Tako slicno je i meni trosio Kaskai 1.3 160, od Mitrovice do Makarske preko Sarajeva, 5.2-5.4, ali to je voznja magistralom u principu, gde mi je C-HR trosio jedva preko 3l.
Autoputem Kaskai nije bio ispod 7l na 130kmh, sad sam bas iskopao istu ovu rutu od juce, Sm-Krk, iz 2019. kad sam bio, 6.7l prosek uz slicnu prosecnu brzinu.
Luka, tvoj Kadjar je 140 ili 160 konja? Nisi naveo tamo u svojoj temi (čini mi se).
I meni se na otvorenom vrte takve potrošnje, bude nekad i niže, a nekad i malo više, ali to je to. Na autoputu pri 130 km/h na tempomatu ispod 7 litara. Čisto grad zimi, kratke relacije - zna da ode i na desetku. No, dugoročno gledano - odlično je to. )
Upravo potroših onaj rezervoar iz Bosne (upalila se lampica rezerve i range mi je još 100 km).
Ovde je bilo baš svega: uz planinu, niz planinu, magistrala, autoput, zatim radna neselja svuda po gradu i za vikend - na pecanje (ponovo magistrala). Mislim da bih malo pažljivijom vožnjom (na otvorenom, naravno) uspeo verovatno da dobacim i do hiljadarke. Sve u svemu - nije loše.
55 litara i mogu još jedno možda dva litra preko toga. Ne staje mu nešto puno preko zvanične zapremine. Mislio sam na to da sam umesto pet dana vozanja po gradu imao magistralu - možda bih - i uz malo potrošene rezerve - dogurao do hiljadarke. Probaću prvom zgodnom prilikom.
Ma nemam ništa naravno, niti se nešto preterano opterećujem potrošnjom. Ali eto lepo je znati da (bar u teoriji) može i sa benzincem da se pređe hiljadarka sa jednim rezervoarom.
Vožen je sasvim normalno. Da sam kilavio bila bi potrošnja 4.8 a ne 5.9, veruj mi. Ako misliš na prosečnu - dobrim delom je takva zbog 7 dana gradske vožnje u špicevima.
BG-HN-BG (preko "Miloša" i Tjentišta ), ukupno 1.030 km, brzina 63 km/h i 6,3 litara po "blesimetru" ( u odlasku 6,8 litara, puna kola i sa bajsom na krovu ).
U odlasku odlični, a danas očajni uslovi za vožnju, plus bila baš gužva na granici BiH i SRB.
Po aplikaciji na poslednja dva punjenja goriva prosek potrošnje 6,5 i 6,6.
Na poslednjih oko 5.400 km prosek brzine 59 km/h i potrošnje 6,6 ( i po "blesimetru" i aplikaciji ).