Hrvatska

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Re: Hrvatska

Post od LAV-LAV »

Netko je u početku spomenuo cijenu kugle sladoleda... j.ebes sladoled, ima ga u Lidlu 5 kg za 2 €

Radije se pobrinite za pivo koje je u HR skupo. Po osobi se može prenijeti 16 litara (32 limenke) tako da preporučujem Zaječarsko, Lav,Merak u količinama pomnoženo s brojem putnika

Ako netko ne zeli da mu se vidi odakle je pivo (iako velika većina sigurno neće znati pročitati Zaječarsko ) ima i Moretti po super cijenama vrlo često u Maxiju (znam da to znate,ali eto da se ne zaboravi ono bitno )

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Ja sam napisao svoja iskustva. Ona veoma lepa. I ona manje lepa ( zasipanje kamencama na lokalnom putu iza Kupara ili kad mi u Dubrovniku pljuje pešak u šoferku na semaforu, to nikako ne smatram lepim doživljajem, posebno ako sam u tom trenutku sa porodicom u kolima ).
I rekao sam da svakako mislim da je (na obe strane) ogromna većima ljudi veoma normalna. Prijatna. Da ima razlike u regionima. I da svuda (na obe strane) ima i teških budala. Ekstremista. Jesu manjina. Ali, potencijalno jako zajebana, ako ih sretneš na pogrešnom mestu, u pogrešno vreme, uz pogrešne okolnosti.
Da li ćeš imati taj maler da baš ti naletiš na te retke budale ( tamo ili ovde ), to je stvar čiste lutrije. Statistički, šanse su zaista veoma male. Skoro da i ne postoje.
Zaista mi je drago čuti da većinom postoje izuzetno lepa iskustva. Pa i da ljudi ne gube veru ni kada im se eventualno dese neka manje prijatna iskustva. Ni ja je zaista nisam izgubio.
https://www.blic.rs/slobodno-vreme/novo ... ja/bvdyyd3
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

milekmilek napisao:Ima li u Hr razlike u cenama goriva na autoputu i van njega?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Prije je bila razlika do cca 3 centa. Sada više nema razlike jer se određuje maximalna cijena goriva koju određuje Vlada i primjenhuje se na svim cestama.

Doduse, razlika u cijenama može biti među dilerima.
Preporučujem Petrol ili Lukoil jer rijetko kad uzimaju gorivo iz INE (INA-MOL). Obično im gorivo dolazi preko Kopra i dizel je definitivno bolje kvalitete.

Trenutna cijena eurodizela na Petrolu je 1,41 €
Benzin 95 je 1,52 €

Ovakve su cijene na svim pumpama za osnovna goriva.
Ako se toči bolji benzin ili dizel, onda mogu napucavati cijenu koliko hoće i moze biti razlika na AC i u gradu jer ne podlijezu odluci Vlade.

LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Ima i ovoga... ovdje su ovi iz Konavla išli do svoje kuće i pretjecali kilometarsku kolonu na GP sa CG (neki dan)... i napala ih ekipa šipaca koji su čekali u koloni... evo teksta

https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kr ... u-15486717

Kasnije su se svi mještani digli na noge i prijete zatvaranjem GP, blokadama... kasnije nije bilo vijesti u medijima,ali sigurno se Albanci (a možda i drugi zbog njih) neče dobro provesti radi ovoga.

Eto ti pi.z.darija za čas.

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Pisali su o tom incidentu i drugi. Odredjen je pritvor dvojici Albanaca za to premlaćivanje:
https://www.atvbl.rs/lat/vijesti/hronik ... -29-7-2024
Prošao sam ranijih godina tuda, pa i bajsom par puta kružnom rutom od HN preko Prevlake do Čipila i onda nazad magistralom preko Debelog brijega. Jako zahtevna ruta u biciklističkom smislu.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Evo od juče tvit na X:
Slika

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

milekmilek napisao: 01 Avg 2024, 13:50 Ima li u Hr razlike u cenama goriva na autoputu i van njega?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Koliko sam ja video nema posto je cena odredjena na nivou drzave max…
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Heinz napisao:Evo od juče tvit na X:
Slika

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Da policija radi svoj posao kao u Srbiji ovoga ne bi ni bilo. Policija je doslovno skupina šonja šonjavih. U Srbiji dobiješ preko leđa pa ćeš razmisliti drugi put. A u HR je to jadno da jadnije biti ne može.Prije će tebe zatvoriti i preslusavati nego onoga tko je to napravio. Jer znaju da s tobom neće imati problema,a počinioc je moguće narkoman koji će praviti probleme...a policiji se ne da s tim zezati. Doduše, ovisi i od grada do grada, ali kad policiju vodi ministar koronaš koji se sav leleluja dok priča nema tu pomoći.

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Tako je, mi imamo cvrstu ruku za predsednika i iz tog razloga mnoge stvari dobro funkcionisu kod nas.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

ljuba napisao: 01 Avg 2024, 14:57 Koliko sam ja video nema posto je cena odredjena na nivou drzave max…
Ima.
Tako su to lepo smislili da na jednom broju pumpi "nema" onog normalnog benzina, nego samo neki "ultra", "hiper" i "mega" derivati koji kostaju delom i preko 2€ na litar.
E,a taj "normalni" benzin,koij bi po vladinoj odluci trebao da kosta npr. 1,51€ je negde dooobro zamuvan na zadnjoj/najudaljenijoj/najnevidljivijoj tocilici, tako da su oni zakonski cisti, a ti kao neobavesteni turista lepo placaj i cudi se.
Svake godine sam u HR.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Pa zaobidjes takve pumpe. Prosle godine na predzadnjoj pumpi u Hrvatskoj (u smeru Srbije) ja stanem i od 6 automata samo jedan ima obican dizel, samo sam se igrao zmurke sa njima :)
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Nisi valjda mislio da sam točio skupo gorivo u svoju 16 godina staru atmo-kantu?😊
Mene sigurno neće zeznuti. Ali dovoljno ih nasedne na tu džibersku foru.
Poslednja izmena od kragujevac u 01 Avg 2024, 16:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pisao sam ja o tome, ja sam jedan od tih koji je naseo. od 10 tocilica samo jedna je imala normalan dizel a taj nenormalan se uopste ne zove premium nego nesto tipa eco basic ili slicno. svaka cast zaista.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Evo, ja sam u Istri (znam da nije isto kao ostatak) i za sad nisam imao nikakvih problema. Pricam kao u NS. Ni u smestaju, radnji, restoranu. Pre par godina smo bili u Baskoj Vodi, bez problema. Vidjam ovde dosta nasih tablica, bas sam na jednoj plazi pricao sa radnicima, skoro svi iz Vojvodine. Na budalu se moze uvek naleteti. Mojkum je imao neprijatno iskustvo u Dubrovniku.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

LAV-LAV napisao:@carov2

Nažalost je to istina u nekim krajevima HR iako ne treba generalizirati. Široka i šarolika je to tema, treba biti u HR puno duže od jednog ljetovanja na nekoliko dana da bi se dobilo nekakvu širu sliku svega.

Meni je šteta napravljena na autu u ulici u kojoj sam odrastao jer ima takvih bolesnika koji su ljubomorni kada netko nešto ima.

A prosao sam pola Europe, nigdje mi se ništa nije desilo. Isto tako ni u SRB niti RS , a tablice su HR.

Dobro je što dolaze ljudi iz SRB raditi u HR tako da se svi prilagođavaju na svakoga.
Ponavljam da su mediji ti koji stvaraju te tenzije.
Ja svima govorim koliko je Srbija gostoljubiva i da se nigdje ne jede niti zabavlja bolje , uvijek super iskustva, druželjubivi ljudi. I onda me neki gledaju u čudu "jer je na TV onaj brko rekao drukčije " SlikaSlikaSlika

Treba razmisliti koliko je Hrvata "čistokrvno" da nemaju baš nikakve rodbinske,prijateljske ili neke druge povezanosti sa Srbima, ali to kriju radi straha od osude drugih.A ti drugi to kriju od ovih prvih. I onda kada netko načne temu, počne druga priča i sve dođe na svoje mjesto.

To vam je živa istina. Ipak je to bila zajednička država od 1918, ljudi su se pomiješali.

To vam je identično onome kada se zamislite da li je vaša djevojka ili žena imala nekog prije vas... pa imala je život. Ni ovdje zivot nije počeo od 1990 , zar ne?

Zato bez straha treba dolaziti s pozitivnim razmišljanjem. Naravno, oprez uvijek kao da idete bilo gdje drugdje.

Nesto na tu temu

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Odgovori