meidling napisao: 15 Jul 2024, 09:35
Kad vec Heinz pomenu Volvoa.Kod mene na XC 90 rade ventilatori Kabine jos neko vreme kad parkiram auto.Tako da klima stoji svo vreme podešena na automatik
Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk
Da, to je afterblow, imali su i na mk1 kao opciju, i neki algoritam kada se i kako pali. Verovatno je još pametnije na mk2
A XC40 ima remote start, iako je izgleda disable-ovan za neka tržišta...
ljubitelj napisao: 15 Jul 2024, 16:34
Sada još samo da izbunarim modul ili verovatno lakše da sam napravim.
Malo da modernizujem automatiku HVAC kada već može.
Meni neverovatno ali nudi se original afterblow modul, čuo ranije da postoji ali niko koga sam pitao ikada nije video niti znao više o tom modulu a sada eto iskočila ponuda
meidling napisao: 15 Jul 2024, 09:35
Kad vec Heinz pomenu Volvoa.Kod mene na XC 90 rade ventilatori Kabine jos neko vreme kad parkiram auto.Tako da klima stoji svo vreme podešena na automatik
Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk
Da, to je afterblow, imali su i na mk1 kao opciju, i neki algoritam kada se i kako pali. Verovatno je još pametnije na mk2
A XC40 ima remote start, iako je izgleda disable-ovan za neka tržišta...
Ovaj ima remote start, kupljen nov kod nas.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Da.Znam o čemu pricas.Volvo Cars aplikacija je odlicna stvar.Ima odlicnih opcija kao npr.odkljucavanje I zakljucavanje automobila,otvaranje I zatvaranje prozora, i jako korisna stvar je da javi ako se aktivira alarm
Saša napisao: 15 Jul 2024, 19:19
Mi sa “jeftinijim kartama” imamo samo zatvaranje prozora na daljinu, ne i otvaranje. A duvanje ventilacije posle gašenja motora - nemamo ni u teoriji. A u suštini je to sve neki softver ali eto izgleda nije imao ko da ukuca još par linija koda…
Isto, i mene izluđuju neka softverska rešenja kod Tucsona. Kao da su ga programirali oni indijci što rade na upworku za 2 dolara na sat
shandu90 napisao:I meni se cini da to s prozorima malo olaksa ulazak. Jedino sto mi je krivo jeste kad malu moram sa sobom, a nema hlada i onda kad je ubacim u vreo auto bude mi zao. Bas prze ova leta, to je realnost. Samo me zanima koliko bi webasto pomogao u celoj prici.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nikako, jer webasto je tu da bi zimi grejao, leti ne pomaže skoro ništa.
Dare4x4 napisao:
Isto, i mene izluđuju neka softverska rešenja kod Tucsona. Kao da su ga programirali oni indijci što rade na upworku za 2 dolara na sat
Verovatno i da jesu
I mene toyota nervira sa nekim glupim rešenjima ali valjda sam navikao na japance pa ne smeta toliko.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Juče idem "Milošem Velikim" i pretiče me jedan Volvo XC-70 i dok me prolazi, gledam, suvozačev prozor mu otvoren do pola ...
Ja pretičem jednog Golfa ( sedmica ) na auto putu i vozaču prozor otvoren do kraja ...
Tek, očito da su mogući različiti pristupi temi "klimatizacije"
Imas ljude koji jednostavno ne vole. Bivsa koleginica je pricala da kad su imali malo dete, nisu palili klimu, pa se navikli i sad vise voli da odskrine prozor kad su na autoputu.
Ne znam kako im ne smeta buka tom slučaju. Slažem se da smeta klima, pogotovo kad su duža putovanja, ali meni više smeta buka nego što ću da kijam dan dva
Momčilo napisao: 29 Jul 2024, 12:01
Ne znam kako im ne smeta buka tom slučaju. Slažem se da smeta klima, pogotovo kad su duža putovanja, ali meni više smeta buka nego što ću da kijam dan dva
klima ne treba da smeta niti treba da nedajbože kijaš od nje. odavno se auto klime prave tako da ne bije vazduh direktno na putnike kao i da automatski rade recirkulaciju vazduha tako da zapravo treba biti bolji vazduh nego u uslovima kućne klime gde se uvek jedan isti vazduh vrti.
I naravno da znam gomilu ljudi kojima 'smeta klima'
pedalaš napisao: 29 Jul 2024, 11:04
Juče idem "Milošem Velikim" i pretiče me jedan Volvo XC-70 i dok me prolazi, gledam, suvozačev prozor mu otvoren do pola ...
Ja pretičem jednog Golfa ( sedmica ) na auto putu i vozaču prozor otvoren do kraja ...
Tek, očito da su mogući različiti pristupi temi "klimatizacije"
Sad po povratku iz Grcke sam sretao dosta kola na putu sa otvorenim prozorima, ajde neka matorija kola mozda i nemaju ili im ne radi klima ali sam vidjao i novija kola takodje. Ono sto sam primetio da grci dosta voze tako sa otvorenim prozorom nebitno dal je grad, magistrala ili ap