Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Re: Grčka

Post od mix024 »

Za sve godine letovanja u Grčkoj, bukvalno od kada su ukinute vize, ni jednom me nije zaustavila policija u Grčkoj.

Ove godine sam ih prvi put video na autoputu da mere radarom.
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Ima ih. Ja sam video radar u Lefkasu.

Isto tako radar na onoj magistrali gde je smanjeno ogranicenje a lici na autoput od Nikija ka Kozaniju.

Kao i na autoputu ka Atini. Negde na pola puta od Soluna.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Na halkidikiju su redovni sa radarom, razne lokacije

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Bgm mi juče 30 i nešto minuta na ulazu u SMK kod Bitolja. Pri odlasku doduše 15-20minuta. Prošle godine smo zaginuli u avgustu u oba pravca, na izlasku 40min, pri povratku više od sat.

Prošla su vremena kada nije bilo nikog tu, samo paunovi.

2018. kada sam prvi put išao, i 2022. Već prošle godine je postalo provaljeno.

Spavali u Kosturu u odlasku. Put od Hlerina do Kostura jako dobar, nema saobracaja, ima krivina. Lepa priroda ali pusto.

Sto se policije tiče, prošle godine ih prvi put video da nešto rade u saobraćaju, radar kod Kanalakija pred Lefkadu. Ove godine smo prešli oko 700km po Lefkadi i na potezu od Vrahosa do Lefkade, nigde nikog.

Ljubitelj, radi se ta trasa intenzivno ali ja mislim da smo bar 2 godine daleko od vožnje tim putem. To će biti dobro,

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Trasa se radi ali bez uticaja na saobraćaj na magistrali. Nema obustave.
Vidi se da su neki grubi radovi završeni, čak je izvedeno i uključenje/isključenje petlja Gradsko, ali je zatvoreno. Biće top kad puste sve.

Možda je Prilep - Bitolj super projektovan, ali je truckav, ograničenje je 100 i nije baš udobno.

U stvari sve je truckavo, osim na usponima gde ima više traka.

Saobraćaj danas prilično intenzivan u kontra smeru, pretpostavljam vikendaši i sa mora ljudi.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Hvala na svežoj informaciji, vikendom ionako nema radova ako je i tokom radne nedelje tako super, verovatno ću onda da koristim taj put. PItao sam najviše jer idem uvek tokom radne nedelje kada ne važi vikend zabrana za kamione pa se može stvoriti spora i dugačka kolona koja drastično uspori saobraćaj.
A vikendom ne idem odavno preko granica, ne želim mučenje i više od 30tak minuta prženja u mestu. :)

Meni nije bilo nijednom truckavo, išao sam zadnji put pre 2 godine. Bilo je vrlo pristojno stanje puta svuda osim na mestu radova direktno.

A ograničenje je naravno tu prema kategoriji da je to motoput. Manje od 100 ne znam da sam ikada vozio tuda, ravno, široko, pregledno, veoma malo bočnih uključenja, nema naseljenih mesta...
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Poceli su svi prelazi da se provaljuju i polako sve vise ljudi ide na te alternativne

Komsije sinoc dosle iz GR, ni u odlasku ni u povratku nije bilo guzve na granicama, standardnim prelazima isli presevo-gevgelija, u odlasku su oko 2h bili na presevu oko 4h na evzoni po 10min zadrzavanja a u povratku juce oko 14h na evzoni a oko 18h na presevu isto po 10ak min.
Nocas i jutros vidim da su vece guzve na ulazu u MKD iz SRB oko 1h cekanja.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

U subotu povratak bez problema, oko 11:30 smo krenuli iz Volosa, možda pola sata u najsporijoj traci iz Gr, i baš brzo iz Mk. U odlasku takođe ništa naročito, petak rano poslepodne. Nikad lakši put. Nema 7 sati efektivne vožnje.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nije bilo čekanja na naplatnoj rampi pred Evzoni? Prošle godine smo na toj rampi čekali koliko i na granici.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Moguće, nisam obratio pažnju. Na dosta naplatnih je bilo čekanja za keš.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

ljubitelj napisao:Hvala na svežoj informaciji, vikendom ionako nema radova ako je i tokom radne nedelje tako super, verovatno ću onda da koristim taj put. PItao sam najviše jer idem uvek tokom radne nedelje kada ne važi vikend zabrana za kamione pa se može stvoriti spora i dugačka kolona koja drastično uspori saobraćaj.
A vikendom ne idem odavno preko granica, ne želim mučenje i više od 30tak minuta prženja u mestu. :)

Meni nije bilo nijednom truckavo, išao sam zadnji put pre 2 godine. Bilo je vrlo pristojno stanje puta svuda osim na mestu radova direktno.

A ograničenje je naravno tu prema kategoriji da je to motoput. Manje od 100 ne znam da sam ikada vozio tuda, ravno, široko, pregledno, veoma malo bočnih uključenja, nema naseljenih mesta...
BT-PP je bas loš put. Pa sve do Pletvar prevoja zapravo, osim malo na usponu.

Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Jel kupovao neko cigarete u Makedoniji?Koje su cene?

Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk

Volvo XC90 II D4
bear
Reactions:
Pridružio se: 19 Jun 2021, 23:31

Post od bear »

meidling napisao: 08 Jul 2024, 15:16 Jel kupovao neko cigarete u Makedoniji?Koje su cene?

Koji brend koristite?
https://verodrive.vero.com.mk/product-c ... 1%80%D0%B8

60denari = 1 euro.
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Hvala

Volvo XC90 II D4
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

Uroš S. napisao: 08 Jul 2024, 15:15
ljubitelj napisao:Hvala na svežoj informaciji, vikendom ionako nema radova ako je i tokom radne nedelje tako super, verovatno ću onda da koristim taj put. PItao sam najviše jer idem uvek tokom radne nedelje kada ne važi vikend zabrana za kamione pa se može stvoriti spora i dugačka kolona koja drastično uspori saobraćaj.

BT-PP je bas loš put. Pa sve do Pletvar prevoja zapravo, osim malo na usponu.

Ukoliko se vozi do 100km/h moze da prodje.(slazem se da nije put bas kako treba). Problem je sto je put prilicno prav i slobodno moze da se vozi do 120-130km/h pa vec auto pocinje da lupa i podskace. Tu treba da bude nov autoput uskoro, mada su lokalci trazili ekspresni put umesto autoput za da bi se izbeglo placanje. Sporo se kod nas gradi, trebalo bi odavno neki autoputevi da budu gotovi ali pa jeftinije je od SRB i cene putarine odavno nisu poskupene.
Odgovori