Pozdrav. Kako iz naslova zaključujete, vrte mi se po glavi nekoliko modela koji bi se mogli opisati naslovom. Trenutno vozim Opel Merivu B 1.6 CDTI, koji je u principu dobar auto, ali neki problemi su me izbacili iz takta (subjektivan problem/riješen u međuvremenu) a i ćerka nema namjeru da staje sa rastom (objektivan problem

). Nisam još prelomio da li da mijenjam, ali eto, rekoh da potražim iskustva iz prve ruke ako neko ima.
Prvo da objasnim zašto tražim ovu klasu vozila. Treba mi univerzalno vozilo za sve (znam, ne postoji

), ili što približnije tome. Nas je troje, i auto se koristi svakodnevno, grad, međugrad, a par puta godišnje i duži put. Meni je jako bitno da auto ima povišenu poziciju sjedenja, radi lakšeg ulaska i izlaska. Ne bi mogao više puta u toku dana ustajati 'sa poda'. Pored toga, prostor na zadnjoj klupi, solidan gepek. I sve ostalo što svi tražimo i očekujemo od auta.
Moje pitanje je uopšteno mišljenje o sledećim modelima:
1.Renault Scenic IV
2. VW Golf Sportsvan
3. Mercedes B klasa W246
Pored ovih u igru bi možda uključio i VW Tiguan I (restajling). Slobodan sam da čujem i neke druge predloge za modele. Budžet je, da ga široko postavim, od 9000-15000.