TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od ljuba »

Sredjujem robot usisivac irobot roomba 770 koji ima vise od 10 godina, i jos lepo radi (mada ga nismo koristili bar 5 godina), sada sam narucio bateriju koja je 4 puta vece od originalne i sve mi je lepo islo do ciscenja. Posebno sa ciscenjem spoljasnosti - lepljivom plastikom. Spoljni omotoc je verovatno od starosti postao lepljiv na dodir i to se tesko do nikako skida. Da li neko ima savet kako to napasti?
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Šta je preporuka trenutno za inverter klimu (9 ili 12) do 50ak hiljada? To je za prostoriju od nekih 20 kvadrata.
Bitna mi je efikasnost i da nije preglasna.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Mi imamo dve Daikin i bas dobro hlade. Skoro kao Peugeot 307.
Jedva da se čuju dok rade.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

One su kod nas preko 70000. Ja bih ipak dao do 50ak hiljada. Nego nisam trenutno u materiji pa ne znam šta bi od invertera imalo povoljno. Neki gree, bergen, hisense...

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Nema tu baš puno mudrosti. Koliko para toliko muzike. A klima traje 20 godina npr.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ja sam uzeo Gree Pular 12 pre par meseci i zadovoljan sam. Tako nešto sam je platio. Dolazi u setu s 3m materijala. Racunaj da je bar u BG ugradnja 20.000 dinara. Sestri smo juče ugradili.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Odlične su gree, zato gledam šta je kvalitetno od njih, bergena (gree za srbiju) i hisense. Samo je fora sto nema podataka o ekikasnosti klima tj kapacitetu greja ja i hlađenja. Samo lupe one razrede i kao veruj tome.

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Sve one danas rade fino ali definitivno ima razlika u načinu radu, buci koju proizvode i samoj efikasnosti, odnosno potrošnji struje. Primer: komšija iz zgrade se odselio van grada u vikendicu koju su adaptirali i sada žive tamo već četvrtu godinu i grejanje je rešio sa 4 inverter klime (i dobrom izolacijom kuće naravno). Prvo je kupio 3 jeftinije (mislim da je Gree u pitanju) a četvrtu skuplju (Samsung). Kaže da je znao da ova Samsung tako dobro radi - "zagrizao" bi i kupio sve 4 takve. Kao prvo - ne čuje se uopšte da radi, morao je prići ispod nje da čuje da li uopšte radi kada je instalirana. Drugo - troši znatno manje struje od ovih jeftinijih (prati rad sve četiri on-line preko neke aplikacije ili šta već) i Samsung bukvalno "ubija" kako savršeno radi kada uhvati neki svoj "ritam". Ima naravno i puno više opcija podešavanja. Majstor koji mu je sve to ugrađivao se oduševio kada je instalirao tu poslednju Samsung odnosno kada je otvorio rekao je da ova ima u sebi pravu toplotnu pumpu... Gree su bile reda veličina 60-70.000 din a Samsung oko 120.000 din.

Mene isto čeka kupovina tih klima za kuću koju upravo sređujem tako da ću ići sigurno na bolju opciju jer kako neko reče - klime traju i po 20 godina i vredi investirati malo više.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Majstor koji mu je sve to ugrađivao se oduševio kada je instalirao tu poslednju Samsung odnosno kada je otvorio rekao je da ova ima u sebi pravu toplotnu pumpu...
Sve sve ali... najjače je ovo prepričavanje :rofl:

Što se tiče koji brend tražite onaj koji ima najbrži servis tj dobavu delova kada zatreba, pogotovu ako će služiti i za grejanje objekta.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Saša »

Pa pišem kako mi čovek rekao. Za mene je to veoma korisna informacija koja je došla od ozbiljnog čoveka.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Prošle ugradio jeftini Vox inverter u kancelariji. Spoljašnja jedinica zna da tandrče na nekom opterećenju, unutra nisam primetio da se duvanje nešto razlikuje od klasične klime... Pre neki dan stavio Fujitsu kući, em se ne čuje em se ni ne oseti kad radi, više je to neki povetarac koji konstantno ćarlija, baš kako sam i zamišljao da treba da radi inverter. Vox je bio nekih 36k, Fujitsu je 78k, sa jedne strane duplo, sa druge strane ugradnja košta isto pa to smanjuje relativnu razliku.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Svaki klima uređaj je po definiciji toplotna pumpa, kao i frižider. Tako da ili majstor nema pojma ili taj što prepričava.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Saša napisao: 20 Jun 2024, 10:07 Pa pišem kako mi čovek rekao. Za mene je to veoma korisna informacija koja je došla od ozbiljnog čoveka.
Kako bre od ozbiljnog čoveka kada je totalna dezinformacija, zapravo smešno to što je neki čovek čuo od nekog pa onda prepričao tebi a ti nama...a ko zna šta je zapravo zaista rečeno.

Toplotna pumpa ili dizalica topline je svaki uredjaj koji putem rashladnog (freonskog tzv) ciklusa vrši prenos toplote sa mesta nižeg temperaturnog nivoa na mesto višeg temperaturnog nivoa.

Kućna klima, frižider, zamrzivač, rashladna vitrina za vina, rash. vitrina u prodavnici, na kiosku, klima za grejanje, centralna tzv, toplotna pumpa za grejanje.....itd itd.

Zato je izjava da je neki model nekog brenda baš prava toplotna pumpa i nekakav vau prosto besmislena.
A pogotovu za Samsung koji je rekao bih neka treća liga u tom segmentu.

Daikin, Fujitsu, Hitachi, Toshiba, Mistusbishi pa i Panasonic (sa Sanyo tehnologijom) su ono što je prava prva liga a što se pokaže kada su najgori mogući uslovi rada a oni rade besprekorno i tiho. (neki sam brend i izostavio, ima još u toj prvoj ligi kvaliteta načina rada).

Ipak treba makar malo i logike i informacija pre nego što se svašta počne širiti kao "korisna informacija", koja zapravo šteti više onome ko tek treba da sazna o čemu se tu radi. :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

O Ljubitelju, jesi li jedva dočekao da raspališ iz svega naoružanja? Slika

Ja sam iz njegove (komšijine) priče zaključio da ipak vredi dati koji dinar više za bolji uređaj i to je meni lično sasvim dovoljno. U detalje rashladnih uređaja se ne razumemo ni ja ni on, to je valjda očigledno.

A sa treće strane, ovako laički, ipak verujem da itekako ima razlike u konstrukciji, kvalitetu komponenti i ostalom između jeftinijih i skupljih uređaja, tako da ta njegova priča na kraju ipak ima neke logike, iako verovatno nije prepričana na najtačniji način. :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Naravno da ima razlike, koliko para toliko muzike. Dobar inverter se verovatno sam isplati kroz potrošnju električne energije u odnosu na jeftinu klimu, posle 10, 15 sezona.
Odgovori