Bio sam na prezentaciji i mogu reći da sam prijatno iznenađen koliko se Renault potrudio oko ovog modela. Baš puno tehnoloških inovacija, unapređenja postojećih sistema, sve to spakovano u izuzetno atraktivnu karoseriju, mnogo većih dimenzija neg što izgleda na fotografijama pa čak i na prvi pogled uživo.
Meni se jako dopao još na Sajmu automobila i jedva sam čekao prezentaciju, a sad ne mogu da dočekam kad ću stići na red za test vožnju. Renault želi ovim modelom da zakorači na teritoriju premijuma, gde u D-SUV segmentu ima ozbiljnu konkuenciju. Pre nego kažete ma daj, kakav Renault i premijum, upoznajte se malo pobliže pa se uverite da su ozbiljni u toj nameri. Cena koja počinje od 45k evra deluje previsoko. ali pogledajte samo spisak opeme:
Renault Rafale
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Renault Rafale
Posetite www.garaza.rs !
Cena od 45 hiljda za niži paket jeste (pre)visoka, posebno kada vidiš da taj nema ni grejanje prednjih sedišta, a ni "pola" sistema asistencija.
"Dodaš" još 5.000 evra za viši paket i misliš da si "rešio sve", ali, onda pogledaš šta su sve opcije za viši paket ( ozvučenje, LED Matrix, dodatni sistemi asistencije ... ) i taj Rafale sa 1,2 hibridom ako je opremljen lako dodje do 55-60 hiljada.
"Dodaš" još 5.000 evra za viši paket i misliš da si "rešio sve", ali, onda pogledaš šta su sve opcije za viši paket ( ozvučenje, LED Matrix, dodatni sistemi asistencije ... ) i taj Rafale sa 1,2 hibridom ako je opremljen lako dodje do 55-60 hiljada.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Nemci tako rade godinama.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Nije problem što se kod ovog Renoa oprema finalizuje kroz opcije, već što je polazna cena "bolesna" u svetlu standardne opreme i motorizacije.
Lepo spakovan Rafale sa 3-cilindričnim 1,2 hibridom i samo prednjim pogonom je 60 hiljada evra, kao onaj sa Sajma.
Za te pare ti ni Nemci neće ponuditi 3-cilindrični 1,2 hibrid.
Pa, za 60 hiljada evra je moguće (uz uobičajeni BMW popust) uzeti odlično napakovan BMW X1 dizel od 163 ks sa xDrive pogonom ( njemu je osnovna cena 48.710 ), a još manje košta novi Contryman sa istim motorom (39.990).
Da, na sve njih treba staviti i dodanu opremu, ali, moguće je njih lepo napakovati po ceni ovog Renoa.
Da, jeste ovaj Reno veličinom klasa iznad, ali, njemu je cena tri klase iznad - za onaj svet u kome Reno nastupa.
Pa, u odnosu na ovaj Rafale (ako je slično opremljen) veoma jeftino deluje čak i nova hibridna Honda CRV u višem nivou opreme. Pri čemu je taj CRV sa AWD pogonom. I sa 2,0 hibridom sa 4 cilindra.
Naprodavaće se Reno ovih Rafala po ovim cenama samo tako ...
Lepo spakovan Rafale sa 3-cilindričnim 1,2 hibridom i samo prednjim pogonom je 60 hiljada evra, kao onaj sa Sajma.
Za te pare ti ni Nemci neće ponuditi 3-cilindrični 1,2 hibrid.
Pa, za 60 hiljada evra je moguće (uz uobičajeni BMW popust) uzeti odlično napakovan BMW X1 dizel od 163 ks sa xDrive pogonom ( njemu je osnovna cena 48.710 ), a još manje košta novi Contryman sa istim motorom (39.990).
Da, na sve njih treba staviti i dodanu opremu, ali, moguće je njih lepo napakovati po ceni ovog Renoa.
Da, jeste ovaj Reno veličinom klasa iznad, ali, njemu je cena tri klase iznad - za onaj svet u kome Reno nastupa.
Pa, u odnosu na ovaj Rafale (ako je slično opremljen) veoma jeftino deluje čak i nova hibridna Honda CRV u višem nivou opreme. Pri čemu je taj CRV sa AWD pogonom. I sa 2,0 hibridom sa 4 cilindra.
Naprodavaće se Reno ovih Rafala po ovim cenama samo tako ...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
U koji red veličine spada ovaj Rafale? Nemojte mi B,C,E, već neki konkretan model 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Po dužini, kod tih SUV kupea, pre X4, GLC i sl. Od klasičnih Kodiaq, Tiguan AllSpace, XTrail, Forester, ali nije isti koncept
TapaT
TapaT
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...