Auto-klima
Re: Auto-klima
Rasprave o primercima kola starim 15 godina su bespredmetne, jer tu sve manje igra ulogu koji je proizvođač i model, a više kakav je život živeo do tad.
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Nemaš za čime da žališ, jer sigurno nije bio ni približno dobar kao ovaj.milosg napisao:
Ponekad mi bude žao što sam prodao 307icu
Inače najbolje hladi nov auto.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Poslednja izmena od 123456 u 14 Jun 2024, 13:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Tačno sve... 

cozmo napisao: 14 Jun 2024, 13:39Ne bih se bas slozio. Ekologija, ustrojavanje, stednja kod EV i hibrida u nekim modelima u kojima sam se vozio (novim) rezultuje slabijom klimatizacijom.123456 napisao: 14 Jun 2024, 13:22milosg napisao:
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Onda ti nesto nije bilo ispravnomilosg napisao: 14 Jun 2024, 13:08
Ponekad mi bude žao što sam prodao 307icu... ja definitivno bolje rashladim piće u frižideru nego u autu.
Sad, da dodam ipak nešto što je u vezi sa temom, u 307ici sam se prilično kuvao na granici dok sam čekao satima na + ko zna koliko u sred leta. Bila dopunjena klima pre puta, ali stajanje u mestu, vreo asfalt, direktno sunce... njah![]()

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Na Passatu B 5.5 koji sam vozio klima je radila bukvalno fenomenalno. I to je bio karavan. Bas je razbijala kako radi (bolje od 307 svakako).markoue napisao: 12 Jun 2024, 16:09 Na caletovom Pezou 307 klima nije punjena 12 godina, ubija kako hladi.
Ja iskreno nisam zadovoljan Passat-ovom klimam (B7 je u pitanju).
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Do j**a!shandu90 napisao: Jel verujes da od 2006 nikad na dopunu nije isla astra![]()

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Auto-klima
Primera radi bmw 5 e60 je tako hladio da si morao da uštineš na samom otvoru za hlađenje tj. da mu smanjiš protok jer je često znalo da bude prehladno i na najnižem stepenu duvanja automatske klime.milosg napisao:
Onda dve generacije kasnije izbace na tržište g30 koji jednostavno ne hladi dovoljno i moraš da apdejtuješ softver i skidaš neku insulaciju ne bi li klima bila prihvatljiva(posle su par godina kasnije ispravili).
Da li su ti inženjeri radili od kuće kad su razvijali auto ili je jednostavno bmw hteo da ušpara na nekom testiranju, meni nije jasno, al da se desi takva greška(sto bi rekli regression), meni je neshvatljivo.
- Eskimko
- Pridružio se: 14 Jan 2018, 22:15
- Garaža: Citroën C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Gledaju da ustede na svemu. Ne bi verovao da ako nadju jeftiniji npr mosfet za pola evra oni ce da ga ugrade u neki proizvod koji ide u auto.
Ali
Ali

ftj napisao: 14 Jun 2024, 20:20 Primera radi bmw 5 e60 je tako hladio da si morao da uštineš na samom otvoru za hlađenje tj. da mu smanjiš protok jer je često znalo da bude prehladno i na najnižem stepenu duvanja automatske klime.
Da, e60 ubija kako hladi...
Ako se ne varam, i e39 je bio brutalan, odavno se nisam vozio.
Ovo za nova auta i da najbolje hlade je tačno samo u smislu da hlade kako je fabrika i predvidela, jer ništa nije pohabano i zaprljano. Međutim, kod većine novih u nekoj nižoj i srednjoj klasi je hlađenje baš kilavo.
https://elcielektronik.com/en/refrigerant-quantities/
Puno toga objašnjava o snazi klime u kW odnosno koliko jako može da hladi i ima rezerve rashladnog kapaciteta za rad pri visokim spoljnim temperaturama.
Puno toga objašnjava o snazi klime u kW odnosno koliko jako može da hladi i ima rezerve rashladnog kapaciteta za rad pri visokim spoljnim temperaturama.
Ima li smisla raditi dezinfekciju klime ozonom? Primetih ove godine da slabo hladi, izgleda da treba freon da se dopuni pa razmisljam da odradim i dezinfekciju s obzirom da nikada pre nisam radio.
Ako ne smrdi, sto bi cackao mecku.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ne smrdi nego auto je star 10god, pa reko sto da ne. Filter kabine se menja na svakom malom servisu. Nista onda, samo cu dopuniti freon.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Nike cackanje mecke ciscenje Ozonom.
Prvo se dezinfikuje ceo auto, drugo i sam isparivac.
Ozon je apsolutno bezbedan za dezinfekciju i najbolji.
Za 2.000din godisnje je smesna cena za dezinfekciju cele kabine vozila
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Prvo se dezinfikuje ceo auto, drugo i sam isparivac.
Ozon je apsolutno bezbedan za dezinfekciju i najbolji.
Za 2.000din godisnje je smesna cena za dezinfekciju cele kabine vozila
Sent from my SM-S918B using Tapatalk