TV - Audio - Video - bela tehnika
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: TV - Audio - Video tehnika
Uz dobar deo 3D televizora se dobijaju naočare, od dva do sedam komada. Pun 3D efekat u odnosu na kvazi 3D karakteriše dubina scene i objekti koji "iskaču iz ekrana". Npr. kada gledaš Euro Sport 3D, znak televizije je tačno na pola puta između tebe i televizora, kao da ga je neko okačio na kanap da visi sa plafona.
Kada budeš imao fore, svrati do moje firme pa ćeš se upoznati sa celom pričom.

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Mobilne telekomunikacije
Besmisleno je zato sto ljudsko oko ne moze da detektuje razliku kod te velicine ekrana. (ako ne buljis sa 10 cmftj napisao:Ok to je određeni broj pixela po inču ali i dalje ne vidim zašto je besmisleno? Što više to bolje.

Bas kao sto je potpuno svejedno za 32" TV da li je 720p ili 1080p ako se gleda sa 4 metra (i manje, ali nebitno) - ljudsko oko ne moze da detektuje razliku i to je to.
Daleko su bitnije ostale karakteristike ekrana, recimo contrast, osvetljenje...
Neretko se vlasnici full HD LED TV-a razocaraju kad vide sliku na HD ready plazmama iz nize klase.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Upravo to, moj drugar ima neki Samsungov full HD televizor, a ja imam plazmu Panasonic Vieira ready, kad gledas film to se ne moze uporediti, iako je njegov tv star godinu, a moj 3 ili 4 godine...
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Najgore je kad neko kupi babarogu od tv koja ovde uopšte ne može da iskaže svoj potencijal i slika gora nego na mnogo starijim aparatima, a ljudi se ustručavaju da kažu "car je go" i da je slika bulja...i kad vidim da gledaju 4:3 kanale na 16:9 samo zbog toga što je takav ekran 

Pusti snimak sa kompa pa ce se itekako pokazati razlika. Iptv takodje ima odlicnu sliku.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Iptv slika je daleko od potencijala full hd televizora, bar u Srbiji, isto koliko i kupovina bluray filmova. Marketing je cudo a neznanje jos vece
sent from my brain using the force..
Nesecam se da sam napisao da ima ali iako jesam onda sam nesto prevideo...ftj napisao:Floyd je napisao ranije da ima a vidim po specifikacijama da nema. Meni ne treba ali svakako mi je fascinantno kad tako nešto uspeju da naprave.
Prvi serijski fon sa full HD ekranom je, koliko mi je poznato, HTC DNA ali ga jos nema u Evropi...Huawei je takodje predstavio model sa tim ekranom a Sony i Samsung su najavli tek za prolece.
Slazem se delimicno...starac vujadin napisao:Nokia je u uvek bila (sada moram da upotrebim taj bezvezni izraz, ali da bi se najlakše razumeli), tj imala imidž premium proizvod i naravno da nastupa na takav način, koji jeste rizičan, ali može biti jedini ispravan. Njena ciljna grupa su ljudi koji razmišljaju o iPhone pre svega. HTC 8x i Lumia 620 su "zaduženi" za kupce "android/samsung" profila. Lumia 920 je flagship wp8 telefona i pledira da bude najbolji telefon u ovom trenutku na tržištu. Uopšte, wp8 po svom karakteru operativnog sistema više napada Apple i Nokia je ime koje ima "težinu" da se nosi sa Apple, a tek kad naraste broj proizvođača i aplikacija biće ozbiljnija pretnja za android. Microsoft očekuje da tek za dve godine imaju 16% tržišta.
Nokia je status premium proizvodjaca izgubila jos od N serije (N95 je bio njihov poslednji vrhunski proizvod).
Posle su kasnili sa TS ekranima, odbijali napustanje zastarelog symbiana i definitivno izgubili trku.
Sad imaju sanse da se vrate ali staviti Apple cenu, proizvodu koji tek treba da se pozicionira na trzistu je veoma ambiciozno.
Prognoziram drastican pad cene za par meseci...
nuk napisao:Iptv slika je daleko od potencijala full hd televizora, bar u Srbiji, isto koliko i kupovina bluray filmova. Marketing je cudo a neznanje jos vece
Blu-ray ne moze da iskoristi potencijal full hd televizora???
A iptv kvalitet je vise nego dovoljan da nema govora da ce na novom tv-u slika izgledati losije nego na nekom matorom tv-u kao sto je pomenuto par postova gore...
Re: TV - Audio - Video tehnika
Slobo, i ovim putem da ti se zahvalim na obavestenju o akciji za samsung eh 5000
Medjutim bio sam u frci, i van grada, pa nisam jos nista kupio, ali sam i promenio to jest malo unapredio zelje
Otisao sam na EH5300 ili na ES5500
mozda povecam i ekran...
Nije iskljuceno da doguram i do es8000

Medjutim bio sam u frci, i van grada, pa nisam jos nista kupio, ali sam i promenio to jest malo unapredio zelje

Otisao sam na EH5300 ili na ES5500

mozda povecam i ekran...
Nije iskljuceno da doguram i do es8000

- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Zar blu ray nije cudo tehnologije, full Hd rezolucija... Zato valjda cini mi se i ima kapacitet od 25 Gb...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Za prikazivanje zemaljskih kanala u Srbiji je i dalje CRT neprevazidjen, najveci mu je nedostatak velicina ekrana.
Sto se bluray-a tice, verujem da 70% ljudi u Srbiji ne zna ni sta je ni cemu sluzi a isti su spremni da se kunu 200Hz na 42" dijagonali koju gledaju sa metar i po razdaljine
Sto se bluray-a tice, verujem da 70% ljudi u Srbiji ne zna ni sta je ni cemu sluzi a isti su spremni da se kunu 200Hz na 42" dijagonali koju gledaju sa metar i po razdaljine
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Ne kapiram... Ajde mi pojasni malo ovo.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
nuk napisao:Za prikazivanje zemaljskih kanala u Srbiji je i dalje CRT neprevazidjen, najveci mu je nedostatak velicina ekrana.
Koja je prednost crt-a u odnosu na plazmu?
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ako si mislio na moj post, nisam mislio na tv sa katodnom cevi, nego na neki obican lcd, a pogotovu plazmu...mada i katodna cev moze da bude bolja za zemaljske kanale.Laki021 napisao:nuk napisao:Iptv slika je daleko od potencijala full hd televizora, bar u Srbiji, isto koliko i kupovina bluray filmova. Marketing je cudo a neznanje jos vece
Blu-ray ne moze da iskoristi potencijal full hd televizora???
A iptv kvalitet je vise nego dovoljan da nema govora da ce na novom tv-u slika izgledati losije nego na nekom matorom tv-u kao sto je pomenuto par postova gore...
blueray je samo medijum poput cd-a ili dvd-a a kakav će kvalitet na njemu biti snimljen zavisi od samog fajla.
iptv je isto tako samo način prenosa i uglavnom nije dobar za standard televiziju jer se nedostaci u prenosu manifestuju kao pikselizacija pa je klasična analogna kablovska tu bolja.
crt televizori kolko znam i dalje imaju najboljlu crnu boju. Opet kad se sve sabere i oduzme LCD je najbolji.
iptv je isto tako samo način prenosa i uglavnom nije dobar za standard televiziju jer se nedostaci u prenosu manifestuju kao pikselizacija pa je klasična analogna kablovska tu bolja.
crt televizori kolko znam i dalje imaju najboljlu crnu boju. Opet kad se sve sabere i oduzme LCD je najbolji.