Zapinje ključ prilikom paljenja Toyota Corolla

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Zapinje ključ prilikom paljenja Toyota Corolla

Post od LAV-LAV »

Radi se o Toyota Corolli 2017 god.Opako mi je zapinjao ključ u bravici, prilikom paljenja. Bio na servisu ,podmazali s nečim i sad je dosta bolje.Trazio aktivaciju Relax-a za bravicu. Toyota odobrila. Iskreno, muka mi je da čačkaju po tome u servisu. Da li netko ima iskustva sa zamjenom bravice?

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Zapinje ključ prilikom paljenja Toyota Corolla

Post od Sloba »

Možda i najmanje invazivna poptavka u kabini. Brava je na stubu volana koji ima dve plasticne oplate, gornju i donju, koje se kopcama sjedinjuju. Ako se bojiš oštećenja, mislim da nema izgleda da se to desi.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Sloba napisao:Možda i najmanje invazivna poptavka u kabini. Brava je na stubu volana koji ima dve plasticne oplate, gornju i donju, koje se kopcama sjedinjuju. Ako se bojiš oštećenja, mislim da nema izgleda da se to desi.

Kao prvo, hvala na detaljnom odgovoru. Pa, rečeno mi je da se skida volan i te oplate. Isto tako , bravica valjda ima nešto kao "pop nitnu" koju treba bušiti.
Iskreno, utješio si me rekavši da je najmanje invazivna radnja na kontrolnoj ploči.
Ali., iskreno me strah da je i ova nova isto ne zapinje, mozda su sve takve,jbg.
Nemam baš nikakvog lošeg iskustva s tim bravicama do sada , a sada me zeza na Toyoti?!

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ne sme ništa da zapinje. Proveri i ključ da nije pohaban, savijen ili tako nešto. Imaš rezervni?
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Saša napisao:Ne sme ništa da zapinje. Proveri i ključ da nije pohaban, savijen ili tako nešto. Imaš rezervni?
Da, imam rezervni ključ, to sam odmah probao s rezervnim, to mi je odmah palo na pamet. Bilo mi je čudno što sam doslovno odjednom osjetio da zapinje i nakon podmazivanja djeluje daleko bolje.

Gledam na youtube kako na prethodnoj seriji Corolle nije skidan volan pa mi je to malo čudno.

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Možda bi trebalo samo malo "isprati" bravu sa WD-40 ili tako nečim (ili carburator/brake cleaner pa posle podmazati). Ako je u pitanju neke prljavština - trebalo bi da pomogne. Ako nije - zamena brave ti verovatno ne gine.
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Auto je u Toyota garanciji. Bio na servisu, snimili, poslikali i poslali u Toyotu reklamaciju. Toyota odobrila.l i sad čekam zamjenu. Meni zapravo nije jasan postupak i iskreno me strah da nešto ne oštete u servisu. Danas svatko radi svašta, posebno je problem jer to nije uobičajeni posao jednog mehaničara.

sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Kako JA to zamisljam.

Majstor ima ili ce dobiti od Toyote tzv. "techical service buletin" gde je objasnjen svaki korak pri zameni i tu nema greske.

Kako moze da deluje u praksi.

Majstor seda u auto.U levoj mu srafciger,a u desnoj busilica.

Bese pre par godina neki decko na forumu,kome se zakljucao volan u krivini.
Dal je ugradjivao zeder,nesto je ceckano oko volana ili nije.Bese Kia valjda :)

Bice to sve ok,misli pozitivno...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Meni su usrali bravu u ovlascenom, sjebali su zub za zakljucavanje volana, pocelo nesto da zaglavljuje.
Tacnije nema sta nisu sjebali kad su mi sredjivali Punta u garanciji, sto ce reci zabole ih, tako da je strah osnovan....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

sasha015 napisao:Kako JA to zamisljam.

Majstor ima ili ce dobiti od Toyote tzv. "techical service buletin" gde je objasnjen svaki korak pri zameni i tu nema greske.

I ja mislim da bi trebalo tako,ali sam svašta doživio.

Kako moze da deluje u praksi.

Majstor seda u auto.U levoj mu srafciger,a u desnoj busilica.

Ovo mogu zamisliti Slika

Bese pre par godina neki decko na forumu,kome se zakljucao volan u krivini.
Dal je ugradjivao zeder,nesto je ceckano oko volana ili nije.Bese Kia valjda :)

Bice to sve ok,misli pozitivno...

Ovo je baš utješno ,ufff
Inače, gledao sam na youtube da se ne skida volan, a majstor što treba dato radi jerekao da se treba skinuti volan... doduše, na youtube nisam našao baš moje godište auta nego prije redizajna.

LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Bax napisao:Meni su usrali bravu u ovlascenom, sjebali su zub za zakljucavanje volana, pocelo nesto da zaglavljuje.
Tacnije nema sta nisu sjebali kad su mi sredjivali Punta u garanciji, sto ce reci zabole ih, tako da je strah osnovan....
Jesu li onda to riješili?

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

LAV-LAV napisao: 05 Jul 2024, 14:25
Bax napisao:Meni su usrali bravu u ovlascenom, sjebali su zub za zakljucavanje volana, pocelo nesto da zaglavljuje.
Jesu li onda to riješili?

Delimicno, sad kad se prisecam,
-ulubili su prag, zato sto su dizali auto bez zastitne gume na dizalici
-pokvarili jezicak za zakljucavanje volana
-uflekali sedista
-iskrivili volan
-servo zeznuli, na jednu stranu je lakse isao
-mislim da cak i neke srafove nisu zasrafili

Onda je auto odveden u drugi ovlasceni, pa su oni to popravljali, sa ovim prvim stvarno nisam mogao.

A n ti drugi se nisu proslavili, kad sam menjao kvalcilo, iz 3 puta su ga menjali, i nikad nisu znali da ga nameste da ne trese.....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

LAV-LAV napisao:
Sloba napisao:Možda i najmanje invazivna poptavka u kabini. Brava je na stubu volana koji ima dve plasticne oplate, gornju i donju, koje se kopcama sjedinjuju. Ako se bojiš oštećenja, mislim da nema izgleda da se to desi.

Kao prvo, hvala na detaljnom odgovoru. Pa, rečeno mi je da se skida volan i te oplate. Isto tako , bravica valjda ima nešto kao "pop nitnu" koju treba bušiti.
Iskreno, utješio si me rekavši da je najmanje invazivna radnja na kontrolnoj ploči.
Ali., iskreno me strah da je i ova nova isto ne zapinje, mozda su sve takve,jbg.
Nemam baš nikakvog lošeg iskustva s tim bravicama do sada , a sada me zeza na Toyoti?!

A što te ne bi zezalo na Toyoti?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

@Bax

Nemam riječi, ali imam slična iskustva. Zato i pitam šta i kako.

Ponekad pomislim da li neki majstori uopće imaju auto kad ne cijene imovinu nekog klijenta koji im je dao na povjerenje novo vozilo.
Ovo za iskrivljen volan, već vidim da bi se i meni to moglo desiti..Zato sam zapeo za to skidanje volana , jbg.

LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

@Heinz

Imaš pravo, nema pravila. Ali opet, od toliko auta u 30 god... od stojadina pa nadalje, nikad problem s bravom. A eto , na Toyoti koju imam od prvog dana zeza.

Odgovori