Crna Gora kolima
Re: Iz Zrenjanina(SRB) do Crne Gore, putevi
Slazem se, i ovaj je mene zaustavio tek kad je video da sam BG table, prakticno sam milio putem, i onda je pocelo natezanje, bezveze se ponasao.... Pitanje je da li sam isao i tih 53km/h, ko zna ciji je zapis bo na uredjaju.... Bas nikad ne pravim prekoracenja, za ovi 20 godina sto vozim. Ni mojim kolima ne prija brza voznja, pa se ja prilagodim automobilima....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
U CG ima debilnih ograničenja, stave 40 negde bez ikakvog opravdanja. Mislim ima i kod nas takvih ograničenja, ali su oni dodatno podigli lestvicu.
Mene je kod kazne za prekoračenje (išao 95 gde je ograničenje 80) jedino iznerviralo što niko nije ablendovao od auta koji su išli u susret, a prošlo ih je sigurno 15ak.
A policija uopšte nije bila sakrivena, stojala uz put sa tronožcem.

A policija uopšte nije bila sakrivena, stojala uz put sa tronožcem.
Tronožac u cg nisam video na ovoj ruti,samo drže onaj ručni i žickaju 10e kad te navodno navataju. A ograničenja jesu navlakuša,putevi dobri,pregledni pravci ili lagane krivine,možeš lagano 100+ ići a znak 50.
Edit:može se tema prebaciti u "crna gora kolima"
Edit:može se tema prebaciti u "crna gora kolima"
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Što se tiče BiH, držte se ograničenja i nikakvih problema nećete imati.
Mapu radara možete videti na sajtu ams-rs (za Republiku Srpsku) i na amsbih.ba.
Mapu radara možete videti na sajtu ams-rs (za Republiku Srpsku) i na amsbih.ba.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Što kaže Peđa ne znaš za koji put da se odlučiš. Evo upravo sam se vratio iz CG preko Jabuke i isto mi je vremena trebalo kao kad sam išao na Gostun put Boke. Daleko lepši i kvalitetniji put kad se ide na Jabuku, ali sav utisak pokvare serpentine kod Šavnika. Policija na dva mesta u CG (Nikšić i Pljevlja), jedna patrola me zaustavila ali kad su videli decu samo su pokazali da produžim. Na granici sam bio jedini auto, a kad sam išao tamo izgubio sam sat vremena na Gostunu.
Ja sam danas iz BG za HN došao preko Tjentišta.
Krenuo sam oko 03.30 i na prvoj granici sa BiH žive duše bilo nije (ama baš niko ), a na drugoj (sa CG) sam izgubio oko 15 minuta ukupno.
Mislim da sam ukupno na tri mesta imao semafor zbog radova ( 2 puta u Srbiji i jednom u BiH (izmedju Foče i Ustiprače, izmedju dva tunela)), ali, sve to u zbiru je bio smešan gubitak vremena. No je bio neki udes odmah posle Bileće i očito neki duži zastoj (meni je uzelo relativno malo vremena jer sam ne znajući za taj udes "dangubio" odmarajući i ispijajući piće u restoranu "Jezero" na izlasku iz Bileće).
Sve u svemu, nisam ni žurio u vožnji ( a i bajs mi bio na krovu ), a putovanje mi je uzelo bruto oko 8,5 sati.
A kako nisam pazio, na parkingu restorana "Jezero" sam zamalo zakačio bajsom za konstrukciju koja natkriva parking. Bog me pogledao. Kad već nemam pametii.
Krenuo sam oko 03.30 i na prvoj granici sa BiH žive duše bilo nije (ama baš niko ), a na drugoj (sa CG) sam izgubio oko 15 minuta ukupno.
Mislim da sam ukupno na tri mesta imao semafor zbog radova ( 2 puta u Srbiji i jednom u BiH (izmedju Foče i Ustiprače, izmedju dva tunela)), ali, sve to u zbiru je bio smešan gubitak vremena. No je bio neki udes odmah posle Bileće i očito neki duži zastoj (meni je uzelo relativno malo vremena jer sam ne znajući za taj udes "dangubio" odmarajući i ispijajući piće u restoranu "Jezero" na izlasku iz Bileće).
Sve u svemu, nisam ni žurio u vožnji ( a i bajs mi bio na krovu ), a putovanje mi je uzelo bruto oko 8,5 sati.
A kako nisam pazio, na parkingu restorana "Jezero" sam zamalo zakačio bajsom za konstrukciju koja natkriva parking. Bog me pogledao. Kad već nemam pametii.
- zrnkemiki
- Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
- Garaža: Audi A5 2.0 190KS
Re: Crna Gora kolima
Uskoro treba da idem za CG, na Sv. Stefan, dugo nisam bio dole, pa me interesuje kakva je situacija sa putevima. Kuda je najbolje ići, posle Podgorice da li nastaviti preko Skadarskog jezera, ili ići preko Cetinja.
S obzirom da planiram da putujem preko noći, računam da na granici ne bi trebalo biti većih gužvi, te da nema potrebe ići alternativnim pravcima, recimo na Jabuku, pa preko Žabljaka?
S obzirom da planiram da putujem preko noći, računam da na granici ne bi trebalo biti većih gužvi, te da nema potrebe ići alternativnim pravcima, recimo na Jabuku, pa preko Žabljaka?
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ja čekao na Gostunu sat vremena između 02:00 i 03:00
Milsim da ti je sve napisano u onoj drugoj temi, ja bih samo za Sv.Stefan svakako izbacio Jabuku jer je predaleko.
Ne znam za onaj drugi put, ali Podgorica - Cetinje je dobar put, a dalje prema Budvi dosta neravan ali i dalje bez rupa

Milsim da ti je sve napisano u onoj drugoj temi, ja bih samo za Sv.Stefan svakako izbacio Jabuku jer je predaleko.
Ne znam za onaj drugi put, ali Podgorica - Cetinje je dobar put, a dalje prema Budvi dosta neravan ali i dalje bez rupa
- zrnkemiki
- Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
- Garaža: Audi A5 2.0 190KS
A ja se ponadao da preko noci nema guzve, mada je sve to promenjivo u zavisnosti koji je dan u pitanju.
Hvala na informacijama!
Hvala na informacijama!

-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Tunel Sozina,u nedelju ce opet biti blokirana od 9-12....
Ja sam se u prošlu nedelju ( 28. juli ) vraćao iz CG / HN ( preko Tjentišta ).Gaginh0 napisao: 19 Jul 2024, 15:25 Ja čekao na Gostunu sat vremena između 02:00 i 03:00![]()
Krenuo sam nešto posle 10 pre podne i za prelazak iz CG u BiH ( GP Sitnica - GP Zupci ) sam izgubio 15 minuta, a na prelasku iz BiH u Srbiju ( GP Vardište / GP Kotroman ) sam izgubio pola sata. Ali je tog vikenda baš bila sumanuta gužva na svim putevima. A oko 11-12 dana pre toga, na odlasku za CG, na sve granice u zbiru nisam izgubio ni 15 minuta. Idem opet ovaj vikend, kada je sabor u Guči i opet će biti haos na putevima. Pa ću da krenem ranom zorom.
Vratih se u nedelju iz HN preko Bosne, pa da podelim utiske.
Do mora sam isao preko Zabljaka. Krenuli smo u 3:00 iz Uzica, bili smou 07:45 u Herceg Novom.
Uslovi puta idealni, guzve na granicama nije bilo (po 2-3 auta ispred mene na obe).
Ono sto sam primetio kao nezgodnu deonicu je put od Borove Glave do Kokinog Broda.
Ljudi su napravili par konvoja. Voze po 50-60km/h u kolonama od 6-7 automobila.
Prvo sto je nebezbedno, voze previse blizu jedni drugima, a drugo sto takva voznja umara.
Bilo je raznih tablica, SU,NS,BG,ZR itd..
Kad sam pretekao te konvoje, do Risna doslovce nije bilo zive duse. Potrosnja je bila 5.7l/100km. Doduse bio je malo jaci tempo, uglavnom oko 100-120 km/h.
Sto se tice povratka, krenuli smo u nedelju u pola 10 iz Trebinja. Ravno u 13:00 sam bio u Visegradu. Jedina guzva koja me je uhvatila je silazak ka Foci od Tjentista.
Napravila se kolona, ljudi na momente voze i 30km/h. Naravno, na toj deonici je suludo preticati, nista se ne dobija.
Na granici je bio haos, cekali smo 1:40 minuta. U nekom trenutku je prosao sluzbeni golf granicne policije, pa su verovatno javili da se ubrza malo.
Na srpskoj strani su radila 3 saltera, tu je islo dosta brze.
Generalni utisak je da je sezona slabija nego prosle godine.
Ljudi standardno ljubazni u Herceg Novom.
U povratku je postronja bila 5.6l/100km do Visegrada, drndanje na granici ne racunam.
Gorivo je jeftinije oko 50 rsd u Bosni.
Do mora sam isao preko Zabljaka. Krenuli smo u 3:00 iz Uzica, bili smou 07:45 u Herceg Novom.
Uslovi puta idealni, guzve na granicama nije bilo (po 2-3 auta ispred mene na obe).
Ono sto sam primetio kao nezgodnu deonicu je put od Borove Glave do Kokinog Broda.
Ljudi su napravili par konvoja. Voze po 50-60km/h u kolonama od 6-7 automobila.
Prvo sto je nebezbedno, voze previse blizu jedni drugima, a drugo sto takva voznja umara.
Bilo je raznih tablica, SU,NS,BG,ZR itd..
Kad sam pretekao te konvoje, do Risna doslovce nije bilo zive duse. Potrosnja je bila 5.7l/100km. Doduse bio je malo jaci tempo, uglavnom oko 100-120 km/h.
Sto se tice povratka, krenuli smo u nedelju u pola 10 iz Trebinja. Ravno u 13:00 sam bio u Visegradu. Jedina guzva koja me je uhvatila je silazak ka Foci od Tjentista.
Napravila se kolona, ljudi na momente voze i 30km/h. Naravno, na toj deonici je suludo preticati, nista se ne dobija.
Na granici je bio haos, cekali smo 1:40 minuta. U nekom trenutku je prosao sluzbeni golf granicne policije, pa su verovatno javili da se ubrza malo.
Na srpskoj strani su radila 3 saltera, tu je islo dosta brze.
Generalni utisak je da je sezona slabija nego prosle godine.
Ljudi standardno ljubazni u Herceg Novom.
U povratku je postronja bila 5.6l/100km do Visegrada, drndanje na granici ne racunam.
Gorivo je jeftinije oko 50 rsd u Bosni.
Сад му није ништа...
Gdje si točio gorivo za 50 din jeftinije?
Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
Cini mi se da je 2.5 marke litar u Bosnu sto je oko euro i 30 a u Srbiji i dalje preko 200 znaci 1.7 bar, prevelika razlika
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Sent from my SM-S908B using Tapatalk