Domaće auto emisije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Domaće auto emisije

Post od Saša »

Ma taj auto je vlasniku verovatno treći ili ko zna koji auto i vlasništvu, pogledaj broj u registraciji. Plus što će sve ovo samo u delovima izaći ko svetog Petra kajgana. Ima dakle taj i love i vremena…
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ma dobro jasno je da to nije auto za svaki dan ali opet ima ljudi koji nece da cekaju a sto se tice cene pa taj je bio upoznat i spreman sta sve moze da bude problem i sta ce se sve menjati pa je tako i znao u sta se upusta a i ovakav auto zasluzuje da se uradi kako treba i sve sto treba kad se vec vadi motor.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Čim su ga upalili meni je odmah bilo jasno po zvuku da ne radi na sve cilindre i samo sam čekao šta će biti dalje odnosno da li će da to kažu. Ipak su pošteni jer su rekli kako jeste i šta god im drugi zamerali - ja ću nastaviti da ih gledam i pratim.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Videćemo da li će naći majstora da im detektuje problem a ovako po zvuku rekao bih da je moguća zamena mesta kablovima za paljenje/bobine po cilindrima.
Detonacije na usisnoj strani ukazuju da varnica nije onda kada treba u odnosu na GMT.

Ja sam takvu grešku napravio (drugi motor, 4 ciliindraša doduše pa se više oseti u radu) i nisam odmah skapirao kako to ne rade svi cilindri glatko i mirno, Namestio redosled kako treba 1-3-4-2 i vau, odjednom sve radi savršeno :) Školarina mora da se plati kada ne razmišljaš glavom nego radiš mehanički :glavomuzid:
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Pa dobro nije cudno ni sramota pogrestii pogotovo kod ovako nekih specificnih kola i motora sa kojima se ne sreces cesto to je prosto normalno, zato sledeci put kad radi takav motor znace sve detalje. Mogli su ovo da izmontiraju u reziji kad sve sklope i motor proradi savrseno i kao to je to, resili smo brzo i lako mi smo carevi, ali ipak su pokazali da mogu i da pogrese, sad dal je greska banalni previd ili nesto ozbiljnije videcemo.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Greške se dešavaju, niti je sramota niti je katastrofa. Prosto jedna dodatna lekcija više u stalnom procesu učenja, na greškama se uči...kaže se.
Umor kada se dugo radi posao u jednom cugu zna da napravi čudne previde koji se ne bi desili kada si odmoran.
A i sutradan je pametnije nastaviti kada prenoći, i tako ima još iz prakse dogadjaja kada nije iz prve rešen neli "slučaj" il zahteva dodatne konsultacije.
Vrlo je korektno prikazati da nešto nije ok, problem će se naći i rešiti. Sve je to ko.

Inače po meni nema nerešivih problema u tehnici samo je pitanje vremena, truda ni novca koji su potrebni uložiti u proces.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Podseti me na lako otvaranje “Fićine” haube motora i neslani klasik — mešanje kablova.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Crče i Maser od M539.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

kolko ovaj auto ima smeka u odnosu na ove nove
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Heinz napisao: 24 Jul 2024, 00:23 Crče i Maser od M539.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ja sam se baš prilično začudio kad sam video da ja uzeo da radi Maserati sa 300KKm. To je katastrofa u najavi. Za te pare je mogao da organizuje dva M5 i da ih radi sa uživancijom.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa ima ih vec 3-4, red je malo da promeni :)
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

koji maserati radio nisam to ispratio? ako pricate o Borku
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Kod Sretena. Kad je Sretenu to riknulo onda znaj kakav je kvalitet. A čovek pedantan u stotu.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ne znam ko je taj Sreten tj mozda i znam ali ne pratim ga
Odgovori