Audi a3 temperatura ide u crveno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Somehere
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2021, 12:46

Audi a3 temperatura ide u crveno

Post od Somehere »

Pozdrav, imam audi a3 2010 1.6tdi 105ks 7 brzina automatik. Nedvano je pocela da mi se pali regeneracija dpf sve cesce, znaci ubacim ga u sport odem malo da provozam dok se zuta lampa ne iskljuci ali to se vrati za nedelju dve. Ventilatori na autu urlaju kad se vozim i onda stanem na leru, znaci bas se jako cuju, i kad zavrsi regeneraciju, znaci non stop rade ventilatori jako, cak i kad ugasim kola ventilatori se cuju naredmih 15tak sekundi a recimo vozio sam 5km samo. I nedavno je pocela temperatura da skace i do crvenog ako idem uzbrdo, znaci auto vise ne smem da vozim ni do susednog grada gde ima brda, cim je uspon bez ukljicene klime na normalnom gasu temperatura se penje do max, ja onda stanem pored puta dok opadne, ali cim opet krenem uzbrdo penje se. Dok npr dok idem nizbrdo sa max klimom i u sport modu koji gura obrtaje nista se ne desava. Da li za sve ovo moze da bude uzrocnik dpf? Stvarno bih ga izvadio jer ovo postaje nepodnosljivo.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Audi a3 temperatura ide u crveno

Post od ljubitelj »

Ne.
DPF nije uzrok tog kvara sistema hladjenja.
Prvi korak je da se ispita i postavi dijagnoza.

Za početak oprati hladnjak (vode) i to iz smera ispod haube ka napred/ spolja i proveriti stanje usmerivača vazduha kroz hladnjak da si i dalje na mestu i postavljeni kako treba.
Odgovori