Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od steva_anya »

Milos_kg napisao:Stigle Xperie T, Note 1, HTC 8x, Lumia 900... ako je neko zainteresovan, neka se javi na PM.
Mozes li nabaviti Lumia 920 i koliko je €? (znam da je nov model)
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Mogu da je nabavim, ali tek oko 20.januara moze da stigne... Cena ne znam koja bi bila, ne znam u ovom trenutku...al bi sigurno bila niza nego sto je kod nas.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Igram se vec dva dana novim telefonom i moram priznati da pocinje da mi se svidja sve vise i vise :D
Danas sam obisao gomilu radnji kako bih uzeo futrolu, ali nigde nemaju za ovaj model. :(
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Dobio sam neki Galaxy Y, Samsung, malo da se zezam sa njim.
Najbolje zaobici ovaj model, vreme ga je pregazilo...
Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Koji je Android???
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

2.3.6
Nadam se da ce cale malo da uleti u svet smart telefona sa njim, inace je ekran sa rezolucijom 320x240, vrlo neugodan za rad...
Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od Saša »

Da, malo je to za touch screen. 480x320 je minimum minimuma za neko ugodno korišćenje. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ja imam Galaxy Y. Uzet na ugovor preko Vipa pre godinu dana. Stvarno mi nije jasno zasto su ga opet ubacili u ponudu. :uf:

Inace slazem da ga je pregazilo vreme i da je mali ekran i rezolucija. Ja kod njega ne mogu da smislim njegov oblik, tezinu i kvalitet izrade. Jedva cekam da mi istekne ugovor.

Sent from my Samsung using Tapatalk.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Risto napisao:meni je to fino hardverski konfigurisan telefon na kom bi meni jedino blic nedostajao, cini mi se ili kao slabija verzija s2 ili kao jaca verzija obicnog SGS 1... U svakom slucaju nisi lose prosao sa tim poklonom :D
Jao to sa blicom sam tek sinoć primetio. Stvarno su debili da ne stave diodu koja košta verovatno 10centi. Ipak nisam loše prošao, pogotovu obzirom na cenu ;) . Pretpostavljam da je čoveku bio backup telefon. Evo prvih utisaka nakon dana korišćenja... Telefon jako lepo radi i brži je od HTC Legenda, koji je ipak celu generaciju ipo iza ovog modela. To nije ni teško obzirom da ima 2x brži procesor. Ekran je solidan, ima dobru sliku, rezolucija 800x480, dijagonala 4" i blizu je gornje granice upotrebljivosti jednom rukom. Tome doprinosi i to što je telefon tanak pa ne leži u ruci baš najbolje, a naročito što je od glatke plastike koja kliza. HTC definitivno ima mehaniči bolje urađene telefone. Sa njim je stigao i onaj gumeni omotač, pa donekle vadi situaciju sa držanjem, iako ružno izgleda. Što se SW tiče, koristi valjd Gingerbread i bolji je od Froyo-a na HTC-u. Iako je defaultno sa više aplikacija neke stvari mi strašno nedostaju iz HTC-ovog Sense softvera. Recimo Samsung nema kršten widget za sat :kuku: Takođe virtuelna tastatura je mnogo bolja kod Sensea, specijalni znaci se lakše dobijaju pri kucanju. Baterija, znatno jača, što i ne čudi obzirom na ekran i procesor, ali paradoksalno i duže drži. Zaključak... pa onako neke stvari mi se veoma dopadaju, neke ne. Šta znam, koristiću ga par dana pa ću videti kako će se ponašati i šta dalje sa njim.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Sat možeš da ubaciš kakav hoćeš (čak i baš takav kakav je na HTC-u), ima milion aplikacija na gplay-u, tastaturu takođe... Ne moraš da ostaneš na tome što si dobio u telefonu. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Tama tako. To trazi na play store i ukucan sense clock widget. Mislim da se tako zove htc sat. A za tastaturu ti preporučujem swiftkey tastaturu. Samo nadji krekovanu.

Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Gledao sam juce da uzmem Lumiu 920...
Posao sam sa idejom da je sigurno uzimam ali sam se predomislio.
I ako i dalje mislim sve najbolje o tom telefonu mislim da je 40% veca cena u odnosu na HTC 8x i Sasmsung Ativ S ipak neopravdana.

Jos jedna zanimljivost...Lumia je od skora u ponudi kod jednog operatera u CH i na ugovor je skuplja od standardno najskupljeg iPhone-a...hrabar potez Nokie ;)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

:plusone: . hmm malo mi cudno za nokiu, umesto da krenu malo sa reklamom i da imaju sto manje marze da povrate kupce oni prc. pitanje je ko je sada hrabar da uleti, posle dosta njenih promasaja proteklih godina.
Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Koliko ja znam,pocetna cena bez ikakvog ugovora za Lumiu je 650e...
Za 2,3 meseca ima da padne ispod 600e...
Ne znam koliko je kod vas Iphone,ali kod nas je najslabiji model 700e...
HTC jeste nesto ispod 500e sada,ali je taj model na trzistu od septembra,vec 3 meseca,a koliko se secam i on je bio 700e kada je tek izasao...
U nekim zvanicnim radnjama kod nas je i dalje 700e...

Jednostavno,to su sve top end modeli i to im je cena...
Drugo,920 je barem 30% bolji od HTC-a,sudeci po onome sto sam ja gledao...

A cenu koju daje neki operater ne diktira Nokia...
Svi ga dobijaju po istoj ceni od dobavljaca,do prodavca je koju ce cenu da stavi i kakve ce popuste da omoguci uz druge usluge...

Trziste je zajebano,retko ko daje pare za High-end modele,pasce i Lumiji cena veoma brzo...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Razbiću ovo moje govno. Od malopre ne prepoznaje SD karticu. Probao sa vađenjem i vraćanjem kartice, "na živo", pa isto to ali sa ugašenim telefonom, pa vađenje baterije, ali ništa ne pomaže. Kaže da je kartica prazna ili da ne prepoznaje format, te traži da se formatira. A tu mi je gomila stvari, puno aplikacija linkovano preko Link2SD i sad dok bi sve to ponovo namestio, izrasli bi mi rogovi.
Probaću neku drugu varijantu, preko kompa, da je vratim. Ako je neko imao ovakav problem i zna neko provereno rešenje, neka piše.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori