Koliko troši?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Koliko troši?
X5 3.0d 286ks magistrala, oko 110 90% puta 6.9l.
Autoput 140 tempomat, duzi put do Grcke 8.6l.
Vrlo sam zadovoljan u odnosu na gabarite.
Stariji model F15 40d je trosio AP 11l, magistrala tesko isppd 8.5l. Ja ne vozom 80, uglavnom sam ma 110-120.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Autoput 140 tempomat, duzi put do Grcke 8.6l.
Vrlo sam zadovoljan u odnosu na gabarite.
Stariji model F15 40d je trosio AP 11l, magistrala tesko isppd 8.5l. Ja ne vozom 80, uglavnom sam ma 110-120.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nastavak o klimi na viewtopic.php?f=10&t=691&start=2475#p1111404

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Pozdrav,
Da li bi iskusniji clanovi mogli da predvide koliko bi mogao da trosi Toyota 4.0 V6 motor u modelu FJ
Pre svega me zanima potrosnja u uslovima voznje na autoputu u granicama ogranicenja kao i na magistralnim putevima.
Fabricki podaci kazu 11.4, meni se cini da je to dosta malo za uslove normalne voznje. Auto ipak ima veliku snagu, ubrzava 7.4 sec 0-100kmh.
U uslovima voznje na gas instalaciju, koliko bi se povecala potrosnja gasa u odnosu na benzin.
Hvala.
Da li bi iskusniji clanovi mogli da predvide koliko bi mogao da trosi Toyota 4.0 V6 motor u modelu FJ
Pre svega me zanima potrosnja u uslovima voznje na autoputu u granicama ogranicenja kao i na magistralnim putevima.
Fabricki podaci kazu 11.4, meni se cini da je to dosta malo za uslove normalne voznje. Auto ipak ima veliku snagu, ubrzava 7.4 sec 0-100kmh.
U uslovima voznje na gas instalaciju, koliko bi se povecala potrosnja gasa u odnosu na benzin.
Hvala.
Koliko troši?
podatke o potrosnji iz prakse za taj kao i za bilo koji drugi auto mozes naci na sajtu spritmonitor.de. Ovako si dao nepotpune podatke jer samo oznaka fj bez modela, godista i ostalog ne znaci mnogo.
Ja mislim da je iluzorno ocekivati ispod 20 neki prosek potrosnje.
Da li to brže dostizanje radne temperature može da kompenzuje upotrebu klime i gume koje postanu mekše zbog toplote?Saša napisao:Otkako su krenule ove vrućinčine, auto mi drastično smanjio potrošnju po gradu. A kako i ne bi, posle manje od 300 m već je na radnoj temperaturi..
Ređi vazduh verovatno najveći uticaj, pošto turbo kompenzuje negativan uticaj toplote u ekono režimu. Moguće da malo utiče i mekši gazeći sloj gume, a viši pritisak vazduha u njima.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Meni nikad manja potrosnja (na otvorenom) ovih dana kad je 40 stepeni.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Koliko troši?
Nalazim se trenutno u okolini Bajine Bašte i potrošnja Kadjara do ovamo (nekih 200 km puta) je bila 5.5 litara. Prvo sam mu fino podigao potrošnju brzom vožnjom do Iriškog venca (takođe sam pola sata u Loznici sa upaljenim motorom čekao žensku polovinu da nešto pazare) a onda je na dalje samo opadala i opadala…
Prošli smo i novim parčetom autoputa do Šapca - fino je to urađeno… 

Meni je tu prosek proslo leto bio 3,5L 

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Čini mi se da je 3.5 mnogo, i da možda nešto nije ispravno sa diznama. 

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Pa, kakav auto - takva i potrošnja.

Dokle god trosi toliko koliko trosi a ide bolje od benzinaca iste snage, nista mu ne fali 

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Vidis, moram proveriti. Nesto mi sumnjivomilosg napisao: 15 Jul 2024, 16:22 Čini mi se da je 3.5 mnogo, i da možda nešto nije ispravno sa diznama.![]()

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
A jos busan i rezervoar.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money