Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

sebekkg napisao:malo mi cudno za nokiu, umesto da krenu malo sa reklamom i da imaju sto manje marze da povrate kupce oni prc.
Tako i ja kontam...trebali su da ponude ovaj telefon za manju cenu od top Samsunga (navodim zato sto je najpopularniji) pa da cekaju da se ljudi upecaju.

@Heroj

Lumia je ovde u radnji 580e a na netu moze da se uzme i za malo manje.

HTC 8x je 430e
Ativ S (WP8 verzija S3ojke) 415e.

S3 420e
Note 2 480e

Iphone je u radnji skuplji (50e) ali ja pricam o ponudi jednog operatera...
Xepoj87 napisao:Trziste je zajebano,retko ko daje pare za High-end modele,pasce i Lumiji cena veoma brzo...
Slazem se...i brzo i puno jer mislim da nisu u situaciji da lupaju tako visoke cene.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Po čemu je lumia toliko dobra? Kolko vidim nema full hd ekran već 720p. U nekoj reklami videh i za james bond sony da kažu da ima full hd a u specifikacijama opet 720p.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

1920 x 1080 na 4-5"? Sta ce ti full hd ekran te velicine? :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Floyd je napisao ranije da ima a vidim po specifikacijama da nema. Meni ne treba ali svakako mi je fascinantno kad tako nešto uspeju da naprave.

šljamsung je najavio da će galaxy s4 imati full hd i savitljiv ekran. U svakodnevnoj upotrebi se te stvari verovatno ne mogu provaliti tek tako ali sigurno da utiču na celokupan utisak. Rezolucija naravno nije presudna na celokupan kvalitet ekrana ali sigurno da dosta utiče. Koliko znam trenutno za laptopove najbolji displej pravi apple.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Naravno, to je samo teski marketing, slicno kao i kod foto aparata i fame sa "megapikselima".

Nazalost, mali broj ljudi (verovatno manje od 0.1%) zna da dobar DSLR od pre 10 godina koji ima rezoluciju senzora od samo 2MP (1600x1200) pravi neuporedivo kvalitetnije fotografije od danasnjih prosumer aparata koji imaju i po 20MP. Zabava za milione iliti za 99.9% ljudi koji pojma nemaju ni o cemu i kupuju ono sto im servira televizija. Jbg...

A kad smo kod fotoaparata i mobilnih, da vidim koji procenat moze da stane na crtu SE K800i koji je model star skoro deceniju... :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Za aparate se slažem ali za ekrane stvarno mislim da je rezolucija veoma bitna. Što se tiče fotoaparata na SE, mislim da je tu glavna razlika bila što je taj fotoaparat imao pravi blic(xenonski kobajagi) i mogao je da se koristi kao pravi fotoaparat u slučaju slabijeg svetla.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Nokia je u uvek bila (sada moram da upotrebim taj bezvezni izraz, ali da bi se najlakše razumeli), tj imala imidž premium proizvod i naravno da nastupa na takav način, koji jeste rizičan, ali može biti jedini ispravan. Njena ciljna grupa su ljudi koji razmišljaju o iPhone pre svega. HTC 8x i Lumia 620 su "zaduženi" za kupce "android/samsung" profila. Lumia 920 je flagship wp8 telefona i pledira da bude najbolji telefon u ovom trenutku na tržištu. Uopšte, wp8 po svom karakteru operativnog sistema više napada Apple i Nokia je ime koje ima "težinu" da se nosi sa Apple, a tek kad naraste broj proizvođača i aplikacija biće ozbiljnija pretnja za android. Microsoft očekuje da tek za dve godine imaju 16% tržišta.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

ftj napisao:Za aparate se slažem ali za ekrane stvarno mislim da je rezolucija veoma bitna. Što se tiče fotoaparata na SE, mislim da je tu glavna razlika bila što je taj fotoaparat imao pravi blic(xenonski kobajagi) i mogao je da se koristi kao pravi fotoaparat u slučaju slabijeg svetla.
Sracunaj broj tacak po incu za 720p i 1080p i bice ti jasno da za 4-5" ekrane nema bash nikakvog smisla.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Moraju da spreme nesto zaista ultra ako hoce da otimaju kupce Iphonu, za mene je Nokia i imidz izgubila pre nekoliko godina, sumnjam da ce se vratiti bas brzo. A i ime su izgubili na totalno debilan nacin sto se mene tice.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Ok to je određeni broj pixela po inču ali i dalje ne vidim zašto je besmisleno? Što više to bolje.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

@trojanac

Koji je model/verzija/kartica u pitanju? Ja za takve probleme obično idem na xda-developers forum, svašta ima, ako hoćeš mogu da pogledam pošto sam odavno registrovan.
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Pre mesec dana ponovio sam se sa Nokijom E7. Danas me je odusevio jer sam snimao neke video fajlove u HD formatu i samo sam na telefon prikljucio USB dodatak, ustekao flash drive u telefon i prekopirao video fajlove.

Odlicna funkcija :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja i dalje furam k800, strasan multifunkcionalni uredjaj...

Sent from my Commodore 128
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Za HTC DESIRE X u Beogradu nigde nema ni silikonska futrola ni onaj deo sto ide na poledjinu aparata. Zato ima za DESIRE V, ali ovi nesretni prodavci nemaju pojma o tome.
Danas sam morao da ubedjujem jednu gospodjicu da su ova dva telefona spolja identicna i da mi odgovara i maska od DESIRE V
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

fq400 napisao:@trojanac

Koji je model/verzija/kartica u pitanju? Ja za takve probleme obično idem na xda-developers forum, svašta ima, ako hoćeš mogu da pogledam pošto sam odavno registrovan.
Telefon je HTC Wildfire S. Kartica je Apacer 4GB, kupljena pre manje od godinu dana.
Ubacio sam je u SD adapter, da bi mogao da je ubacim u čitač memorijskih kartica i prikačim na komp, ali se ništa ne dešava. Komp je uopšte ne vidi, ni W7 ni XP. Kad se ubaci u telefon, prijavi grešku i daje opciju za formatiranje kartice. Kao da je telefon vidi. Ne znam, nisam pametan. Još nisam odlučio da li da formatiram karticu, pa da vidim šta će se desiti, ali izgleda da ću morati.

EDIT: Ma kakvi, nema vajde. Crkla kartica 100%, ne reaguje ni na format. Imam negde od 2GB koju sam dobio uz fon, ali uzeću posle ng novu od 8GB.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori