Mobilne telekomunikacije
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Re: Mobilne telekomunikacije
Nema nikakve razlike. Deca nam koriste IP, supruga i ja Android. Sve isto.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Prodato djubre od Iphone 14 Pro Max i uzet S24 Ultra, da se lakse spava.
Evo lepog linka za korisnike istog, ja sam ne bih provalio ni pola ovih opcija, a mogu misliti koliko jos opcija ne znam van koriscenja kamere:
Evo lepog linka za korisnike istog, ja sam ne bih provalio ni pola ovih opcija, a mogu misliti koliko jos opcija ne znam van koriscenja kamere:
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
A ja za kolegu pre par dana preko oglasa kupio ProMax 14, čovek oduševljen. 

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Ovaj samsung sa ovim kockastim oblikom izgleda kao da je iz 20og veka 

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Ima nas koji volimo te retro kockaste oblike.
Nego vidim da s24ultra ima manje zakrivljen ekran od s23ultre, što je jako lepo. Ali nema šanse da menjam fon opet, mrzi me.
Nego vidim da s24ultra ima manje zakrivljen ekran od s23ultre, što je jako lepo. Ali nema šanse da menjam fon opet, mrzi me.
Neki dan vidim kod drugara neki omanji telefon,pitam šta je ovo kaže S23 običan. Prijatno me iznenadio dimenzijama.
Samo što su ga uštrojili dobrano u odnosu na S23U.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ma jok, nije uopšte drastična razlika, CPU isti, bitno samo da ne uzmeš S23 sa 128GB jer ima sporiju memoriju. Po meni i dalje najbolji kompaktni Android, doduše konkurencija je skoro nepostojeća u tim dimenzijama.
Inače vozim danas do Brna, gmaps na S23 i primetim da je u nekom trenutku prebacio na dark mod za mape, a daleko smo bili od mraka. Setim se da mi se to desilo u Grčkoj i posumjam da se pregrejao, i da je to mera da se smanji osvetljenje ekrana pa samim tim i zagrevanje. I stvarno, skinem ga, stavim na izduv hlađenja i ubrzo vratio mape na svetli mod. Nosač je napred tako da je telefon na suncu, ali nije samo to problem. Mislim da je veći problem što S23 može da osvetli displej čak do 1750nits tad se strava vidi na suncu, mnogo bolje nego stariji elefoni, ali se sigurno tad i mnogo više greje. Kad pogledaš nešto nabrzaka sve je ok, ali kad radi satima kao navigacija to mu je previše. I još je zakačen i na punjač.
Inače vozim danas do Brna, gmaps na S23 i primetim da je u nekom trenutku prebacio na dark mod za mape, a daleko smo bili od mraka. Setim se da mi se to desilo u Grčkoj i posumjam da se pregrejao, i da je to mera da se smanji osvetljenje ekrana pa samim tim i zagrevanje. I stvarno, skinem ga, stavim na izduv hlađenja i ubrzo vratio mape na svetli mod. Nosač je napred tako da je telefon na suncu, ali nije samo to problem. Mislim da je veći problem što S23 može da osvetli displej čak do 1750nits tad se strava vidi na suncu, mnogo bolje nego stariji elefoni, ali se sigurno tad i mnogo više greje. Kad pogledaš nešto nabrzaka sve je ok, ali kad radi satima kao navigacija to mu je previše. I još je zakačen i na punjač.
Pa nije telefon samo CPU.
ftj napisao: 19 Jul 2024, 12:26 Ovaj samsung sa ovim kockastim oblikom izgleda kao da je iz 20og veka![]()
- Prikačeni fajlovi
-
- Untitled.jpg (14.19 KiB) Pogledano 1378 puta
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ovako napamet, razlika je u glavnoj kameri 200mpix vs 50mpix, to je jedina stvar koju je mogao i kompaktniji telefon da dobije. To što Ultra ima još i 10x zum kameru, veću bateriju i displej je sve vezano za veće dimenzije. Npr. običan iPhone 15 je daleko više "osakaćen" jer u odnosu na Pro - nema Always on, ima 60Hz displej, nije titanijum, ima CPU prethodne generacije, nema 3x kameru, ima sporiji USB... E za to je realno da se kaže da je osakaćen telefon.Heinz napisao:Pa nije telefon samo CPU.
Moram da branim S23 ne što ga imam već što treba podržavati što postoje (relativno) kompaktni telefoni koji nisu puno uštinuti u odnosu na cigle.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Supruga ima S24+ i po mom mišljenju dimenzije su mu idealne, ali kad posle mog S23U uzmem taj njen u ruke ne mogu slovo da ubodem, kao da je "3 broja manji".
Inače ne znam da li sam pisao, pre par meseci sam uzeo Watch6, odnosno dobio ma poklon u taj S24+. I dalje, posle 4 i po godine nosim Watch3 na posao i radi kao prvog dana, a W6 nosim van posla. W6 ima primetno veći ekran što ga samim tim čini i lepšim ali i potencijalno lakšim da se ošteti, a treba mu 3 puta više vremena da se upali i "dođe na svoje" nego što treba W3. Bateriju ne mogu da ocenim jer ga još nisam nosio 2-3 dana zaredom. Sve u svemu samo je lep, ostalo zanemarljivo napredovalo.
Inače ne znam da li sam pisao, pre par meseci sam uzeo Watch6, odnosno dobio ma poklon u taj S24+. I dalje, posle 4 i po godine nosim Watch3 na posao i radi kao prvog dana, a W6 nosim van posla. W6 ima primetno veći ekran što ga samim tim čini i lepšim ali i potencijalno lakšim da se ošteti, a treba mu 3 puta više vremena da se upali i "dođe na svoje" nego što treba W3. Bateriju ne mogu da ocenim jer ga još nisam nosio 2-3 dana zaredom. Sve u svemu samo je lep, ostalo zanemarljivo napredovalo.
Apsolutno se slažem sa kompaktne Samsunge (i još neke telefone tog formata). Ima nas još kojima telefon nije previše bitna stvar u životu i cigletina smeta, a opet, kad imam telefon, hoću da je dobar.
Xiaomi sa baznim flagšipom (12, 13, 14) ima (po meni) još bolji format, na tu sirinu (S23) su produžili malo ekran, pa se više ekrana vidi kada iskoči tastatura i načelno više staje sadržaja kad se čita vertikalno - a uglavnom se koriste uspravno telefoni. U ruci, torbici, džepu, nema razlike u odnosu na S23, a ekran je malo veći.
Pravda za kompaktan flagšip.
Xiaomi sa baznim flagšipom (12, 13, 14) ima (po meni) još bolji format, na tu sirinu (S23) su produžili malo ekran, pa se više ekrana vidi kada iskoči tastatura i načelno više staje sadržaja kad se čita vertikalno - a uglavnom se koriste uspravno telefoni. U ruci, torbici, džepu, nema razlike u odnosu na S23, a ekran je malo veći.
Pravda za kompaktan flagšip.