Grčka
Re: Grčka
Ne zanima me toliko da bih instalirao aplikaciju ali potpuno podrzavam to sto hoce da smanje prostor za lezaljke posto je na mnogim plazama preterano sa zauzimanjem od strane kafica, em zauzeli mnogo prostora em su zauzeli dobra mesta.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
A mozda i ne smanje, samo ce biti ucrtano.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Kad sam bio 2019 na Kritu, svratili jedan dan u posetu od naseg krsnog kuma, sestra zivi blizu Hersonisosa. Oni su tamo 30 godina.
Otisli na neku plazu, nebitnu, ustekanu, postoji bar i restoran koji je zauzeo celu plazu skoro. Ona je pomerila pola lezaljki, svadjala se sa konobarom, rekla da ce zvati inspekciju, i doso gazda i sklonio pola maltene, lezaljke, suncobrane, stolove. Kaze ne smeju to da rade ali niko ne ferma, svi stavljaju, pa ako prodje. Ali ipak mora da skloni jer su kazne paprene. Kaze bezobrazni su i napadni i zato se svadja lokalno stanovnistvo uvek.
Otisli na neku plazu, nebitnu, ustekanu, postoji bar i restoran koji je zauzeo celu plazu skoro. Ona je pomerila pola lezaljki, svadjala se sa konobarom, rekla da ce zvati inspekciju, i doso gazda i sklonio pola maltene, lezaljke, suncobrane, stolove. Kaze ne smeju to da rade ali niko ne ferma, svi stavljaju, pa ako prodje. Ali ipak mora da skloni jer su kazne paprene. Kaze bezobrazni su i napadni i zato se svadja lokalno stanovnistvo uvek.
Pa fazon kao u srbiji kad baste kafica zauzmu veci deo trotoara ili trafike koje se sve vise sire svojim friziderima i mobilijarom po trotoarima, mene to uzasno nervira, debile koji su to dozvolili treba streljati, takav nacin trpanja para u budzet grada ili koga vec mi je totalno nenormalan. Konkretno u mom gradu ima vise takvih primera gde se trotoarom bukvalno na kant provuku dvoje posto se trafika toliko rasilira da je dosla na 1m od ivicnjaka gde su parkirana kola, muka je proci sa decijim kolicima a kamo li se jos mimoici sa nekim, isto ima i kafica koji su se tako rasili a meni tek nije jasan narod koji tu sedi gde te svako ocesa kad prodje, kaslje i kija u kafu, itd. znaci debilizam totalni kako god okrenes. Tako i grci koriste plaze, dobiju vrv neki projekat koliko mogu da zauzmu a onda posto niko to ne kontrolise cepaj dok moze e zato mi je drago ako ih stvarno konacno sankcionisu i smanjuju im prostor.
Ovde da krenes da sklanjas prvo bi te polomili vlasnici kafica, pa policija i na kraju bi odgovarao.OMP napisao: 14 Jun 2024, 22:24 Pa fazon kao u srbiji kad baste kafica zauzmu veci deo trotoara ili trafike koje se sve vise sire svojim friziderima i mobilijarom po trotoarima, mene to uzasno nervira, debile koji su to dozvolili treba streljati, takav nacin trpanja para u budzet grada ili koga vec mi je totalno nenormalan. Konkretno u mom gradu ima vise takvih primera gde se trotoarom bukvalno na kant provuku dvoje posto se trafika toliko rasilira da je dosla na 1m od ivicnjaka gde su parkirana kola, muka je proci sa decijim kolicima a kamo li se jos mimoici sa nekim, isto ima i kafica koji su se tako rasili a meni tek nije jasan narod koji tu sedi gde te svako ocesa kad prodje, kaslje i kija u kafu, itd. znaci debilizam totalni kako god okrenes. Tako i grci koriste plaze, dobiju vrv neki projekat koliko mogu da zauzmu a onda posto niko to ne kontrolise cepaj dok moze e zato mi je drago ako ih stvarno konacno sankcionisu i smanjuju im prostor.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Mi smo prosli u cetvrtak obilaznicom, oko 10.30h po nasem vremenu,usporen saobracaj obilaznicom ali nismo stajali, kretala se kolona.
Odseli smo u Haniotiju, kupamo se na Paliuri plazi, 2 lezaljke i stolica 20€ konzumacija. Cene kafe 4-5€, pivo, sokovi 4€...Skroz pristojno a plaza i lezaljke prelepe.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Odseli smo u Haniotiju, kupamo se na Paliuri plazi, 2 lezaljke i stolica 20€ konzumacija. Cene kafe 4-5€, pivo, sokovi 4€...Skroz pristojno a plaza i lezaljke prelepe.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ima na palmi, pametnice komunističke su propisale da lezaljke ne smeju da budu preko 20 eura komplet sa suncobranom. I onda su druge pametnice stavile da te od 20 eura nisu ni za k, sa suncobranom veličine kišobrana, i na njima bukvalno nije moguće ležati.
A onda su pored stavili VIP deo od 10 setova, pošto je očigledno zakonom propisano koliko sme biti ovih i onih, koji su normalni ali koštaju 20 eura po komadu, znači 60 za komplet. Sve se završi time da svako normalan ode kupi suncobran i pobode sebi odmah pored
Još jedno podsećanje zašto komunizam ne valja, osim stanja svuda gde je imao ikakvog uticaja.
A onda su pored stavili VIP deo od 10 setova, pošto je očigledno zakonom propisano koliko sme biti ovih i onih, koji su normalni ali koštaju 20 eura po komadu, znači 60 za komplet. Sve se završi time da svako normalan ode kupi suncobran i pobode sebi odmah pored

Još jedno podsećanje zašto komunizam ne valja, osim stanja svuda gde je imao ikakvog uticaja.