Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Zanimljivi oglasi

Post od ljubitelj »

drug_clan napisao: 11 Jun 2024, 19:59 Airmatic je verujem vazdusno vesanje, mislis da to crkava?

Ne znam ja bih neku udobnu limuzinu, malo prelazim godisnje, samo da nije les koji ce da se kvari...
Ne mislim nego znam da crkava, i znam koliko košta remont sistema.
Izašao je posle mog komentara video o tom Mercedesu (seriji) pa i tamo pominju vazdušno pri kraju klipa. Pogledaj, Zoki PH, okačen i ovde na forumu.
Inače su vrlo blagi prema manama te serije, takoreći pogled kroz ružičaste naočari taj video.

Udobna limuzina jeste a li je prilično kvarljiva, kvalitet ispod proseka ostalih marki tih godina, kvarovi su uglavnom nepopravljivi nego mora komplet remont-zamena...postoji šansa da je neko sve ispopravljao (i platio podosta za to) pa prodaje primerak koji neće svako malo da se kvari ali to je stvar dosta sreće.

Inače, farovi xenon, upravljač, kočnice (SBC je 100% programiran kvar, ne popravlja se nego menja), zadnj dif. i most, zadnje vešanje, korozija u poodmakloj fazi, obe kontakt brave volana ...to su osnovni početni problemi koji se pre ili kasnije mogu očekivati za remonte.

Po meni to je auto za prelaženje velikih kilometraža, taksisti ga vole jer je široko rasprostranjen na otpadima, polovnih delova ima na sve strane i onda je krparenje prilično jednostavno...pokvareni polovni deo menjaš za polovni koji će se pokvariti i tako ukrug a usput okrećeš kilometre i zaradjuješ kao taksi.

Za namenjenu privatnu upotrebu sa malo km i za te novce mislim da ima izbora dovoljno drugih takodje udobnih limuzina. Po meni 2008,godište je prestaro za Mercedes da bi bio sedi i vozi, neće da se kvari.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

SBC je recimo kvar koji je rasprostranjen na preFL modelu, a I na svakom je maltene sređeno do sada. Redtajl w211 mnogi hvale kao najkvalitetniji MB od 2000. pa naovamo. Drugar ima 220 dizela, 2008. i lepe je kilometre zgazio prethodnih 6-7 godina koliko ga vozi, nije se nikad žalio na neke paprene kvarove i baš iz tog razloga je tražio restajl model.
Имам једно потпитање...
drug_clan
Reactions:
Pridružio se: 10 Jun 2024, 18:41

Post od drug_clan »

Vozio sam se u taxiju ova e klasa, restyle, na metan onaj znaci 1,8 benz metan, taxista mi prica uzeo ga sa 300-350k, trenutno je imao 680k i od kvarova je kaze imao samo taj most, 1000e, ostalo samo redovno odrzavnje. Pa me to navelo na razmisljanje...
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Ispada da ima manje kvarova od 300k do 680 nego od 0 do 300k haha. Ja ne mislim da je ta E klasa nepouzdana, ali da ima problema, ima, kao i svaki auto, posebno u tim godinama. Osim ako pod "redovno" odrzavanje nije svrstao i vanredne intervencije :mrgreen:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Taksista kaže da mu je Logan 1.4mpi došao na skoro 700kkm, bez nekih problema. Uzeo sada novog Joggera, a ovaj mu je i dalje ispravan, u dvorištu.

Dakle, Dačija! :D

TapaT

Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

Svašta se ovde može pročitati ali ne razumem da neko MORA da piše o autu koji nije posedovao a vrv se nije ni provozao, jbg skup taxi
Pa se tako pominje SBC koji NE postoji u 2008. g kao i npr zadnji most koji NIKAD nikome nije istzrulio na modelu 211 već isključivo na W212, uzgred novi aftermarket poljski 72000 din, nov
Vazdušno vešanje?!
Reparacija u Dimitrovgradu, red veličine 150 € po komadu, crkava TIPIČNO na 350000+ km
A može i u prodavnici oko 30000 din nov, npr Bilstein, eventualno na tom vešanju pukne neko crevce pa izgubi vazduh, mada i to retko.
O tom motoru, iskreno, ne znam ništa ali kontam da tu ne može biti nekih problema...
Ako bi mene pitao, ja bih pre išao na 1.8 benzin 184 KS, mogu se naći baš dobri primerci sa malom kilometražom i poznatom istorijom za sličnu kintu, TIPIČNO

Послато са M2101K9G помоћу Тапатока

Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

machak99 napisao:+ 2000 papiri da mozes da ga registrujes Slika

Послато са 2312DRA50C помоћу Тапатока
Kakvi su to papiri? Ne kontam problematiku. Vidim da je imao naše tablice.

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Registracija? Za 5l auto?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

petarboj napisao: 13 Jun 2024, 07:12
machak99 napisao:+ 2000 papiri da mozes da ga registrujes Slika

Kakvi su to papiri? Ne kontam problematiku. Vidim da je imao naše tablice.

Samo registracija je oko 1300e plus prenos ne znam koliko moze biti al kontam ne vise od npr. 200e, ovih recimo razlike 500 ne znam za sta odu

Sto se tice ovih E klasa drugar je imao, ne znam koji motor, dizel svakako, ali znam da je cesto imao neke probleme sa tim autom i da su kvarovi bili prilicno skupi ali nije ni bio neki zavidan i odrzavan primerak pa i nije relevantno , a vidim da ih grci dosta voze u taksiju i w211 i w212, 80% taksija su E klase i skode.
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

Mislim da je problem veći od toga, piše da je odjavljena tablica i da ne može da se registruje. Možda su "papiri" novi broj motora/šasije itd... Nešto što moraš da uradiš pre registracije. Ko zna kakva je priča iza ovog auta...

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ma ko ce ga znati koga zanima neka zove
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Verovatno dug prema vlasniku. :)
Piše da tih 2000€ treba da bi auto MOGAO da se registruje.
Имам једно потпитање...
machak99
Reactions:
Pridružio se: 11 Jun 2015, 20:34

Post od machak99 »

Tako sam i ja razumeo, 3000+2000+ registracija...

Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

Tipično

Послато са M2101K9G помоћу Тапатока

Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

petarboj napisao:Mislim da je problem veći od toga, piše da je odjavljena tablica i da ne može da se registruje. Možda su "papiri" novi broj motora/šasije itd... Nešto što moraš da uradiš pre registracije. Ko zna kakva je priča iza ovog auta...

+1

Što bi se navodila cena registracije, kupac zna da ga to čeka, a obično zna i iznos.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori