Hrvatska
Re: Hrvatska
Obilaznica je u startu u ponečemu pogrešno zamišljena i isprojektovana.
Em nema minimum 3+3 trake pa onda ne bi ni bilo tih problema.
Em nema recimo direktnu petlju za Železnik i Sremčicu, uopšte za Čukaricu.
A mesta ima svuda.
BG -NS isto treba da bude 3+3 konfiguracija, to već znači pozbiljnu rekonstrukciju ali obilaznica je skoro pravljena od nule pa je moglo da se malo razmišlja unapred pogotovu što je osnovna namena za tranzit uprevo kamiona buseva itd.
Može i da se obilaznica ispravi, zaustavna traka uopšte ne mora da postoji na ovaj način, na svakih nekoliko recimo 5km se napravi proširenje da može da pokvareno vozilo bude ostavljeno....to sam vidjao da se radi.
Tako je na primer obeležena deonica preko Bubanj Potoko, ima 3+3 trake a nema zaustavne a sam autoput je istog profila svuda.
Dobije se 3+3 veća protočnost i manji rizik usled ukrštanja saobraćaja različitih brzina kretanja po trakama.
Em nema minimum 3+3 trake pa onda ne bi ni bilo tih problema.
Em nema recimo direktnu petlju za Železnik i Sremčicu, uopšte za Čukaricu.
A mesta ima svuda.
BG -NS isto treba da bude 3+3 konfiguracija, to već znači pozbiljnu rekonstrukciju ali obilaznica je skoro pravljena od nule pa je moglo da se malo razmišlja unapred pogotovu što je osnovna namena za tranzit uprevo kamiona buseva itd.
Može i da se obilaznica ispravi, zaustavna traka uopšte ne mora da postoji na ovaj način, na svakih nekoliko recimo 5km se napravi proširenje da može da pokvareno vozilo bude ostavljeno....to sam vidjao da se radi.
Tako je na primer obeležena deonica preko Bubanj Potoko, ima 3+3 trake a nema zaustavne a sam autoput je istog profila svuda.
Dobije se 3+3 veća protočnost i manji rizik usled ukrštanja saobraćaja različitih brzina kretanja po trakama.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
U Madjarskoj kamionima preticanje na AP zabranjeno od 6-22. Druga stvar je sto se to ne postuje.nidza napisao: 11 Jul 2024, 10:37 Legalno jeste, etički pitanje. Isto važi i za kamione i druga spora vozila, koliko je okej da bude u levoj traci jer je 5km/h brži i blokira 100 vozila koja su 40km/h brža i sve ih stavi u problem.
Na obilaznici oko Bgd bih uveo zabranu preticanja kamionima i autobusima u periodu špica, kao što je i u gradu uslovna žuta traka, od 7-9 i 14-18. U ostalom periodu neka pretiču. Ništa im neće faliti da te deonice prevezu 5km/h sporije, a da ne prave kolaps i opasnost od saobraćajne nezgode.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Isto i u Sloveniji od 6 - 18h na papiru, mada ipak bude manje preticanja nego recimo u Hrvatskoj.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Najjaci su rumunski kamioncici do 3.5 tone, on pretice sve dok se ne otvori kilometar prazno u sporoj traci, tek se onda vrati.

Prodavnica u Hrvatskoj skuplja jedno 60% (konzum hipermarket vs fr. Hipermarketa), a restorani jedno 50% jeftiniji... Tankiranje u Sloveniji za 1,5 eur bas prija
a u Hr 1,55 eur..
Sent from my SM-S906B using Tapatalk

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Jeftinije od cega?

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Upoređuje sa Francuskom.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Jeste napisao sam Fr
tj. Francuske i to južni deo - turistički, isto kao u Hrvatskoj - Istra turistički deo isto hipermarket..
Francuska je jeftinija koji posto od Holandije, a izbor je bas veći.. A Holandija postala jeftinija od Srbije, bas tuzna priča... (pričam o prodavnici)

Francuska je jeftinija koji posto od Holandije, a izbor je bas veći.. A Holandija postala jeftinija od Srbije, bas tuzna priča... (pričam o prodavnici)
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Malim slovima bilo pa nisam primetio.

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
U crikvenici u kaficima.
Kafa 2 -2.5e
Vino 0.1 1.8e
Pivo 0.5 u flasi 3.5e.
Lezaljke (2 lezajke i suncobran) su digli sa proslogodisnjih 20 na 30e. Ali na konkretnoj plazi uglavnom ne platis jer niko ni ne obidje da naplati. Valjda manjak radne snage.
Doduse ima dosta prirodnog hlada pa mozes poneti i svoje stolice..
Od NS do tamo 5:30 voznje u ogranicenju. Kad se zavrsi fruskogorski koridor, bice jos pola sata krace.
Kafa 2 -2.5e
Vino 0.1 1.8e
Pivo 0.5 u flasi 3.5e.
Lezaljke (2 lezajke i suncobran) su digli sa proslogodisnjih 20 na 30e. Ali na konkretnoj plazi uglavnom ne platis jer niko ni ne obidje da naplati. Valjda manjak radne snage.
Doduse ima dosta prirodnog hlada pa mozes poneti i svoje stolice..
Od NS do tamo 5:30 voznje u ogranicenju. Kad se zavrsi fruskogorski koridor, bice jos pola sata krace.
Kod nas su lezalke 10 eur suncobrani 5 eur ali ima jako mnogo prirodnog hlada, a slicne su cene pica. Sladoled je 1,5 eur do 2 eur kugla. Restoran pica 10 eur, cevapi i pljeska 11eur. Riba (Bracin) 15 eur…
Tih kugli sladoleda u HR se treba paziti jer ih rade šipci 99,9 % u uvjetima koje ne želite vidjeti. Imao sam priliku vidjeti "radionu" u gradu Cresu... na terasi sve super,a unutra aj zdravo.
Ima jedno mjestu u Nerezinama gdje se prodaju sladoled u kuglama koji je garantirano u kontroliranim uvjetima. Koga zanima .. na pp.
Neki dan na Rabu dijete me pita sladoled i ja pristanem jer nisam imao izbora (uvijek inzistiram na Frikom,Ledo ili Algida sladoledu ili nekom drugom tvorničkom)...
I skužim nakon 3 sekunde da su šipci, neki starac uzme kornet rukom iznutra , meni se odmah zgadilo sve, kuglica inače 2 €.
Dakle, samo tvornički , ima ih fantastičnih
Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
Ima jedno mjestu u Nerezinama gdje se prodaju sladoled u kuglama koji je garantirano u kontroliranim uvjetima. Koga zanima .. na pp.
Neki dan na Rabu dijete me pita sladoled i ja pristanem jer nisam imao izbora (uvijek inzistiram na Frikom,Ledo ili Algida sladoledu ili nekom drugom tvorničkom)...
I skužim nakon 3 sekunde da su šipci, neki starac uzme kornet rukom iznutra , meni se odmah zgadilo sve, kuglica inače 2 €.
Dakle, samo tvornički , ima ih fantastičnih
"Šipci" rade posao sa slastičarnama i zlatarama u HR već 50-60 godina sigurno.
Nikad problema s njima, pošten i radan svet, ima ih i katolika i muslimana.
Nikad problema s njima, pošten i radan svet, ima ih i katolika i muslimana.
Isto tako vrlo nehigijenski rukovanje sladoledom, diranje novca pa korneta, za ostalo ne treba ni spominjati. Jedan im je obratio pažnju na to, a taj vrli "sladoledar" ga pita "otkud si ti" ... majko mila, kakva buda.letina
Poslednja izmena od LAV-LAV u 28 Jul 2024, 18:34, izmenjeno 1 put ukupno.