Hrvatska

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Re: Hrvatska

Post od LAV-LAV »

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Ja jesam imao nekih neprijatnosti ( npr. da mi u Dubrovniku dok čekam na semaforu blizu Babinog kuka pljuju na šoferku ili da me na lokalnom putu u zaledju Kupara zaspu kamenjem iz pominjanje „majke četničke“, da me pri preticanju na izlasku iz Dubrovnika kod mosta Franje Tudjama suvozač iz kola koja su me pretekla rukom šalje preteće gestikulacije ... ), ali, možda sam samo imao maler da u više navrata naletim na neke čudne pojedince ...
Znam neke ljude koji su išli posle mene kolima ( pa i juna ove godine ) i kažu da nisu imali bilo kakve probleme sa BG tablama.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Drugar je bio u predsezoni u Dubrovniku i pozitivno se iznenadio kako su pozitivno reagovali na to da su Srbi, čak su im kucali i neke popuste na to. Pretpostavljam da su naišli na naše ljude koji su otišli tamo da rade pa imali sreće, ali eto, svako ima svoje iskustvo.

Ja sam tako doživeo neprijatnost u Sarajevu, na Baščaršiji među svim onim turistima da mi je prišao čovek i psovao majku Srpsku, verujem da je to baš izuzetak.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ja sam imao slicna iskustva ko pedalaš 2005. u dubrovniku al verujem da je tamo specificna situacija i da nije tako u vecem delu hr al ne bih ponovo isao u dubrovnik ako ne mora.

u poreč/rovinj sam isao sto puta i tu se možeš bahatije ponašati nego u srb i niko ti ništa nece reci.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Samo se vi tešite... Nismo dobrodošli tamo i gotova stvar. Možda za jedno 50-100 godina (ako i tada). Idite bolje u Grčku, Tursku, Bugarsku, Kipar, Španiju... ili neku drugu zemlju gde smo dobrodošli.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja bivsu ‘drzavu’ samo za tranzit koristim. Sile nema da bi isao na odmor. Pre bi uplatio banglades nego ‘komsije’.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ne znam sta da ti kažem.. Ali ovde u Istri kada progovoris Srpski odmah razvuku kez i dosta su bolji prema tebi nego prema drzgim turistima u 99% slučajeva. A da ne pricam da nasih iz Srbije koji rade u ugostiteljstvu svaki drugi. Inace citao sam kako ima mnogo iz Azije na privremenom radu i u to sam se i uverio... Mnogo puta sam dobijao specijalne kombinacije samo za lokalne i sl. Ako ništa drugo razumeš jako dobro njihov (tajni :)) jezik :). Da ne pričam kako ima ovde i dalje jako mnogo starijih ljudi koji rade i ne barataju ni sa jednim drugim jezikom bas najbolje...

Evo npr moj sin kaže da se Francuzi najgori - stalno nadmeni i grubi :) a o jezicima da ne pričam..

PS: apsolutno razumem ljude kojima ne pada na pamet da ikada pokusaju da dodju ovde na odmor.. Ali priroda je i dalje prelepa, cene su i dalje prihvatljive i sve razumes a mentalitet 99,9% isti..

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Istra nije Hrvatska, nikada nije ni bila po mentalitetu.
Tu HDZ nikada nije bio na vlasti, nije slučajno. Nije bilo ni organizovanog dizanja kuća u vazduh dinamitom, ni paljenja doi temelja niti bacanja kola u more... kao negde drugde južnije.
I pre rata Istra je bila mirna, nije bilo lokalnih divljanja kao po Dalmaciji..
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

I kraj u kome sam ja živeo je i dalje prelep, priroda je fenomenalna, voda i vazduh su i dalje fantastični (okolina Plitvičkih jezera, plus more nam je na dva sata vožnje) ali... to više jednostavno nije to. Sada neki drugi ljudi žive tamo, i to ljudi duboko zadojeni nekom svojom agendom i propagandom (koja btw. nema veze sa pravom istinom). Svaki odlazak je veoma realan rizik da doživiš neku neprijatnost, treba da razmišljaš da li će ti neko oštetiti auto, da li ćeš doći možda u sukob sa nekim... Zašto mi to onda treba u životu? Pored milion drugih jednako lepih pa i boljih destinacija? Ne, hvala. Idem bukvalno samo kada moram - da obavim neki posao, da posetim preostalu rodbinu ili da obiđem groblja i stratišta gde mi leže preci 300 godina unazad...I to jednom godišnje, pa i ređe. I to je to. Moj otac više neće čak ni to, prectano zanavek, idemo dalje.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Cime se tesimo ne razumem?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Da su ti incidenti izolirani i retki slučajevi, da su male šanse da se to i vama desi, da vam neko ošteti auto, da možete doživeti čak i neku neprijatnost... Evo čak i član foruma koji je 3 puta doživeo razne neprijatnosti i dalje misli da je to bio samo maler, eto slučajno se njemu desilo... :D Ništa nije slučajno.

No dobro, bolje da ćutim, uverićete se sami, samo se setite mojih reči.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Sa dalmacijom nemam neka iskustva, ali sam isao na neki simpozijum u Zadru 2021 (septembar), i vratio sam sa odusevljen, svuda su bili vise nego fanstatsicni, sve do Splita…
ftj
Reactions:

Hrvatska

Post od ftj »

Uvericemo se sami, znaci ti nama predvidjas neprijatnosti tj. malerises nam da bi dokazao tvoju poentu, to nije bas lepo. Pritom ja ni ne planiram da idem u dubrovnik dalmaciju split i slicno, istra mi je dovoljna.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Kao prodavci osiguranja, "Ok, ali ne daj Bože..."

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Upozoravam, ne malerišem. :D

Btw, admin jednog drugog našeg automobilističkog foruma letuje već godinama u Hrvatskoj tako što tamo spakuje svog Audija u garažu pa uzme rent-a-car (hrvatske tablice, naravno) da se slobodno voza tamo. Pa jel to letovanje i odmor, majku mu poljubim... :rofl:
Odgovori