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl2_plv3
Eto, pa ako moze neki savet. Da vidimo da li ce i ovo biti reality check jos jedan
i da li sam se opet previse zaletela. 

1. Toyota Auris o kojoj sam sve procitala+drugarica ima isti model iz 2016. i apsolutno sve pozitivno i o motoru i o paketu opreme. E sad, mala je kilometraza i ne znam da li je i koja sansa da je vracano. Druga stvar je sto mi spoljna estetika bas ne odgovara, ali bih na to i mogla da zazmurim.
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl2_plv3
2. Opel o kome skoro nista ne znam, osim onoga sto sam procitala ovde na forumu i malo sa strane istrazila, ali nedovoljno da formiram misljenje o bas ovom primerku. I tu mi je kilometraza previse dobra da bi bila istinita (mozda veoma gresim.) Vidim da su misljenja da je grdan i slicno, ali meni je ok.
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl2_plv3
3. Citroen C3, testni iz salona. I o tome sam istrazivala ovde i vidim da su misljenja podeljena da li treba uzimati vozilo koje su ljudi "pipali" i "vozikali.". U komsiluku imam nekoga ko radi za jedan od salona poznatih, i cesto vidim parkirano to rekllamno vozilo, pa ne znam da li mozda postoji sansa da ga i zaposleni voze povremeno. Takodje, odgovara mi oprema, ali ne znam sama konfiguracija motor, KS, i ostale stvari kako deluju. Takodje, ne znam da li je i koliko ova cena ok ili treba traziti korekciju. https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl2_plv3
Eto, pa ako moze neki savet. Da vidimo da li ce i ovo biti reality check jos jedan

Poslednja izmena od Nat7 u 13 Jun 2024, 07:04, izmenjeno 1 put ukupno.
Link za C3 nije dobar.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Meni ni jedan link ne otvara sa telefona.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- Nat7
Mislim da rade nesto na sajtu jer i meni baguje.