Elektronska naplata putarine
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Re: Elektronska naplata putarine
Tnx. Sutra cu da pokusam da odradim to na vreme, iako ce mi trebati tek za septembar.sebekkg napisao:Ako si već otvorio nalog na toll4all onda samo dodaš kartice za svaku zemlju ponaosob. Ako još nisi uradio onda na sajtu enpay imaš uputstvo za dodavanje taga na toll4all i onda opet ovi koraci koje sam napomenuo.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Nema nikakvih informacija za T4all za BiH i HR?
- RobiNS
- Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
- Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125
Ni za Grčku? 

Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Sva sreća pa odavno znamo da ne verujemo u obećane rokove.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Upravo sam i ja podneo zahtev, pa taman da vidimo koliko će brzo stići.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja sam izgleda jedini koji zagovara pripejd dopunu tagova 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Da li je i dalje znatno brže preko Jabuke za Kotor i pored ovog auto-puta? Treba da idem za mesec dana iz NS za Kotor pa zato pitam.pedja napisao: 16 Jun 2024, 10:43
Novi delom AP nisam prošao, jer sam od otvaranja uglavnom išao na Jabuku/Žabljak, tj ka Boki/HN.
TapaT
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ako se izuzmu granice, mislim je do Kotora veoma slično putovanje na sva tri načina: AP, Žabljak, Bosna.
E sad, u sezoni treba uzeti u obzir da se (tokom dana) može odužiti put između Budve i Kotora, pa i spust u BD sa Cetinja.
TapaT
E sad, u sezoni treba uzeti u obzir da se (tokom dana) može odužiti put između Budve i Kotora, pa i spust u BD sa Cetinja.
TapaT
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
To imam u glavi, ali planiram stići u ranim jutarnjim satima u Budvu pa se tešim da neće biti tolika gužva 

Da li neko ima iskustva ili zna kako se skida nivac za prolazak sa eNPAy kroz Makedoniju koji je povezan u toll4all. Kartica je Srpska NLB i sa istom karticom imam i dinarski i devizni racun. Pitanje je da li kupivati eure (koliko zbog konverzija nor 13€ ili vise) ili se skidaju dinari sa konverzijama (denar-dinar-euro). Pa ako ne dira eure sa deviznog vec skida dinare da onda nista ne stavljam na devizni racun?
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Edit: Nisam pročitao da je ENPay, tu nemam pojam šta se dešava.
Moja teorija, a nisam još prolazio kroz Makedoniju sa novim sistemom pa samo teoretišem na osnovu toga kako izgleda proces autorizacije kartice, kad ubaciš karticu za Makedoniju na sajtu, naplatu ti vrše Makedonski autoputevi ili kako im se već zove organizacija. To je praktično isto kao da platiš karticom na rampi. Samim tim njihova naplata je u denarima. Tu već stupa tvoja banka na scenu, da li će denare da naplati sa deviznog ili dinarskog računa. 99% će naplatili sa jednog računa ako na drugom nemaš ništa. U mom slučaju Rajfajzen naplaćuje denare sa EUR računa, a kako su mi rekli u banci skinuli bi i sa dinarskog da je EUR račun prazan. Pitaj banku.
Inače kroz Srbiju toll4all ne skida sredstva odmah već sabere na kraju dana. Tj. naplatu radi JP Putevi Srbije, a ne Toll4all, to se uklapa u gornju teoriju. Ako u tom trenutku ne uspe naplata probaće ponovo, pa ako se baš desi da mora sa EUR računa prebacićeš tad sa ebankigom.
Moja teorija, a nisam još prolazio kroz Makedoniju sa novim sistemom pa samo teoretišem na osnovu toga kako izgleda proces autorizacije kartice, kad ubaciš karticu za Makedoniju na sajtu, naplatu ti vrše Makedonski autoputevi ili kako im se već zove organizacija. To je praktično isto kao da platiš karticom na rampi. Samim tim njihova naplata je u denarima. Tu već stupa tvoja banka na scenu, da li će denare da naplati sa deviznog ili dinarskog računa. 99% će naplatili sa jednog računa ako na drugom nemaš ništa. U mom slučaju Rajfajzen naplaćuje denare sa EUR računa, a kako su mi rekli u banci skinuli bi i sa dinarskog da je EUR račun prazan. Pitaj banku.
Inače kroz Srbiju toll4all ne skida sredstva odmah već sabere na kraju dana. Tj. naplatu radi JP Putevi Srbije, a ne Toll4all, to se uklapa u gornju teoriju. Ako u tom trenutku ne uspe naplata probaće ponovo, pa ako se baš desi da mora sa EUR računa prebacićeš tad sa ebankigom.
Nema to veze sa Enpay, to zavisi od banke. Ja sam u RF i moram da imam evre na deviznom, ne povlaci mi dinare sa racuna...
Послато са 2312DRA50C помоћу Тапатока
Послато са 2312DRA50C помоћу Тапатока
Pre dvadesetak dana sam se vratio iz Grčke preko Makedonije sa tagom Puteva Srbije. Putarina kroz Makedoniju je koštala 380 denara, a Raiffeisen banka je sa VISA kartice skinula tačno 742,52 dinara + 7,2 dinara. Na toj kartici imam samo dinare, bez deviza.
Ima li i dalje da se kupi kartica na pumpi cim se udje u Makedoniju koja pokriva putarinu do izlaska iz zemlje?
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Sent from my SM-A715F using Tapatalk